Ξεκινά το ταξίδι του ο Φλωρινιώτης ορειβάτης μελος του Σ.Ε.Ο.Φ Θοδωρής Φάτσης για την κατάκτηση της κορυφής Ama Daplam υψόμετρο 6856 μ. στα Ιμαλάια.

Ένα ταξίδι που θα διαρκέσει συνολικά 30 μέρες και θα έχει τα πάντα .



Όπως είπε στα floriniotika.gr ο Θοδωρής πριν ξεκινήσει το κομμάτι της αναρρίχησης στην κορυφή για 7 μέρες περίπου θα πρέπει να καλύψει αποστάσεις με τα πόδια αφού δεν μπορεί να πάει στο σταθμό βάσης οπού θα ξεκινήσει η ανάβαση με άλλο τρόπο.

Αν καταφέρει και πετύχει τον στόχο του ο Θοδωρής όπως μας είπε ο ίδιος θα είναι ο πρώτος Έλληνας ορειβάτης και η πρώτη Ελληνική αποστολή που φτάνει σε αυτό το σημείο.
Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει πριν μεγάλο χρονικό διάστημα και είχε πολλές μικρές δοκιμασίες αντοχής έτσι ώστε να καταφέρει να είναι έτοιμος για την αποστολή στην οποία θα μετέχει και ένας Κύπριος φίλος του Θοδωρή.

Για την επιτυχία της αποστολής σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι καιρικές συνθήκες και κυρίως ο άνεμος και το κρύο πάνω από τα 6000m που όπως εξηγεί ο Θοδωρής είναι το πιο σημαντικό εμπόδιο αφού κατά καιρούς πολλές ορειβατικές αποστολές έχουν ακυρώσει την προσπάθεια τους ακριβώς γιαυτό τον λόγο .

Τον Φλωρινιώτη ορειβάτη στήριξαν με χορηγίες με διάφορα ποσά όπως η εταιρεία "ΑΝΕΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΕΕ " τα " Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε " προσωπικές οικονομίες του ίδιου και πολλών φίλων ενώ απουσιάζουν όπως μας είπε από την οικονομική στήριξη της αποστολής οι τοπικές αρχές της πόλης.

Τόνισε πως θα ενημερώνει όλους τους φίλους για την εξέλιξη της αποστολής και μέσα από τα floriniotika.gr αλλά και από την σελίδα που δημιουργήθηκε γιαυτό το σκοπό από τον σύλλογο Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας Ama Dablam 2018, Fatsis Theodoros, GR, SEOF