Με μεγάλη μου θλίψη ενημερώθηκα για την αδόκητη εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, κυρού Παύλου, ο οποίος στο αποκορύφωμα της προσφοράς και της δράσης του στην Κοινωνία και στην Εκκλησία απρόοπτα έφυγε από κοντά μας.
Ο Μακαριστός Παύλος, μία εμβληματική μορφή της Εκκλησίας μας, ένας άξιος Ποιμενάρχης,  με τον σεμνό και χριστοκεντρικό τρόπο της ζωής του μας δίδαξε την αγάπη για τον συνάνθρωπο, την προσφορά και την αλληλεγγύη. Ακούραστος και δυναμικός, εργάστηκε αθόρυβα και προσέφερε σε όλους όσοι τον είχαν ανάγκη. Ήταν γνωστή η  ιδιαίτερη πνευματική του στήριξη στους νέους, για τους οποίους έτρεφε πατρική αγάπη και ανάλωνε μέγιστο μέρος της δράσης του σε έργα εστιασμένα στη νέα γενιά, ως ιερέας, πνευματικός, κατηχητής και εκπαιδευτικός. 

Παράλληλα, υπήρξε ένας αγωνιστής της πατρίδας και της Ορθοδοξίας, αντιμετώπισε με δυναμισμό την αδικία, πολέμησε για τα δίκαια της Εκκλησίας και της πατρίδας μας. Υπόδειγμα εκκλησιαστικού ήθους σε όλη του τη ζωή, πρωτοστάτησε στους κοινωνικούς και εκκλησιαστικούς αγώνες, ενώ ανέπτυξε πολυσήμαντο και πλούσιο αρχιερατικό έργο. Το ίδιο αθόρυβα, όπως έζησε, έφυγε από αυτή τη ζωή για την αιωνιότητα. Η φωτεινή βιβλική φυσιογνωμία του, ο διδακτικός λόγος του και τα έργα της αγάπης του θα συνοδεύουν την ανάμνησή του. 

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμότατα συλλυπητήρια μου στην πνευματική οικογένειά του, στους συνεργάτες του, καθώς και στον κλήρο και τον λαό της Μητροπόλεώς του. Ο Θεός  να τον κατατάξει στη χορεία των εκλεκτών Του. 

Ο Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας

Ιωάννης Βοσκόπουλος