Φλώρινα 29/10/2018

Το Δ.Σ. του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης "Ο Αριστοτέλης", απηχώντας τα συναισθήματα των μελών της μεγάλης Αριστοτελικής Οικογένειας, εκφράζει τη θλίψη του για την εκδημία του Αναστασίου Γκώγκου, τέως Συμβούλου (1961-62), Αντιπροέδρου (1962-64) και Προέδρου του Συλλόγου μας (1964-65).

Ο Αναστάσιος Γκώγκος, Κτηνίατρος το επάγγελμα, υπήρξε δυναμική και ηγετική προσωπικότητα με πρωτοποριακές ιδέες και έργα, σε όσους τομείς ασχολήθηκε.

Από μαθητής γυμνασίου (1953), συμμετείχε στη Μαθητική Ορχήστρα του, επίσης μαθητή και μετέπειτα Μουσικού, κ. Δημοσθένη Μούσιου, όπως και στις Χορωδίες του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ.

Ως Πρόεδρος του Συλλόγου μας, οργάνωσε με αποτελεσματικότητα τη λειτουργία των -τότε ελάχιστων, αλλά δυναμικών- Τμημάτων του, ενώ καθιέρωσε την ετήσια βράβευση των πρωτευσάντων μαθητών και μαθητριών, που εξελίχθηκε αργότερα στη γνωστή σε όλους «Χρηστίδειο Τελετή».

Εμπνευστής της ίδρυσης του Ζωολογικού Κήπου της Φλώρινας, συνετέλεσε τα μέγιστα στην ίδρυση και τον εμπλουτισμό του με ζώα (της τοπικής και παγκόσμιας πανίδας), καθώς και στη χωροθέτηση του κτηρίου του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Φλώρινας (ΦΟΟΦ).

Από τη θέση του Γενικού Δ/ντη Κτηνιατρικής του Υπουργείου Γεωργίας, κατά τη δεκαετία του 1980, συνέβαλε στην ίδρυση τριών (3) Αγροτικών Κτηνιατρείων στην τότε Νομαρχία Φλώρινας και την πλήρη στελέχωσή τους. Υπήρξε ικανότατος συγγραφέας κτηνιατρικών συγγραμμάτων και μέλος Κτηνιατρικών αντιπροσωπειών στις Βρυξέλλες.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία!
Το Δ.Σ. του ΦΣΦΑ