Το παιδικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου του Συλλόγου Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας «Ο Άγιος Μηνάς» ζωντανεύει επί σκηνής το best seller του Ευγένιου Τριβιζά «Τα μαγικά Μαξιλάρια». Η υπόθεση είναι πρωτότυπη και χαριτωμένη, ενώ δεν λείπουν τα στοιχεία της μαύρης κωμωδίας, αλλά και οι αιχμές στην σύγχρονη ζοφερή πραγματικότητα. Για μια ακόμη φορά, τα παιδιά του εργαστηρίου υποδύονται χαρισματικά τους γλαφυρούς ήρωες του βιβλίου, κρατώντας το ενδιαφέρον των θεατών, είτε είναι παιδιά είτε και ενήλικες, αμείωτο ως το τέλος της παράστασης. Σαρκασμός, γέλιο αλλά και βαθύς προβληματισμός, είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο δομείται η ιστορία.

Ο Αρπατίλαος είναι ένας άπληστος και σκληρός άρχοντας με ένα χρυσό τηλεσκόπιο και ένα μαύρο φτερό. Είναι βασιλιάς την Ουρανούπολης, μιας χώρας μακρινής, που δεν έχει ουρανό. Με μια σειρά από μέτρα, απαγορεύσεις και νόμους που προάγουν την εργασία και τα εργοστάσια, έχει μετατρέψει τη ζωή των πολιτών της Ουρανούπολης σε μια γκρίζα κόλαση. Καταργεί τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά, τις διακοπές, τα Σαββατοκύριακα, τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα, τις Απόκριες, τα πάρτι γενεθλίων και τις Κυριακές κι όπως είναι φυσικό όλοι τον μισούν, γι' αυτό και στρώνουν στο δρόμο του μπανανόφλουδες για να πέφτει. Κι όμως!!Το βασικό ζητούμενο του τυραννικού Αρπατίλαου είναι να τον αγαπούν οι υπήκοοί του, γι’ αυτό και καλεί τους χθόνιους συμβουλάτορές του να του δώσουν λύση στο αδιέξοδό του.. Η λύση είναι απλή και την βρίσκει η μάγισσα Σαυριλία… Κατασκευάζονται χιλιάδες μαξιλάρια που μοιράζονται δωρεάν στο λαό, τα οποία όμως προκαλούν εφιάλτες… Γιατί ο «εχθρός» του Αρπατίλαου δεν είναι άλλος από τα χαρούμενα όνειρα των ανθρώπων… Μπορεί κανείς όμως στ’ αλήθεια να στερήσει το όνειρο? Μια κατακόκκινη παπαρούνα σαν φλόγα δίνει το σπινθήρα της αντεπίθεσης και της λύτρωσης…

Η αρχική διασκευή του βιβλίου σε θεατρικό έγινε από τον Γιώργο Παυλιδάκη, ενώ αργότερα διασκευάστηκε ξανά από τη διδάσκουσα και σκηνοθέτη του θεατρικού εργαστηρίου του Συλλόγου, κα Δήμητρα Ξενάκη. Τα «Μαγικά Μαξιλάρια» είναι η έκτη παράσταση του παιδικού τμήματος του εργαστηρίου Συλλόγου.

Παίζουν (με αλφαβητιή σειρά) οι:

Ευδοκία Αλεξανδρίδη, Νικόλας Γώγος, Σοφία Γώγου, Εβίτα Θεοδωρίδου, Αναστάσιος Ιωαννίδης, Αντώνης Καραβασίλογλου, Κυριακή Καραβασίλογλου, Μάριος Καραβασίλογλου, Αντώνης Κουγιουμτζόγλου, Σπυρίδων Μαρκόπουλος, Ελπίδα Μικροπούλου, Δήμητρα Παντελίδη, Γιώργος Παπαδημητρίου, Κατερίνα Σβάρνα, Ιωσήφ Συμεωνίδης.

«Τα μαγικά Μαξιλάρια» θα ανέβουν στη θεατρική σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας (αίθ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος) την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.