Επίσημη συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας, μαζί με τους υπόλοιπους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας, με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου και την Υφυπουργό κ. Μ. Τζούφη. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της συνέργειας του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και η σχεδιαζόμενη αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην πρόθεσή του να ενισχυθεί ο ρόλος του Πανεπιστημίου στην περιοχή μας και να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για ένα ισχυρό και ανταγωνιστικό πανεπιστημιακό ίδρυμα που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο για τις ακαδημαϊκές του επιτυχίες όσο και για την θετική συμβολή του στην τοπική κοινωνία.

Ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Σέλτσας επεσήμανε την αναγκαιότητα της άμεσης συγχώνευσης του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, καθώς με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθεί ένα ισχυρό ακαδημαϊκά και διοικητικά ίδρυμα, που θα αξιοποιήσει τα μέχρι σήμερα επιτεύγματα του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ, θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη διεθνή παρουσία και θα συμβάλλει στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Ειδικά για τα Τμήματα της Φλώρινας, λόγω της γειτνίασης με δύο κράτη των Βαλκανίων, αυτά θα γίνουν πόλος έλξης για εκατοντάδες φοιτητές από αυτές τις χώρες και θα ενισχύσουν τον στρατηγικό ρόλο της χώρας μας. Τέλος ο κ. Βουλευτής εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι επόμενες επίσημες ενέργειες εκ μέρους του Υπουργείου για το θέμα αυτό θα έχουν σύμμαχο όλη την τοπική κοινωνία και θα έχουν άμεσα θετικά αποτελέσματα.

Από το Γραφείο Τύπου
Του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας
Κωνσταντίνου Σέλτσα