Σε σεμνή τελετή, όπως αναφέρει στην πρώτη σελίδα η ΦΩΝΗ (τεύχος 387, 21 Νοεμβρίου 1969), και με την ευκαιρία της διεθνούς ημέρας Αποταμιεύσεως, η Εθνική Τράπεζα διένειμε βιβλιάρια «ταμιευτηρίου νεότητητος εις δύο μαθητάς και μαθητρίας της τελευταίας τάξεως εκάστου γυμνασίου της πόλεως μας».

«Σκοπός της εν λόγω πρωτοβουλίας της Εθνικής Τραπέζης είναι η όσον το δυνατόν ευρυτέρα διάδοσις του πνεύματος της αποταμιεύσεως και δή εις την σπουδάζουσα νεολαίαν», ανέφερε το δημοσίευμα 49 χρόνια πριν.

Την απονομή των βιβλιαρίων έκανε ο νομάρχης Φλώρινας Κων. Μπράβος, ο οποίος και μίλησε, ενώ προηγήθηκαν οι ομιλίες του διευθυντού της Εθνικής Τράπεζας Φλώρινας Τριαν. Τσιμπουκά και του γυμνασιάρχου του οικονομικού γυμνασίου Κων. Σταμέλου.

Οι τιμηθέντες ήταν: Αφροδίτη Γρόσδου, Νικόλαος Στοϊνίτσης, Ελένη Παναγιώτου, Αντιγόνη Δουδούμη, Χριστόδουλος Γκόβελας και Χαράλαμπος Μαρκόπουλος.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο δήμαρχος Φλώρινας Αναστ. Κωτσόπουλος, ο ανώτερος στρατιωτικός διοικητής Παπαϊωάννου, οι γυμνασιάρχες  των Σχολείων, οι επιθεωρητές εκπαίδευσης κ.α.

Σημείωμα ΦΩΝΗΣ: Σήμερα η αποταμίευση για τα νοικοκυριά είναι άπιαστο όνειρο.