Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018


Ο κος Παπαχρήστου κατά την προσφιλή και συνήθη πλέον τακτική του, νομίζει πως παραποιώντας την πραγματικότητα, διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα ή ψευδολογώντας, θα συγκαλύψει την ανικανότητα του και την πλήρη απουσία έργων και πράξεων κατά τη διάρκεια των ημερών του. Δυστυχώς η πραγματικότητα και τα αποτελέσματα των ενεργειών του τον διαψεύδουν συνεχώς.

Και επειδή εμείς έχουμε μάθει να μιλάμε εμπεριστατωμένα και να σεβόμαστε τους συνδημότες μας, σχετικά με όσα προσφάτως δημοσίευσε ο κος Παπαχρήστου για την Τηλεθέρμανση, η πραγματικότητα έχει ως εξής:

1. Το 2011 η ΔΕΤΕΠΑ έχει συνολικά διαθέσιμα 2.498.482,80€. Στις 31/08/2014, όταν αποχώρησε ο κος Παπαχρήστου από τη ΔΕΤΕΠΑ, τα διαθέσιμα ήταν 2.486.818,99€. Δηλαδή ίσα βάρκα - ίσα νερά. Τουναντίον η οφειλή προς τη ΔΕΗ παρέμεινε στα 1.016.000 € και ενώ είχατε πάρει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να το αποπληρώσετε, δεν το κάνατε και αφήσατε το προσωπικό της λειτουργίας απλήρωτο και ανεξόφλητα τα τιμολόγια των εργολαβιών των έργων των επεκτάσεων! Νομίζετε κε Παπαχρήστου πως παραθέτοντας ψευδή στοιχεία και δημιουργώντας εντυπώσεις θα αποκρύψετε την πραγματικότητα;

2. Το Μάρτιο του 2014, προεκλογικά, μετά κόπων και βασάνων καταφέρατε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου των επεκτάσεων (ενώ η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ είχε γίνει από το 2012). Το καλοκαίρι του 2014 οι εργολαβίες σταμάτησαν, πριν καλά καλά ξεκινήσουν, επειδή ήταν απλήρωτοι οι εργολάβοι. Παράλληλα μοιράζατε ανυπόστατες υποσχέσεις στον κόσμο ότι το έργο θα ήταν έτοιμο τον Σεπτέμβριο!!! Καταφέρατε κε Παπαχρήστου, να μπλοκάρετε την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, με «άστοχες και παράτυπες ενέργειές σας», όπως έχουν επί λέξει χαρακτηριστεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Τον Δεκέμβριο του 2014, μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα Δημοτική Αρχή, επιλύσαμε τα προβλήματα που μας κληροδοτήσατε, υλοποιήσαμε τα έργα που μετά βίας ξεκινήσατε, απορροφήσαμε όλη την επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ ύψους περίπου 5 εκ. και καλύψαμε όλη την ιδία συμμετοχή που βάρυνε τη ΔΕΤΕΠΑ ύψους περίπου 2 εκ. χωρίς ΔΑΝΕΙΣΜΟ.

3. Το 2016 μελετήσαμε και υλοποιήσαμε νέο έργο επεκτάσεων, προϋπολογισμού 1 εκ., εξολοκλήρου από κεφάλαια της επιχείρησης. Σήμερα, έχοντας καλύψει όλες τις ανωτέρω υποχρεώσεις, τα διαθέσιμα ποσά της ΔΕΤΕΠΑ ανέρχονται περίπου 2.600.000 €, για να συνεχίσει το επενδυτικό της πρόγραμμα.

4. Το 2015, αμέσως μόλις αναλάβαμε, ωριμάσαμε από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ το έργο κατασκευής των μονάδων παραγωγής θερμικής ενέργειας των 30 ΜW, προϋπολογισμού 15,5 εκ. εξασφαλίζοντας όλα τα προ-απαιτούμενα για την υλοποίηση και χρηματοδότηση του έργου (προμελέτη και μελέτη του έργου, έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), έγκριση ΡΑΕ, απόκτηση δικαιώματος χρήσης της έκτασης κτλ.), πέτυχαμε την έκδοση πρόσκλησης από το ΕΣΠΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το έργο μας, υποβάλαμε ταυτοχρόνως τον πλήρη φάκελο στο ΕΣΠΑ, λαμβάνοντας άμεσα έγκριση χρηματοδότησης, και σε χρόνο ρεκόρ δημοπρατήσαμε το έργο, όπου στις 2/10/2018 υπογράψαμε την σύμβαση με την ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.

-Γιατί κε Παπαχρήστου για μια ακόμη φορά δεν πράξατε τίποτα από όλα τα ανωτέρω για την υλοποίηση του πολύ σημαντικού αυτού έργου, ενώ η οδηγία για τον περιορισμό της λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου ήταν γνωστή από το 2011; (οδηγία 75/2010).

- Δεν είχατε στο ταμείο σας 100.000€ που κοστίζει μια μελέτη για ένα τέτοιο έργο; Ή ήσασταν τόσο πολύ απασχολημένοι με το σταματημένο έργο των επεκτάσεων;

Ωστόσο είχατε την ευκαιρία σαν Δημοτική Διοίκηση να προβείτε μεσώ του Δήμου σε σειρά απευθείας αναθέσεων μελετών για Τηλεθερμάνσεις σε όλα τα χωριά του Δήμου, δίχως καμία λογική ακολουθία και δίχως καμία προοπτική υλοποίησης και χρηματοδότησης! Μοναδικό στόχο και πάλι δυστυχώς είχατε να μοιράσετε προεκλογικές υποσχέσεις, περιφερόμενοι σε όλα τα χωριά του Δήμου τάζοντας δήθεν Τηλεθέρμανση με βιομάζα, ενώ παράλληλα δεν κάνατε τίποτα για την ήδη υφιστάμενη τηλεθέρμανση, η οποία δεν διέθετε καμία εφεδρική μονάδα τροφοδοσίας!!

Εμείς τουλάχιστον δεσμευόμαστε ότι μόλις ανοίξει πρόσκληση από το ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση μικρών αυτονόμων Τηλεθερμάνσεων με βιομάζα, θα είμαστε οι πρώτοι που θα υλοποιήσουμε αντίστοιχο έργο σε ΕΝΑΝ οικισμό του Δήμου μας, υπεύθυνα, εμπεριστατωμένα και μεθοδικά, όπως έχουμε μάθει να λειτουργούμε και να εργαζόμαστε.

-Κε Παπαχρήστου θα μας απαντήσετε τελικά γιατί γενικώς ΔΕΝ ΠΡΑΞΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ως έμμισθος πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ; Είχατε 2,5 εκ. ευρώ ταμείο, και δεν κάνατε καμία μελέτη, και ΚΑΜΙΑ προετοιμασία για την μελλοντική λειτουργία της Τ/Θ!!

ΦΥΣΙΚΑ:
 • Γνωρίζετε ότι είχατε αφήσει την ΔΕΤΕΠΑ χωρίς Ανταλλακτικά. Εμείς εφοδιάσαμε την Επιχείρηση με ανταλλακτικά 600.000 €.
 • Γνωρίζετε ότι είχατε προμηθεύσει την ΔΕΤΕΠΑ, εταιρεία που λειτουργεί 24 ώρες το 24 ώρο , με δύο αυτοκίνητα μεταχειρισμένα , του οποίου το κόστος αγοράς ήταν 16.000€ (400.000 Km) και μέχρι σήμερα, για να μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια, εμείς ξοδέψαμε 15.000€. Εμείς στη μέχρι τώρα θητεία μας προμηθεύσαμε την εταιρεία με τρία καινούργια (δύο για τα Συνεργεία και ένα για το Διοικητήριο). 
 • Γνωρίζετε ότι, ενώ πήρατε το 2013 απόφαση Δ.Σ. για αποπληρωμή της οφειλής προς τη ΔΕΗ του ποσού των 1.060.000€, δεν δώσατε ούτε ένα ευρώ. Εμείς δώσαμε δύο δόσεις 404.000€.
 • Γνωρίζετε ότι η ΔΕΤΕΠΑ δεν είχε πότε σύμβαση θερμικής ενέργειας με την ΔΕΗ. Εμείς συνάψαμε σύμβαση με την ΔΕΗ ξεκαθαρίζοντας και το λογιστικό πρόβλημα που υπήρχε για την τιμολόγηση της θερμικής κατανάλωσης.
 • Γνωρίζετε ότι στο Αντλιοστάσιο δεν υπήρχαν εργαλεία και αποθήκες. Εμείς εφοδιάσαμε τα συνεργεία με εργαλεία κόστους αγοράς 30.000€ και δύο μεγάλα κοντέινερ (12 μέτρα x 2,5 μέτρα) για αποθήκες.
 • Γνωρίζετε ότι είχατε ένα υποτυπώδες χημείο για καθαρισμό εναλλακτών. Εμείς κάναμε ένα οργανωμένο και μεγάλο χημείο.
 • Γνωρίζετε ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας είχαν ανάγκη για ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ στις οικοδομές τους. Εμείς την εφαρμόσαμε.
 • Γνωρίζετε ότι δεν κάνατε τίποτα σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής της εταιρείας. Εμείς δώσαμε έκπτωση 50% της κατανάλωσης του πρώτου χρόνου σε όλους καταναλωτές που συνδέονται για πρώτη φορά με την Τ/Θ. Παράλληλα, εγκρίναμε και εφαρμόσαμε έκπτωση 30% στην κατανάλωση ενός έτους σε περίπου 800 παροχές (τα περιβόητα 152.000€). Επίσης, δώσαμε πάγια έκπτωση 50% στα σχολεία αλλά και 50% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης σε εκκλησίες και συλλόγους.
 • Γνωρίζετε τέλος ότι τα συνεργεία και γενικά το προσωπικό της ΔΕΤΕΠΑ το είχατε αφήσει στο έλεος του θεού. Κανένας εφοδιασμός σε φόρμες εργασίας, σε χορήγηση γάλατος, καμία πρόβλεψη για την εξασφάλιση αξιοπρεπούς και λειτουργικού εργασιακού περιβάλλοντος (έλλειψη καρεκλών, βιβλιοθηκών, ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ των συνεργείων, Parking για αυτοκίνητα, σήμανσης, προειδοποιητικών Alarm φωτοβολταϊκών στη διασταύρωση εξόδου της ΔΕΤΕΠΑ (ένα από Πτολεμαΐδα και ένα από Αμύνταιο), ηλεκτρικών θυρών εισόδου, κάμερας ασφαλείας για την επιτήρηση του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου του αντλιοστασίου και άλλα πολλά.
Παρατηρείται δυστυχώς ότι οι εκλογικές αντιπαραθέσεις αιρετών, υποτιμούν τους συμπολίτες μας!
 • Να είστε σίγουρος κ. Παπαχρήστου ότι οι συμπολίτες μας βλέπουν και καταλαβαίνουν, ποιοι μιλούν με έργα και ποιοι είναι … για να είναι.
 • Τέλος είμαστε σίγουροι ότι οι συμπολίτες μας ΞΕΡΟΥΝ, ανεξάρτητα το τί λέτε και το τί γράφετε εσείς.
 • Και φυσικά…ΞΕΡΟΥΝ γιατί δεν παρευρεθήκατε στην υπογραφή αυτού του μεγάλου πρωτοποριακού έργου των λεβήτων, ενώ προσκληθήκατε.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου                Ο Προέδρος της ΔΕΤΕΠΑ
Κων/νος Θεοδωρίδης                     Ευθύμιος Χαριτίδης 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.