Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019

on

αρ. πρωτ. Ερώτησης 4843-14/1/2019

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον υπουργό 1) Οικονομικών
        2) Εσωτερικών
        3) Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Έκτακτη ενίσχυση των κατοίκων του Ν. Φλώρινας για θέρμανση λόγω παρατεταμένων ακραίων χαμηλών θερμοκρασιών και χιονοπτώσεων

Κύριε υπουργέ,
Επί ένα μήνα περίπου συνεχίζονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Ν. Φλώρινας. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ -23ο C και 0ο C. Έντονες χιονοπτώσεις εμποδίζουν την εύκολη μετακίνηση των κατοίκων. Ειδικά η πόλη της Φλώρινας όπου διαμένει το 40% του πληθυσμού του Νομού, δοκιμάζεται από τεράστιες ποσότητες χιονιού που εξακολουθούν να υπάρχουν, καθώς και από χαμηλότατες θερμοκρασίες και συνεχείς ζημιές (δρόμοι, στέγες, πεζοδρόμια, κλπ). 
Η τηλεθέρμανση που θα βοηθούσε σημαντικά, καρκινοβατεί εδώ και 8 χρόνια. Τα 50 εκατομμύρια που με τόσο κόπο εξασφάλισε ο πρώην δήμαρχος της πόλης κ. Παπαναστασίου, εξακολουθούν να βρίσκονται «παρκαρισμένα» στα ταμεία του Δήμου Φλώρινας με συνέπεια την απώλεια τουλάχιστον 12.000 ευρώ για κάθε οικογένεια Φλωρινιωτών. Εννοείται ότι υπάρχει και μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά. 
Όλα αυτά, κάνουν επιτακτική την έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων των κατοίκων του Ν. Φλώρινας για επιπλέον επίδομα θέρμανσης για αγορά πετρελαίου, αλλά και ξύλων για τις Κοινότητες του Νομού. Πρέπει επίσης να ληφθεί ειδική μέριμνα για τη θέρμανση των σχολείων αλλά και τον αποχιονισμό των αυλών τους οι οποίες είναι ακόμα γεμάτες από χιόνι. 
Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

Προτίθεται η κυβέρνηση να χορηγήσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους κατοίκους του Ν. Φλώρινας για θέρμανση λόγω των κατώτατων θερμοκρασιών και των έντονων χιονοπτώσεων;
Θα εγκρίνετε έκτακτη οικονομική βοήθεια στους Δήμους του Νομού Φλώρινας για αποχιονισμό και θέρμανση των σχολείων του νομού Φλώρινας;

Ο Ερωτών Βουλευτής
 Γιάννης Αντωνιάδης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.