Ακούσαμε τον βουλευτή Φλώρινας κ. Σέλτσα στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ALPHA FM προχθές η οποία παρατίθεται ολόκληρη και ηχητικά στη δική του ιστοσελίδα και φρίξαμε.

Προσπερνούμε ως ανάξια σχολιασμού την κατηγορία για συνοδοιπορία των εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας που κατέβηκαν στο συλλαλητήριο των Αθηνών για να δεχθούν τα χημικά της «δημοκρατικής αριστερής κυβέρνησης» (μεταξύ αυτών και πάρα πολλών επώνυμων Φλωρινιωτών που πολύ θα ήθελαν να τους το έλεγε κατά πρόσωπο ο κ. Σέλτσας) με την ακροδεξιά και τους φασίστες. Απλά αποδεικνύουν ότι αυτό που ζήσαμε στο πετσί μας το καλοκαίρι στο Πισοδέρι, ήταν γενική πρόβα προς αντιμετώπιση των διαφωνούντων με τη Συμφωνία, ή των γενικώς διαφωνούντων με τις απαράδεκτες τακτικές του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικών ομάδων διαδηλωτών, όπως γέροντες, γυναίκες με παιδιά, ιερείς και νοικοκυραίοι, δηλ. κατά το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτού του κατάπτυστου εργαλείου προπαγάνδας που ακούει στο όνομα ΕΡΤ πραγματικοί κίνδυνοι για την Βουλή και την Δημοκρατία. Μπράβο και εις ανώτερα, αλλά να γνωρίζουν όλοι αυτοί ότι σύντομα θα τους κρίνει ο λαός για τα έργα τους.

Αναφορικά όμως με τις δηλώσεις του κ. Σέλτσα που αφορούν στην Συμφωνία των Πρεσπών και στη συνέπεια που αυτή θα έχει για τον τόπο και ιδίως για την αποδοχή της ή όχι από τους Φλωρινιώτες, για τους οποίους μάλιστα δήλωσε ότι «η πλειοψηφία αποδέχεται την συμφωνία και είναι χαρούμενοι για αυτήν», είμαστε υποχρεωμένοι να τον επαναφέρουμε στην πραγματικότητα:

Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τόσο στη Φλώρινα, όπως και σ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα, όπως και σ’ όλη την Ελλάδα βράζει, αλλά ο κ. Σέλτσας δεν μπορεί και δεν θέλει να το αντιληφθεί. Αυτό έχει να κάνει ή με αδυναμία αντίληψης της πραγματικότητας (στον βαθμό που σε τυφλώνει η ιδεολογία σου, το πείσμα, η κομματική εμπάθεια ή η εξυπηρέτηση προσωπικών ή αλλότριων συμφερόντων) ή με τραγικό έλλειμμα επαφής με τους συμπολίτες σου. Ό,τι από τα δύο κι αν συμβαίνει βαρύνει τον ίδιο αλλά και βαραίνει το ίδιο.

Πάντως ας μην ανησυχεί ο κ. Σέλτσας. Προδότη δεν θα τον πει κανείς, γιατί προδότης είναι όποιος προδίδει αυτά που πιστεύει και στο σημείο αυτό σαν καλός συνοδοιπόρος του Παύλου Βοσκόπουλου (που όχι μόνο πανηγυρίζει για την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά μας κοροϊδεύει κιόλας ευχόμενος μας «με τις υγείες σας») μοιράζεται την ίδια χαρά.

Υπηρέτη όμως ξένων προς την πατρίδα συμφερόντων θα τον πουν και οι Φλωρινιώτες (που στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν εκπροσωπεί και το γνωρίζει καλά, έκδηλη άλλωστε ήταν η αμηχανία του όταν ρωτήθηκε σχετικά) και η Ιστορία.

Με γεια λοιπόν τα καινούργια αφεντικά, στις υποδείξεις των οποίων υπακούει ο ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι λοιπές φυσιογνωμίες που σήμερα (περίοδο μεταγραφών έχουμε άλλωστε) συγκεντρώθηκαν για να τους προσφέρουν υπηρεσίες, με γεια και τα καινούργια παπούτσια. Όσοι δεν πιστεύουν σε αξίες, πατρίδα, θρησκεία, ιστορία και προοπτική, δεν θα έχουν πρόβλημα να χωρέσουν και σ’ αυτά.

Σε ότι μας αφορά όμως δεν θα πάψουμε να διατρανώνουμε την ευθεία αντίθεσή μας στην Συμφωνία αυτή και σε όλες τις ύπουλες, υποκριτικές, αντεθνικές και επικίνδυνες για τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος μεθοδεύσεις μιας κυβέρνησης που διολισθαίνει καθημερινά σε ακόμη μεγαλύτερα λάθη.

Γραφείο τύπου ΝΟΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ