Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Όλγα», που διοργάνωσε ο Δήμος Φλώρινας, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φλώρινας, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για τη βία κατά των γυναικών.

Η ηθοποιός Καλλιόπη Ευαγγελίδου ενσάρκωσε την ηρωίδα του Μιχάλη Κοβανίδη μεταδίδοντας στο κοινό που την παρακολούθησε τα συναισθήματα και τις εμπειρίες μιας γυναίκας που έχει φως και σκοτάδι στη ματιά της, παλεύει με σκιές και την τρομάζει το έντονο φως. 

Η «Όλγα», αυτός ο γυναικείος μονόλογος για την ενδοοικογενειακή βία, άγγιξε τις καρδιές των θεατών και έδειξε με τον καλύτερο τρόπο πώς η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα φαινόμενο που είναι κοντά σε όλες και όλους μας, που μπορεί να παρεισφρήσει μέσα στο οικογενειακό ή και το συντροφικό περιβάλλον και μπορεί να λάβει τις μορφές της σωματικής, της λεκτικής, της ψυχολογικής και της σεξουαλικής βίας, καθώς και της καταπάτησης του σεβασμού στη γενετήσια αξιοπρέπεια.

Με το σύνθημα «Δεν σε είσαι (η) μόνη», για άλλη μια φορά, ενθαρρύνουμε όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες, που υφίστανται ή κινδυνεύουν να υποστούν έμφυλη βία ή και πολλαπλές διακρίσεις, να μη φοβηθούν και να σπάσουν τη σιωπή τους.

Ευχαριστούμε τη Δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο, για την υποστήριξη που παρέχουν στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου μας, για την ενθάρρυνση σε κάθε πρωτοβουλία μας και την άριστη συνεργασία μας στη λειτουργία και στις παράλληλες δράσεις ευαισθητοποίησης που υλοποιούμε προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.

«Δεν είσαι ( η ) μόνη!»
Μίλησέ μας!
Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φλώρινας
Στ. Δραγούμη 4, 53100, Τ: 23850 24081 FAX: 23850 24083.
E: symv.kentro.flo@gmail.com 
 blog: http://womenaidflorina.blogspot.gr/
fb:https://www.facebook.com/symvouleutikokentroflorinas