To Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στο Ρεσιτάλ πιάνου των ταλαντούχων πιανιστών,
Αλέξανδρου Χούρου και Αγγελικής Αγκιστριώτη .

Το ρεσιτάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΟΚΤΑΒΑ», Γονέων του Ωδείου Φλώρινας, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12:00 π.μ.,στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, «Θεόδωρος Αγγελόπουλος.

Ο Διευθυντής του Ωδείου Φλώρινας
Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Βασίλειος Κίτσος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α΄ΜΕΡΟΣ
Έργα: Δ.Μητρόπουλος, L.v.Beethoven, I.Albeniz 
Σολίστ  Αλέξανδρος Χούρος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε πιάνο σε ηλικία 6 ετών, συνέχισε τις μουσικές σπουδές του με τον Ν. Κυριόσογλου, ενώ σε ηλικία 16 ετών έγινε δεκτός στο ΚΩΘ (τάξη Ν. Τασόπουλου). Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας  με ειδίκευση στην τάξη της καθηγήτριας Βίνιας Τσόπελα. Φοίτησε, ως υπότροφος του προγράμματος Erasmus+, στο Ανώτατο Βασιλικό Κονσερβατόριο της Γρανάδας ‘VictoriaEugeni’ (τάξη M. Á. Rodriguez Laiz). Από τον Σεπτέμβριο του 2017 σπουδάζει στην Ολλανδία, στο μεταπτυχιακό τμήμα (Master of Music, Piano Performance)  του Πανεπιστημίου Τεχνών της Ουτρέχτης  (τάξη  S.Colombo). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με καταξιωμένους πιανίστες όπως: G.Gonzáles Hernández, M.Kellig, Y.Bogdanov, S.Senkov, Δ. Ευνουχίδου, Δ. Τουφεξή κ.α.. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και ρεσιτάλ μουσικής δωματίου σε Ελλάδα και εξωτερικό (Ισπανία, Ρωσία, Ολλανδία, Βουλγαρία).

Β΄ΜΕΡΟΣ
Έργα: L. v. Beethoven, Ν.Σκαλκώττας, M.Ravel  
Σολίστ   Αγγελική Αγκιστριώτη

Η Αγγελική Αγκιστριώτη γεννήθηκε στην Κόρινθο και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 ετών με καθηγήτρια την Κωνσταντίνα Ξύδη. Τον Σεπτέμβριο του 2010 εισήχθη στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2011 συνέχισε τις σπουδές της στο πιάνο στο ωδείο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Θοδωρή Τζοβανάκη, από όπου αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2017 με δίπλωμα με βαθμό Άριστα παμψηφεί και 1ο βραβείο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τον Δημήτρη Τουφεξή, τον Sergey Sarajyan και τον Θοδωρή Τζοβανάκη.  Παρακολούθησε μαθήματα με τον Χαράλαμπο Αγγελόπουλο για έναν χρόνο. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στην Κόρινθο καθώς και στον Μαραθώνιο Ωδείων Θεσσαλονίκης το 2014 με σύνολο μουσικής δωματίου.