Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αμυνταίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 η Τελετή Απονομής Διπλωμάτων στους 25 καινούργιους Εθελοντές-ντριες Νοσηλευτικής που εκπαιδεύτηκαν φέτος από το Τμήμα ΕΕΣ Φλώρινας, στην πόλη του Αμυνταίου. 

Στην τελετή παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κων/νος Θεοδωρίδης, η Γεν. Γραμματέας Ε.Ε.Σ. κ. Όλγα Μοναχού, η Τομεάρχης Νοσηλευτικής Ε.Ε.Σ. κ. Παρασκευή Φελέκη και η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Περιφερειακών Τμημάτων κ. Δέσποινα Φιλιππιδάκη. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των Τοπικών Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος  Ε.Ε.Σ. Πτολεμαΐδας κ. Ιωάννα Ευαγγέλου-Μοσχίδου, εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου της περιοχής καθώς και πλήθος εθελοντών και άλλων πολιτών από τη Φλώρινα και την ευρύτερη περιοχή Αμυνταίου. Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ε.Ε.Σ. κ. Δημήτριος Ρίζος καθώς και η Εκπαιδεύτρια Νοσηλεύτρια κ. Ειρήνη Γρατσία εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους προς όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του προγράμματος εκπαίδευσης Εθελοντών στο Αμύνταιο. 

Οι νέοι Εθελοντές έδωσαν ενώπιον όλων την καθορισμένη Υπόσχεση και έλαβαν τα διπλώματα τους, ενώ ως εκπρόσωπος της σειράς αυτής, ο Εθελοντής Νοσ/κης κ. Αλέξανδρος Τζιβράς εξέφρασε τις σκέψεις και τα συναισθήματα που διακατέχουν τον γνήσιο Ερυθροσταυρίτη  και τον οδηγούν στην ορθή εκτέλεση του ανθρωπιστικού του καθήκοντος. Η Τελετή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο. 

To Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση αυτής της σεμνής τελετής. Ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Κ. Θεοδωρίδη για την ευγενή παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου, τον Δημοτικό Υπάλληλο κ. Στέφανο Χατζητρύφωνος που φρόντισε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες στο χώρο, τον κ. Σπύρο Παπαχαρίση που επιμελήθηκε τα σποτς και την αφίσα της εκδήλωσης καθώς και τα τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας που κάλυψαν το γεγονός και παρείχαν πλούσιο οπτικόακουστικό υλικό προς το Τμήμα Ε.Ε.Σ. Φλώρινας.