Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Άνθιμου Μπιτάκη για το αξίωμα του Δημάρχου Αμυνταίου.

Το Πνευματικό Κέντρο του Αμυνταίου γέμισε με ενεργούς πολίτες που ήρθαν να ενημερωθούν και να εκφράσουν τη στήριξή τους στον υποψήφιο Δήμαρχο, Άνθιμο Μπιτάκη. Εκτός από το πλήθος των ενεργών πολιτών, δυναμικό παρόν στην εκδήλωση είχαν πρώην Δήμαρχοι και σημαντικά αυτοδιοικητικά στελέχη, που παρακολούθησαν τόσο την ομιλία του Άνθιμου Μπιτάκη, όσο και την παρουσίαση του ονόματος και του λογότυπου της νέας Δημοτικής Παράταξης.
Η Ενωτική Πρωτοβουλία αντανακλά το πνεύμα που θέλει να φέρει ο Άνθιμος Μπιτάκης στην τοπική πολιτική σκηνή, με τη λογική της συνεργασίας και της συνένωσης όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της περιοχής.

ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Φίλες και φίλοι,
Συνδημότισσες και συνδημότες,
Σας ευχαριστώ θερμά για τη σημερινή σας παρουσία!
Η ανταπόκρισή σας στο κάλεσμα δείχνει τη βαθιά ανάγκη όλων μας να αλλάξουμε τα πράγματα, να πάμε τον τόπο μας ένα βήμα εμπρός.
Πριν προχωρήσω θέλω να ευχαριστήσω όλα τα αυτοδιοικητικά στελέχη και τους παλιούς Δημάρχους για τη σημερινή τους παρουσία! 
Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή, τις παρουσίες του πρώην Νομάρχη Γιάννη Στρατάκη και των πρώην Δημάρχων Γιάννη Στάιου, του Μιχάλη Δόνε, του Σταύρου Αναστασιάδη, του Γιάννη Λιάση και του Μάκη Ιωσηφίδη!
Είναι άνθρωποι που έχουν προσφέρει τόσα πολλά και με τιμούν με την παρουσία τους.
Βέβαια, τη μεγαλύτερη τιμή στο πρόσωπο μου νοιώθω ότι την έχετε κάνει όλοι εσείς!
Η δική σας παρουσία μου δίνει δύναμη.
Θέλω να με πιστέψετε πως ό,τι κι αν κάνουμε θα το κάνουμε μαζί!
Μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο μας!
Και θα το κάνουμε, γιατί μας αξίζει ένα καλύτερο αύριο!

Βρισκόμαστε σε σταυροδρόμι!

Είναι μία πολύ δύσκολη συγκυρία για την Αυτοδιοίκηση σε όλα τα επίπεδα: θεσμικό, οικονομικό, πολιτικό…
Βέβαια, είναι σίγουρο ότι σε τέτοιες περιόδους γεννιούνται ευκαιρίες... Ευκαιρίες που πρέπει να τις "διαβάσουμε" και να τις μετατρέψουμε σε έργα και δράσεις που θα οδηγήσουν τον τόπο μας στην  ανάπτυξη.
Είμαι από τους παλιούς αυτοδιοικητικούς και πιστεύω ακράδαντα ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον βασικό πυλώνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας.
Κυρίως όμως, η Αυτοδιοίκηση είναι αυτή που μπορεί να είναι στην πρωτοπορία για να αλλάξουμε την πολιτική μας κουλτούρα!
Τι είναι Αυτοδιοίκηση; Είμαστε όλοι εμείς που πονάμε τον τόπο μας και συμμετέχουμε στα κοινά για να καθορίσουμε το μέλλον μας. Είμαστε όλοι εμείς που έχουμε διάθεση προσφοράς στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Είμαστε όλοι εμείς που θέλουμε να πάει μπροστά ο τόπος και η πατρίδα μας.
Αυτό δεν μπορεί να γίνει με εσωστρέφεια!
Δεν μπορεί να γίνει χωρίς σοβαρό, ενδελεχή και ειλικρινή διάλογο με την κοινωνία!
Έναν διάλογο που θα γίνει χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς υποσχέσεις που δεν έχουν αντίκρισμα! 
Έναν διάλογο που απαιτεί ειλικρίνεια απ' όλους μας και επεξεργασία της κάθε πρότασης, απ' όπου κι αν προέρχεται.
Έναν διάλογο που θα οδηγήσει σε σύνθεση απόψεων και στη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, που να αγγίζει όλες τις πτυχές της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας!
Χωρίς αποκλεισμούς, αλλά με διάθεση να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες σε όλους τους συμπολίτες μας.

Φίλες και φίλοι,
Δεν προέρχομαι από παρθενογένεση.
Έχω διατελέσει Δήμαρχος Φιλώτα για δύο τετραετίες και η μέχρι τώρα πορεία μου στην Αυτοδιοίκηση, μου επιτρέπει να μιλώ για δημοκρατική διοίκηση, για ίσες ευκαιρίες, για συνεργασία και για ειλικρινή διάλογο με την κοινωνία.
Έχω δώσει δείγματα γραφής... 
Φυσικά, καμία διοίκηση δεν είναι τέλεια, όμως ότι και να θέλουν να μου προσάψουν το σίγουρο είναι πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι πολιτεύτηκα με ανιδιοτέλεια και με μοναδικό γνώμονα το κοινό συμφέρον. Πολιτεύτηκα με απόλυτο σεβασμό προς τους συνεργάτες μου!
Σήμερα στην αίθουσα βρίσκονται τόσο παλιοί μου συνεργάτες όσο και άνθρωποι που είχαν εκλεγεί ως πολιτικοί μου αντίπαλοι.
Όλοι τους μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι η διοίκησή μου είχε αμιγώς  αυτοδιοικητική λογική. 
Από την πρώτη στιγμή έδωσα αρμοδιότητες και οικονομικούς πόρους σε όλους τους Προέδρους Κοινοτήτων. Ανεξάρτητα από τον συνδυασμό από τον οποίο προέρχονταν. 
Δεν με ένοιαξε ποτέ από ποια Δημοτική Παράταξη ήταν ο Πρόεδρος. Το μόνο που με ένοιαζε ήταν να λύνονται τα προβλήματα της κάθε Τοπικής Κοινότητας!
Συνεργάστηκα μαζί τους για όλα τα ζητήματα! Χωρίς αποκλεισμούς!
Γιατί η πολιτική μου κουλτούρα είναι βαθύτατα Αυτοδιοικητική!
Στην Αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν εχθροί και φίλοι. Υπάρχουν άνθρωποι από διάφορες Δημοτικές Παρατάξεις που πρέπει να συνεργαστείς μαζί τους για να πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τον τόπο ένα βήμα πιο μπροστά.
Αυτή δεν είναι μία νέα αυτοδιοικητική φιλοσοφία, είναι η μοναδική αυτοδιοικητική φιλοσοφία!
Είναι ο μοναδικός τρόπος να λειτουργήσουμε απρόσκοπτα και να είμαστε αποτελεσματικοί για τους πολίτες.
Η λογική των αποκλεισμών ανήκει στο απώτατο παρελθόν, σε πολύ παλιές δεκαετίες!
Αλλά η σημερινή σας παρουσία δείχνει ότι είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ έτοιμοι να δουλέψουμε συλλογικά για να εξαλείψουμε οτιδήποτε δημιουργεί όρους πόλωσης και διχασμού στην μικρή μας κοινωνία.
Σήμερα, είναι η απαρχή μίας Πρωτοβουλίας, που έχει ως στόχο να λειτουργήσει Ενωτικά και Συνδυαστικά. 
Χρειαζόμαστε συνέργειες για να πάμε τον τόπο ένα βήμα μπροστά.
Χρειαζόμαστε τις πρωτοβουλίες των νέων ανθρώπων! 
Χρειαζόμαστε απόψεις, συμμετοχή, διάλογο, ώσμωση απόψεων!

Φίλες και φίλοι,
Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε! Αυτό διότι πρώτα απ’ όλα γιατί βλέπω στο πρόσωπό σας την ισχυρή θέληση να αλλάξουμε σελίδα, αλλά και γιατί έχουν αλλάξει οι συνθήκες σε θεσμικό επίπεδο.
Ο «Κλεισθένης» είναι πια γεγονός! Παρά τις ελλείψεις του, παρά τις διαφωνίες που μπορεί να εκφράσει ο καθένας από μας, είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη Διαφάνεια, την Αποκέντρωση και τη Δημοκρατία. 
Η νέα λογική που φέρνει ο «Κλεισθένης» στην Αυτοδιοίκηση είναι αυτή των Συνεργασιών και των Συνεργειών!
Είναι ένα θεσμικό πλαίσιο που όχι μόνο μας δίνει τη δυνατότητα να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε μαζί, αλλά προχωράει ένα βήμα πιο μπροστά: δεν μας επιτρέπει να λειτουργήσουμε στη βάση παλιών, πολωτικών και διχαστικών επιλογών!
Το νέο πλαίσιο δεν επιδέχεται άλλης ερμηνείας:  ή θα συνεργαστούμε όλοι μαζί  ή θα υποθηκεύσουμε το μέλλον του τόπου μας!
Έχουμε χρέος να υπηρετήσουμε τον τόπο μας με την μέγιστη δυνατή συναίνεση όλων των αυτοδιοικητικών παρατάξεων σε όλα τα όργανα του δήμου.  
Να ανατάξουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε μπροστά, επειδή είμαστε το νέο, το ελπιδοφόρο, η σίγουρη επιλογή για το μέλλον του τόπου.

Στο σημείο αυτό θέλω να μου επιτρέψετε να κάνω μία παρένθεση...
Από την στιγμή που ανακοίνωσα την πρόθεσή μου να διεκδικήσω τη θέση του Δημάρχου Αμυνταίου άρχισαν να ακούγονται διάφορα… Κάποιοι επιτήδειοι άρχισαν να διασπείρουν φήμες.
Από εκεί που ήμουν αξιόπιστος συνομιλητής, τεχνοκράτης, σοβαρός επαγγελματίας και πρώην δήμαρχος με σημαντικό έργο, ξαφνικά έγινα κάποιος άλλος... Κάποιος με αρνητικά στοιχεία και περίεργα χαρακτηριστικά. Ήρθαν στα αυτιά όλων μας μέχρι και χαρακτηρισμοί...
Δεν απαντώ! Δεν μπαίνω στη διαδικασία να συζητήσω με όρους κουτσομπολιού, ψιθύρων στα καφενεία και διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Σας καλώ να πράξετε το ίδιο!
Κοιτάμε τη δουλειά μας! και η δουλειά μας είναι να πάμε τον τόπο μπροστά!
Με νέες ιδέες, με υλοποιήσιμες προτάσεις, με γνώση και πολύ όρεξη για δουλειά, μπορούμε να τα καταφέρουμε!
Όλοι μαζί να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα του τόπου, να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις και να τις εφαρμόσουμε! 
Μία ακόμα σημαντική ευκαιρία που μας δίνει ο «Κλεισθένης» είναι να κινητοποιηθούν οι νέοι! 
Έχουμε χρέος όχι μόνο να τους ακούσουμε, αλλά να τους παρακινήσουμε να αναλάβουν πρωτοβουλίες! 
Το μέλλον του τόπου δεν μπορεί να απουσιάζει από τις εξελίξεις! 
Με τον "Κλεισθένη" δίνονται δυνατότητες στους νέους να έχουν φωνή, λόγο και ρόλο στα αυτοδιοικητικά πράγματα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να τους αφήσουμε για μια φορά ακόμη έξω από τη διαχείριση των τοπικών θεμάτων. 
Μιλώ με πολλούς νέους ανθρώπους που μου εκφράζουν την στήριξή τους! Αυτό μου δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση, γιατί μου πιστοποιεί ότι εκφράζουμε το νέο, το ελπιδοφόρο!
Θα το ξαναπώ με όση δύναμη έχω: Δεν θέλουμε μόνο τη στήριξη των νέων ανθρώπων. Θέλουμε τη συμμετοχή τους, τις απόψεις και τις νέες ιδέες τους. 

Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται πολύ δουλειά και από πολλούς ανθρώπους!
Με διαφανείς διαδικασίες και σύνθεση απόψεων, σας καλώ να συνδιαμορφώσουμε το αναπτυξιακό μοντέλο του τόπου μας.
Να δομήσουμε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, με ανθρωποκεντρική προσέγγιση!
Μακριά από πελατειακές λογικές.
Με βάση τις ανάγκες των συμπολιτών μας και του τόπου. 

Ως εναρκτήρια ημερομηνία αυτού του διαλόγου θεωρώ τη σημερινή μέρα. 
Οι βάσεις για αυτό τον διάλογο είναι οι άξονες, στους οποίους σας προτρέπω να κινηθούμε, με στόχο η δράση μας να αγκαλιάσει όλη την κοινωνία και να στηρίξει τους τομείς της οικονομίας που έχουν ανάγκη και αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα για τον τόπο.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να προϊδεάσω τον διάλογο, αλλά θεωρώ χρέος μου να θέσω τους πέντε συν έναν (5 + 1) βασικούς άξονες για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Άξονας πρώτος
Η αγροτική ανάπτυξη είναι ο πρώτος άξονας και η πρώτιστη προτεραιότητα! Ο τόπος μας είναι κατά βάση αγροτικός! Οι περισσότεροι συμπολίτες μας ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. 
Απαιτείται πραγματική στήριξη του αγροτικού μας τομέα! Με σύγχρονες υποδομές για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, αλλά και δομές στήριξης της προσπάθειας που κάνουν. Μία προσπάθεια στην οποία είναι απελπιστικά μόνοι τους… 
Χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για τον αγροτικό τομέα, με τη συνδρομή ειδικών, αλλά με την ενεργή συμμετοχή των αγροτών μας. Από μας θα έρθει η ανάπτυξη του τόπου μας. Μην περιμένετε σωτήρες! 
Όλοι μαζί θα συγκροτήσουμε αυτό το σχέδιο, που θα δώσει ανάσα στην οικονομία του τόπου γιατί οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι μας είναι η καρδιά της τοπικής μας οικονομίας και κοινωνίας. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες παραγωγής και λειτουργίας του αγροτικού κόσμου, αλλά και στήριξη της προώθησης των προϊόντων της περιοχής μας.

Άξονας δεύτερος
Ο δεύτερος άξονας αφορά στην ενέργεια.
Είμαστε το κέντρο του λιγνιτικού άξονα, που ξεκινάει από την Κοζάνη και καταλήγει στη Φλώρινα. Το βασανιστικό ερώτημα που αιωρείται είναι: είμαστε;
Καλώς ή κακώς η παραγωγή ενέργειας από τον λιγνίτη είναι κομβικό στοιχείο της τοπικής οικονομίας. Πολλοί συντοπίτες μας εργάζονται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην παραγωγή ενέργειας. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι ορατός ο κίνδυνος να χάσουμε τα πλεονεκτήματα και να μείνουμε μόνο με την οικολογική καταστροφή, την απομύζηση του γεωργικού μας κόσμου, την αλλοίωση του χώρου με την μετατροπή των αγροτικών μας εκτάσεων σε τρύπες που θυμίζουν σεληνιακό τοπίο.
Είμαστε εδώ! Είμαστε έτοιμοι να διατρανώσουμε ότι καμία διαδικασία, καμία εξέλιξη σχετική με τη ΔΕΗ δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς να ερωτηθούμε. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν πράγματα για μας, χωρίς εμάς!
Από τον Δήμο Αμυνταίου ξεκίνησε τη λειτουργία του το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων. Ο Δήμαρχος Αμυνταίου ήταν ο πρώτος Πρόεδρος. Μετά διασφαλίστηκε ξανά η δεύτερη προεδρεία, αλλά την χάσαμε… Όχι μόνο την προεδρεία, αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο! 
Θα τον ανακτήσουμε και πάλι, γιατί το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων είναι ένα μετερίζι από το οποίο μπορούμε να αγωνιστούμε και να πετύχουμε πολλά!
Θα παλέψουμε για να παραμείνει ο Δήμος Αμυνταίου στον λιγνιτικό άξονα και να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο! Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες…
Βεβαίως, με το θέμα αυτό σχετίζεται η τηλεθέρμανση... Είμαι ο τελευταίος που θέλει να κινδυνολογήσει, αλλά η τηλεθέρμανση βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού! Δεν μπορούμε απλώς να ακολουθούμε τις εξελίξεις...
Δεν θέλω να εξετάσω λάθη, ολιγωρίες και παραλείψεις... τα αφήνουμε όλα πίσω μας και προχωράμε μπροστά: σχεδιάζουμε και υλοποιούμε άμεσα τα έργα που θα εξασφαλίσουν την ύπαρξη της τηλεθέρμανσης, αλλά δεν μένουμε μόνο σε αυτό!
Από εδώ, από τον Δήμο Αμυνταίου ακούστηκε για πρώτη φορά η ιδέα για τηλεθέρμανση των χωριών με βιομάζα! Η επέκταση της τηλεθέρμανσης στα χωριά μας θα δώσει ευκαιρίες για ανάπτυξη και κίνητρα στους νέους ανθρώπους να μείνουν στις εστίες τους. Θα μας κρατήσει όρθιους! Έχουμε την τεχνογνωσία να το κάνουμε, έχουμε τη θέληση και μπορούμε να το κάνουμε! Μπορούμε να κρατήσουμε όρθια τα χωριά μας!

Άξονας τρίτος
Με την τηλεθέρμανση συνδέεται και ο τρίτος άξονας, που αφορά στην Περιβαλλοντική προστασία.
Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, που ο άνθρωπος δεν τον έχει σεβαστεί...
Δεν θέλω να χαϊδέψω αυτιά, φταίμε όλοι μας! Είμαστε όμως εδώ και μπορούμε να αναστρέψουμε την κατάσταση. Μπορούμε να παραδώσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον στα παιδιά μας.
Πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα και αποτελεσματικά για να αποκατασταθούν τα ανενεργά ορυχεία και να μετατραπούν σε χώρους επενδύσεων και αγροτικής ανάπτυξης, να στηρίξουμε πιο φιλικούς στο περιβάλλον τρόπους καλλιέργειας που θα έχουν καλύτερη απόδοση για τους αγρότες μας, να βρεθεί η ισορροπία στις λίμνες μας...
Έχουν περάσει πολλά χρόνια - ήμουν Δήμαρχος Φιλώτα -  από τότε που είχαμε κάνει τις μελέτες για τον βιολογικό καθαρισμό λυμάτων και τα αποχετευτικά δίκτυα όλων των Κοινοτήτων του πρώην Δήμου Φιλώτα. Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και στη συνέχεια... απεντάχθηκε! Τώρα, γίνεται προσπάθεια να ξαναενταχτεί…
Ράβε, ξήλωνε…
Δεν έχουμε άλλες δυνατότητες για πισωγυρίσματα, πρέπει να θωρακίσουμε τον τόπο μας! Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τον παραδώσουμε στα παιδιά μας με όλες του τις ομορφιές και τις αναπτυξιακές του δυνατότητες. 

Άξονας τέταρτος
Με τις αναφορές αυτές μπαίνουμε στον τέταρτο άξονα που είναι ο Εναλλακτικός Τουρισμός και τα Τοπικά μας Προϊόντα. 
Συνδέονται όλοι αυτοί οι άξονες, διότι αυτό που θέλουμε δεν είναι να κάνουμε μεμονωμένες παρεμβάσεις, αλλά να εφαρμόσουμε ένα συνεκτικό σχέδιο με δράσεις που θα αλληλεπιδρούν και θα έχουν κοινούς στόχους την ανάπτυξη της περιοχής και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων.
Το ξαναείπα και δεν θα κουραστώ να το λέω: ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, με απίστευτη ομορφιά. Το Νυμφαίο, οι λίμνες μας και οι ορεινοί μας όγκοι είναι ένας πολύχρωμος καμβάς, που ο εναλλακτικός τουρισμός μπορεί να αναδείξει επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Οι ομορφιές αυτές έχουν εμπλουτιστεί με αξιόλογα τοπικά προϊόντα, με πρώτα και καλύτερα τα κρασιά Αμυνταίου.
Επιπλέον, ο Δήμος Αμυνταίου έχει πολύ σημαντική ξενοδοχειακή υποδομή και τα περισσότερα βραβευμένα εστιατόρια από κάθε άλλη γωνιά της χώρας... Κι όμως, η μείωση της τουριστικής κίνησης είναι εμφανής δια γυμνού οφθαλμού!
Είναι σαφές ότι οι προσπάθειες των ιδιωτών είναι σημαντικές, αλλά δεν αρκούν από μόνες τους. Απαιτείται συντονισμός, κοινές δράσεις, προβολή του τουριστικού μας προϊόντος και υποδομές που να αναπτύσσουν τις δραστηριότητες των επισκεπτών. 
Απαιτείται δουλειά στον τουρισμό και όχι εφησυχασμός!

Άξονας πέμπτος
Και φτάνω στον πέμπτο άξονα που αφορά την πόλη του Αμυνταίου. Η σημερινή εικόνα, η σημερινή κατάσταση, είμαι σίγουρος ότι δεν ικανοποιεί κανέναν! 
Το Αμύνταιο μπορεί και πρέπει να γίνει το πραγματικό διοικητικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής! 
Η πόλη του Αμυνταίου έχει σημαντικές δυνατότητες και όλοι εμείς που ζούμε ή δουλεύουμε στο Αμύνταιο οφείλουμε να τις αναδείξουμε και να τις αξιοποιήσουμε. Ας ξεχάσουμε επιτέλους τις αγκυλώσεις κι ας κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία, που θα τα μετατρέψουμε σε σκαλοπάτι για να ανεβάσουμε την πόλη πιο ψηλά, να την κάνουμε αληθινό κέντρο της περιοχής!
Να διώξουμε επιτέλους τις παλιές γραμμές του τραίνου που τέμνουν ακόμα το κέντρο της πόλης, να διαμορφώσουμε ένα λειτουργικό σύμπλεγμα κτηρίων δημόσιου χαρακτήρα που θα την αναδείξει ως διοικητικό κέντρο, να ενώσουμε και να ενιαιοποιήσουμε τον αστικό ιστό, με δομές που θα λειτουργούν και θα συμπαρασύρουν τους ιδιώτες στην αναπτυξιακή προσπάθεια.

Με την ανάπτυξη των πέντε αυτών αξόνων πιστεύω ότι ολοκληρώνεται μία βαθιά τομή στην οικονομική ζωή του τόπου!
Είναι όμως αρκετοί; Όχι φίλες και φίλοι!
Δεν φτάνει, δεν είναι επαρκές να μιλάς για ανάπτυξη σε μία χειμαζόμενη κοινωνία. Ο Δήμος Αμυνταίου πρέπει να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο. Να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Είναι οι δικοί μας άνθρωποι, οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που περνούν δύσκολο χειμώνα...
Πρέπει να τονώσουμε το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Αμυνταίου. Είναι μεγάλη ανάγκη ο Δήμος μας να σταθεί στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη. 
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε πολλοί, είμαστε λίγοι και κάποιοι από εμάς υποφέρουν. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται στήριξη για να σταθούν στα πόδια τους και να συμμετάσχουν στην μεγάλη προσπάθεια που σας καλώ να κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ: να δουλέψουμε για να βελτιώσουμε τις ζωές μας και να ανοίξουμε νέα προοπτική για τους νέους ανθρώπους.

Φίλες και φίλοι,
Η συνταγή για να πάμε τον τόπο μπροστά είναι απλή:
Διαύγεια, διαφάνεια, συνέπεια, συνεργασία, αποτελεσματικότητα, διάλογος με την κοινωνία και σκληρή δουλειά!
Δεν είναι απλές λέξεις.
Δεν είναι συνθήματα!
Είναι στάση ζωής!
Είναι το αύριο για τον Δήμο Αμυνταίου! Ένα αύριο ελπιδοφόρο, που δεν θα έχει ίχνος μιζέριας. Ένα αύριο που θα κινητοποιήσει τις υγιείς δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας!
Είναι μία Πρωτοβουλία που μας χρειάζεται όλους!

Μπαίνω μπροστά - όχι σαν ηγέτης, αλλά σαν πρώτος μεταξύ ίσων - σε μία Πρωτοβουλία που θέλει να Ενώσει όλες τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου.
Δεν είμαι θαυματοποιός!
Δεν πολιτεύομαι με όρους παρελθόντος. Έχω πλήρη γνώση και συναίσθηση της κατάστασης που βρίσκεται ο Δήμος Αμυνταίου και η κοινωνία μας!
Σας καλώ να προχωρήσουμε μαζί, να μην μείνουμε άπραγοι στο Αυτοδιοικητικό στυαυροδρόμι του τόπου μας.
Σας καλώ να κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την υπέρβαση, να κάνουμε την ανατροπή και να εφαρμόσουμε μία νέα πολιτική κουλτούρα και αντίληψη!
Να δώσουμε διαύγεια και διαφάνεια σε όλες τις πτυχές της λειτουργίας του Δήμου Αμυνταίου!
Είναι μία Πρωτοβουλία για το καλό του τόπου και γι’ αυτό δεν περισσεύει κανείς!
Είναι μία Ενωτική Πρωτοβουλία με στόχο να ξεφύγουμε από τις παλιές λογικές της πόλωσης και της στείρας αντιπαράθεσης.
Μία Ενωτική Πρωτοβουλία που αφορά όλους εμάς, που ενδιαφερόμαστε πραγματικά για το μέλλον του τόπου μας και θέλουμε να βελτιώσουμε τις ζωές μας!
Μια Ενωτική Πρωτοβουλία που θα δώσει ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας!

Σας ευχαριστώ!