Μεγάλος νικητής στο τοπικό ντέρμπι των Φλωρινιώτικων ομάδων της Γ’ Εθνικής, αναδείχθηκε ο Ερμής επικρατώντας 1-2 μέσα στο «Κυψέλη Arena» της Μελίτης. Η ομάδα του Αμυνταίου, παρά τις σημαντικές απουσίες παιχτών που είχε (Ηλιάδης, Χαϊτίδης), κατάφερε να πετύχει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, καθώς ήταν πιο αποτελεσματική από τον Μελιτέα τον οποίο και έριξε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος από τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίωρο της συνάντησης, με τους γηπεδούχους να χάνουν ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 20’ με τον Τσώτσο που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Στόικος. Κάτι το οποίο κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι στο 31’ με τον νεαρό επιθετικό Τσολάκη (με καταγωγή από το Ξινό Νερό) να πετυχαίνει το 0-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό, όπου και βγήκαν πολλές φάσεις, με τους γηπεδούχους να πιέζουν για την ισοφάριση τα πρώτα δέκα λεπτά. Στο 49’ η πρώτη καλή στιγμή ήταν όταν ο Μπατμάς βγήκε σε πλεονεκτική θέση αλλά και πάλι δεν κατάφερε να νικήσει τον Στόικο. Στο 52’ σουτ του Λεζάκη που είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο πέρασε ελάχιστα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπατμάς κέρδισε πέναλτι σε αν ανατροπή του από τον Θεοδουλίδη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο πρώτος σκόρερ του ομίλου, Ιορδάνης Ρωμαίος, αλλά και αυτός «νικήθηκε» από τον Στόικο που απέκρουσε στη δεξιά του γωνία, κρατώντας το 0-1. Στο 60’ ο προπονητής του Ερμής Στέλιος Νταμπίζας αποβλήθηκε από τον αγωνιστικό χώρο για έντονες διαμαρτυρίες προς τη διαιτησία και ένα λεπτό αργότερα ο Θεοδουλίδης σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο διαιτητής θεώρησε πως ο παίχτης βρήκε τη μπάλα με το χέρι στο κοντρόλ που έκανε.

Το παιχνίδι είχε «ανάψει» για τα καλά και εκεί που θα γινόταν το 0-2, ήρθε η ισοφάριση, από ποιον άλλο, τον Ιορδάνη Ρωμαίο στο 70’, ο οποίος με εξαιρετική ατομική προσπάθεια (κοντρόλ και γύρισμα) στην περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Πριν ακόμα κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων (στην κυριολεξία), μετά τη σέντρα στην πρώτη επίθεση του ο Ερμής πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ, όταν μετά από γέμισμα του Αθανασιάδη στην περιοχή, ο Θεοδουλίδης με σουτ στην κίνηση πέτυχε το 1-2.

Από εκεί και πέρα οι παίχτες του Μελιτέα «πάγωσαν» και δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, με συνέπεια να μην γίνουν σημαντικές φάσεις μέχρι το τέλος, όπου παρέμεινε το σκορ με τον Ερμή να πετυχαίνει την πρώτη του φετινή νίκη που τον «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

ΜΕΛΙΤΕΑΣ ΜΕΛΙΤΗΣ (Τσιλεμάνης): Μπερμπερίδης, Τσώτσος, Κεσίδης, Σεκκουλίδης, Σοβισλής, Γεωργιάδης (90’ Παπασωτηρίου), Γιώσης (45’ Λεζάκης), Μπατμάς, Κάσα, Ζωχιός, Ρωμαίος.

ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ (Νταμπίζας): Στόικος, Γιορετζίδης (87’ Πιρίτζαους), Δόνες, Γκάρας, Σιδηρόπουλος, Αμαραντίδης, Χαμαλίδης, Θεοδουλίδης (76΄ Ανδρονικίδης), Τσορλίνης, Τσολάκης (93’ Δούμτσης), Αθανασιάδης.