Έντονη Δράση για τον ΟΞΙΦ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα το περασμένο σαββατοκύριακο.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Φλώρινας, σε ένα άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό, οργανώθηκε από τον ΟΞΙΦ το Πανελλήνιο Κύπελλο Ξίφους Ασκήσεως στις κατηγορίες -10, -13 και -20 χρονών με την συμμετοχή 130 αθλητών και αθλητριών. Στα -10 κοριτσιών επικράτησε η Καλλιρόη Ναϊδου, η Αντιγόνη Δούμτση ήταν 5η, η Αντωνία Κανδηλάρη 8η και η Μιχαέλα Μπουτάρη 10η. Στα αγόρια ο Διονύσης Αλεξόπουλος κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο.

Στα κορίτσια -13 ετών η Θωμαή Αφορόζη ήταν 10η, η Χρυσούλα Γιάγκου 21η, η Ευαγγελία Σερίδου 22η και η Όλγα Κοϊδου 24η. Στα αγόρια -13 ο Γιώργος Νεδέλκος ήταν 7ος, Κων/νος Χατζόπουλος 10ος, ο Σωτήρης Γεροσίδερης 12ος, ο Βασίλης Μούλελης 13ος, ο Νίκος Ρούφας 24ος, ο Χρήστος Γιάγκος 29ος και στην 31η θέση ο Αριστείδης Τικόπουλος και ο Άγγελος Δούμτσης.

Στη κατηγορία -20 αγοριών ο Σωτήρης Ζαχαρόπουλος «έκανε» βάθρο με Χάλκινο μετάλλιο, ο Δημήτρης Μοσχόπουλος ήταν 5ος και Θοδωρής Κωστέντσης 8ος.

Στα κορίτσια -20 η Νέλη Γεροσίδερη ήταν 6η, η Αναστασία Αλεξοπούλου 7η, η Αντωνία Απιδοπούλου 8η, η Αντιγόνη Συγκελάκη 10η, η Παναγιώτα Νικολαϊδου 11η και η Μαλαματίνα Μιχαϊλίδου 12η.

Στο Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας «ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ» στη Θεσαλονίκη στη κατηγορία -14 κοριτσιών ο ΟΞΙΦ κυριάρχησε με τη Φωτεινή Μπίνα 1η, την Ανέττα Σταμπουλίδου 2η και την Άννα Σταυρίδου 3η!!!. Στα -14 αγοριών ο Αλέξανδρος Μοσχίδης κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο. Στις κατηγορίες -10 μετάλλια «έκαναν» ο Αντώνης Αβραμίδης (ασημένιο), ο Αδάμ Ζαραβέλης (χάλκινο), η Νικολέτα Στεργιούλα (ασημένιο) και η Δωροθέα Χιονίδη (χάλκινο).

Στις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών «παίχτηκε» φανταστικό σπαθί. Ο Νικόλας Τσώκας μετά από 1,5 χρόνο κατάφερε να φθάσει στον Τελικό κατακτώντας το Ασημένιο Μετάλλιο. Ο Αστέριος έχασε στον προημιτελικό 11-13 από τον Αμπάλωφ και περιορίστηκε στη 5η θέση. Πολύ καλή εμφάνιση από τους «πιτσιρικάδες» Φίλιππο Χατζητύπη (9ος), Δημήτρη Γιαννάκη (13ος), Άγγελο Ρασπόπτση (19ος) ανάμεσα 93 συμμετέχοντες.

Στις Γυναίκες ξεχώρισε ο Θώμη Αναστασίου (6η) ενώ η Τζωρτζίνα Γκουλή ήταν 13η, η Άννα – Μαρία Μιαούλη 16η και η Αφροδίτη Ταρενίδου 19η (67 συμμετοχές).

Το Δ.Σ. του ΟΞΙΦ θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει δημόσια και τους 90 αθλητές και αθλήτριες μας που συμμετείχαν και έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό στις αγωνιστικές εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου, όλα τα σωματεία που ταξίδεψαν στη Λευκή Φλώρινα και μας τίμησαν με την παρουσία τους καθώς και τον ΑΣ Ξιφομάχο για την φιλοξενία και την διοργάνωση του «ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ».

Το επόμενο Σ/Κ η ομάδα Εφήβων του ξίφους ασκήσεως ταξιδεύει στην Αθήνα για το Πανελλήνιο Κύπελλο.