Το τελευταίο διάστημα, διαβάζοντας τα νέα από όλη την Ελλάδα, διαπιστώνει κανείς, την κατάφωρη παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων των γηγενών (ή αλλιώς ιθαγενών) Ελλήνων πάσης ηλικίας και φύλου ανά την Ελλάδα μα και στο εξωτερικό.

Μία από τις αιτίες, είναι και αυτή της «αντιπαράθεσης» μεταξύ της μειοψηφίας των οπαδών της συμφωνίας των Πρεσπών, που ομολογουμένως δρούν κάτω από την υψηλή προστασία της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ελεύθερα και πολλές φορές προκλητικά τις θέσεις τους, ενώ από την άλλη η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των «αντιπάλων» τους δέχεται εκτός από τον χλευασμό, την ύβρη και το μίσος, την βία στο πετσί της (Πισοδέρι-Θεσσαλονίκη) αλλά και στον κοινωνικό περίγυρο.

Είναι απορίας άξιο, πώς οι παλαιοί υποστηρικτές της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών, οι χτεσινοί μα και σημερινοί ιδεολόγοι «καταληψίες» και «μαχητές της ελευθερίας», να υποστηρίζουν με σθένος και μίσος, μια λογική «καταπολέμησης του αντίθετου», δηλαδή την με κάθε τρόπο καταστολή των αντιδράσεων του Λαού κατά μιας συμφωνίας.

Είναι εξίσου παράδοξο το γεγονός ό,τι παρακολουθήσαμε :

Κουκουλοφόρους να δέρνουν στρατιώτες που ¨έφεραν¨ το εθνόσημο (Ηράκλειο), καθηγητές να διαπομπεύουν, να διασύρουν μαθητές ως «φασιστάκια» - «κατευθυνόμενα εθνίκια» (ανακοινώσεις ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ), γενειοφόρους και φαλακροκοτσίδες συνοδεία κρανοφόρων-αιώνιων φοιτητών να παρουσιάζονται ως μαθητική νεολαία σε αντιδιαδηλώσεις, αντιφά να βρίζουν τα θεία και τα πάντα στο όνομα της ¨δημοκρατίας¨, αυτούς που κάθε χρόνο θεωρούσαν υποχρέωσή τους την κατάληψη των σχολικών και πανεπιστημιακών μονάδων στην επέτειο του πολυτεχνείου, ή για συμπαράσταση της Παλαιστίνης-της Λιβύης ή ό,τι άλλο… , ή ακόμα και για το σχήμα της τυρόπιτας , αυτούς που «χαιδεύουν τους γνωστούς –άγνωστους», αυτούς που και φέτος έκαναν πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία…. να ξιφουλκούν κατά των εφήβων μαθητών, κοριτσιών και αγοριών που θεωρούν εθνική υποχρέωση την διαμαρτυρία τους ενάντια σε μια συμφωνία. Υπέρ της Πατρίδας.

Δυό μέτρα λοιπόν και δυό σταθμά. Από την μία να θεωρούμε ακτιβιστικές πολιτικές ομάδες, αυτούς που έχουν παραβιάσει τα πάντα σε αυτήν την χώρα, (καταλήψεις γραφείων, έφοδοι σε χώρους εργασίας υπουργείων και ιδιωτικών εταιριών, καταστροφή –με βιντεοσκόπηση- περιουσιών) και τόσα άλλα…. Ξεχνώντας ότι στα άκρα…. η μόνη διαφορά είναι το χρώμα, τα ρόπαλα και οι συμπεριφορές είναι ίδια!

Από την άλλη οι «διαφωνούντες» κατηγορούνται και λοιδορούνται ως κατευθυνόμενα εθνίκια, πατριδοκάπηλοι, νεομακεδονομάχοι, αδαείς, ή το χειρότερο αυτοί που αποσκοπούν να κερδίσουν ……κάτι.

Θεωρώ ότι σήμερα οι έφηβοι της Ελλάδας έχουν και την ωριμότητα και την ικανότητα να ξεχωρίζουν το κίβδηλο από το αγνό και αληθινό.

Έχουν την δύναμη να προχωρήσουν σε ενέργειες που θα αναδείξουν το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής και παιδείας, κατακερματίζοντας τους δήθεν, τους επίπλαστους.

Δεν έχουν αλλοτριωθεί όπως εμείς και μπορούν να αγωνιστούν για αυτά που εμείς ξεχάσαμε να τους μάθουμε ή δεν διαθέσαμε τον χρόνο να τους διδάξουμε.


Έχουν την δύναμη να κυκλοφορούν με την Ελληνική Σημαία ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και το Μακεδονία Ξακουστή πιστεύοντας πραγματικά ότι πράττουν το σωστό ως άξια τέκνα της Ελλάδας και της ελληνικής παιδείας.

Εάν το καθοδηγούμενο και στημένο πολιτικό σύστημα δεν το κατάλαβε, οι αντιδράσεις θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια σε έκτροπα, συγκρούσεις εμφυλιοπολεμικού τύπου, με στόχο, την επικράτηση του ισχυρότερου.

Γνωρίζουμε ότι οι υποστηρικτές της μιας πλευράς κατέχουν καλά την τέχνη της παραπληροφόρησης, της δημιουργίας μπλόγκερ υποστήριξης, όπως και την στράτευση ¨ταγμένων¨ δημοσιογράφων – καθηγητάδων, διαφόρων διορισμένων σε ΜΚΟ και Ιδρύματα, και ετοιμάζουν ήδη την εναλλακτική τους (…..). Γνωρίζουμε επίσης ότι κατέχουν καλά την ¨τέχνη των μολότωφ και της βίας¨. Αναρωτήθηκε κανείς άραγε τι θα γίνει εάν αποφασίσουν και οι «αντίπαλοι» να αντιδράσουν με τον ίδιο τρόπο;

Εμφύλιος πόλεμος! Και μπορεί να τον έχουν ζήσει στο πετσί τους οι γονείς μας αλλά δεν νομίζω να ήθελαν να ξαναζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους τέτοιες καταστάσεις.

Το Έθνος μας γνώρισε τις μεγαλύτερες καταστροφές του όταν ήταν διαιρεμένο, όταν οι Ξένοι προωθούσαν τα δικά τους συμφέροντα εις βάρος του Λαού μας. Πάντα όμως σε Αυτόν τον Λαό υπήρχαν Φωτεινές Φωνές που Αγωνίστηκαν, προσπάθησαν και έφεραν την σύμπνοια και την ομαλότητα. Πάντα στο τέλος Νικούσε ο Λαός και η πραγματική Δημοκρατία, (όχι η δικιά τους ούτε η δικιά μας) Αυτήν την ομοψυχία πρέπει να διασφαλίσουμε όπως και την Δημοκρατία.

Πάνω από όλα όμως οφείλουμε να προστατεύσουμε, να παραδώσουμε στα Παιδιά μας όπως κληρονομήσαμε, την Ακεραιότητα της Ελλάδας ΜΑΣ!

ΤΗΝ Ακεραιότητα της ΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ! Χωρίς ακρότητες και σπασμωδικές κινήσεις!

Προσοχή λοιπόν στους σπεκουλαδόρους και δημαγωγούς της Δημοκρατίας.

Αλλιώς να ξέρετε ο νέος εμφύλιος ξαναέρχεται….., ξεκίνησε και δεν το πήρατε χαμπάρι.!!!!


Πέτρος Γ. Γώγος