Είκοσι έξι (26) μαθητές συνολικά της Σχολής ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ και του ΕΠΑΛ Φλώρινας, ξεκίνησαν την πρακτική τους άσκηση στον Δήμο Φλώρινας την Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018.
Τους μαθητές, οι οποίοι θα απασχοληθούν στις υπηρεσίες του Δήμου, υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, μαζί με τους Αντιδημάρχους, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά και κ. Χρήστο Μπαρδάκα, ενώ παρόντες, επίσης, ήταν ο Διευθυντής της ΕΠΑΣ Μαθητείας, κ. Παντελής Μαύρου, και ο κ. Σωκράτης Εστές, Υποδιευθυντής της Σχολής, καθώς και οι καθηγητές του ΕΠΑΛ, κ. Παντελής Πυργιλής και ο κ. Βασίλειος Τσιώγκας.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας καλωσορίζοντας τους μαθητές αναφέρθηκε στη συμβολή τους στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, με σκοπό την καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των δημοτών. Ανέφερε, επίσης, ότι ο Δήμος Φλώρινας απασχολεί ετησίως μαθητές από το ΕΠΑΛ Φλώρινας και τη Σχολή της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ με σκοπό την οικονομική στήριξη των τοπικών νοικοκυριών στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου. Τέλος, ευχαρίστησε τη Διοίκηση της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και του ΕΠΑΛ για την αγαστή συνεργασία τους.

Με τη σειρά του, ο κ. Πυργιλής αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στον Δήμο Φλώρινας και στο ΕΠΑΛ, αφού ο Δήμος Φλώρινας αποτελεί τον φορέα που απασχολεί τους περισσότερους συνολικά μαθητές, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό και το σχολείο, αλλά και τους μαθητές να αποκτήσουν εμπειρία αλλά και οικονομικό εισόδημα.
Ο κ. Μαύρου με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για τη συνεργασία με τη Δημοτική αρχή, αφού ο Δήμος Φλώρινας αποτελεί τον βασικότερο εργοδότη των μαθητών της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Φλώρινας, με αποτέλεσμα την οικονομική ενίσχυση πολλών οικογενειών στην περιοχή μας.