Την προστάτιδα των ορυχείων Αγ. Βαρβάρα και των εργαζομένων σ’ αυτά τίμησαν στα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας εργαζόμενοι, συνεργάτες φίλοι και οι εργοδότες ανήμερα της γιορτής της προστάτιδας στις 4.12.2018 στο χώρο του εργοταξίου.
Στην τελετή εκτός από τους εργαζόμενους παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της εταιρίας Κώστας Θ. Ρόζας, η διευθύνουσα σύμβουλος Βαλίνα Ρόζα, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Παυλίδης, το μέλος του Δ.Σ. Κώστας Χ. Ρόζας, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας Στέφανος Μπίρος , ο Αντιπεριφερειάρχης ενέργειας Κώστας Γέρου.


Ακολουθεί βίντεο από την τελετή και στο τέλος οι δηλώσεις των επισήμων :



ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ, Αντιπερειφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας
Σήμερα της Αγ. Βαρβάρας προστάτιδας των εργαζομένων και των ορυχείων είναι μια σημαντική γιορτή και για το ορυχείο της Αχλάδας όπου απασχολούνται πάνω από 500 εργαζόμενοι κι αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τις εργασιακές σχέσεις και για τη δυνατότητα που δίνεται για την αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου που είναι ο λιγνίτης.
Ελπίζουμε και στην επόμενη περίοδο να υπάρχει υγεία σε όλους τους εργαζόμενους, τους ιδιοκτήτες των ορυχείων για να μπορέσει απρόσκοπτα να λειτουργεί το ορυχείο της Αχλάδας, διότι συνεισφέρει τα μέγιστα στην τοπική οικονομία και στον τόπο μας.
Χρόνια πολλά

ΓΕΡΟΥ ΚΩΣΤΑΣ, Αντιπεριφερειάρχης ενέργειας
Να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους τους λιγνιτωρύχους της Δυτικής Μακεδονίας μια που σήμερα γιορτάζουμε τη μνήμη της Αγ. Βαρβάρας προστάτιδας τους.
Η Αγ. Βαρβάρα να έχει υπό την σκέπη της όλους τους λιγνιτωρύχους της Δυτικής Μακεδονίας και να τους προστατεύει από οποιοδήποτε κακό μπορεί να συμβεί μιας και το επάγγελμα τους γίνεται κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Χρόνια πολλά σε όλους.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος
Σήμερα γιορτάζουμε για άλλη μια φορά τη μνήμη της Αγ. Βαρβάρας, προστάτιδας των ορυχείων. Για μας είναι ιδιαίτερη αυτή η μέρα.
Ευχόμαστε σε όλους εργαζόμενους υγεία, προκοπή και σε πείσμα των καιρών θεωρούμε ότι θα προχωρήσουμε όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια και στο μέλλον παρά τις αντίξοες συνθήκες και τον πόλεμο που γίνεται στο λιγνίτη τα τελευταία χρόνια, θα καταφέρουμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τις εργασίες μας έτσι ώστε να υπάρχει δουλειά στον τόπο και ελπίζουμε να βάλουμε το λιθαράκι μας για λίγο καλύτερη προκοπή στην δύσκολη περιοχή που ζούμε.
Χρόνια πολλά σε όλους.