Την τοπική κοινότητα Βεύης του Δήμου Φλώρινας επισκέφτηκε ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης την Κυριακή 23/12/2018 , στα πλαίσια των τακτικών επισκέψεών του σε όλες τις κοινότητες του νομού.

Ο κ. Βουλευτής εκκλησιάστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου και είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στον πρόσφατα ανακαινισμένο ναό όσο και στο ενοριακό κέντρο . Ο κ. Βουλευτής συνεχάρη τον ιερέα π. Νικόλαο , τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Δημήτρη Κυριακού και την εκκλησιαστική επιτροπή για την ανοικοδόμηση του Ιερού ναού ο οποίος είχε καταστραφεί ολοσχερώς και αποκαταστάθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα χάρη στις προσπάθειες των κατοίκων και των απόδημων Βευιωτών.

Στη συνέχεια με τον Πρόεδρο του χωριού επισκέφτηκε τα καφενεία όπου και συνομίλησε με τους κατοίκους και άκουσε τους προβληματισμούς τους.

Ο Πρόεδρος με γλαφυρότητα παρουσίασε την κατάσταση του χωριού και τόνισε με ιδιαίτερη σημασία ότι πρώτιστο μέλημα για τους κατοίκους είναι η επαναλειτουργία του ορυχείου της Βεύης και η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους η οποία εκκρεμεί πάρα πολλά χρόνια. Επίσης επισήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία η οποία ωθεί πολλούς νέους να εγκαταλείψουν το χωριό, η υψηλή υπερφορολόγηση των αγροτών και η συρρίκνωση του κτηνοτροφικού τομέα με τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στο γάλα και στο κρέας. Τέλος ο Πρόεδρος τόνισε την ανάγκη της αναστύλωσης του Ιερού ναού Αγίου Νικόλαου Βεύης, ενός ιστορικού ναού που χρονολογείται από το 1600.

Ο κ. Βουλευτής ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τους κατοίκους για την ενημέρωση και τόνισε ότι οι ανησυχίες τους είναι εύλογες και δικαιολογημένες. Ανέλυσε το οικονομικό πρόγραμμα που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το οποίο στοχεύει στην μείωση της ανεργίας με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με παράλληλη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Ο κ. Αντωνιάδης δεσμεύτηκε για την στήριξη του στο δίκαιο αίτημα της επαναλειτουργίας του ορυχείου της Βεύης και της απόδοσης των δεδουλευμένων στους δικαιούχους τονίζοντας ότι η πρόσφατη ιστορία και ανάπτυξη του χωριού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ορυχείο. Ακόμα επισήμανε ότι ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και δεσμεύτηκε για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων με την εντατικοποίηση των ελέγχων στις εισαγωγές γάλακτος και κρέατος και τις φοροελαφρύνσεις στους αγρότες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τέλος ο κ. Βουλευτής ενημέρωσε τους κατοίκους για το θέμα της αναστήλωσης του Αγίου Νικολάου και για τις συναντήσεις που έχει πραγματοποιήσει με την αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων για το συγκεκριμένο ζήτημα .

Ο κ. Βουλευτής ευχαρίστησε τους κατοίκους , τον ιερέα π. Νικόλαο , τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Κυριακού και το μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Φλώρινας κ. Διονύσιο Αυγουστίνο για την θερμή και εγκάρδια φιλοξενία τους και αντάλλαξε ευχές για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων .

Από το γραφείο τύπου . 
Ο Βουλευτής ΠΕ Φλώρινας 
 ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ