Για μια ακόμα χρονιά είχαμε την χαρά και την ευλογία να πραγματοποιήσουμε με την Χορωδία του Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Φλώρινας,  την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή μας να ψάλλουμε τα Κάλαντα στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κ.κ. Θεόκλητο, στις 23 Δεκεμβρίου 2018, το απόγευμα, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Φλώρινας.

Σύσσωμη η καλλίφωνη Χορωδία του Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Φλώρινας, υπό την διεύθυνση του Μαέστρου κ. Δημοσθένη (Μίμη) Μούσιου, με τη συνοδεία της Μαντολινάτας, ήταν παρούσα και με γιορτινή διάθεση, θέρμη και ζωντάνια παρουσίασε το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμά της στο Γραφείο του Σεβ. Μητροπολίτη μας. Τα Φλωρινιώτικα Κάλαντα και οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες πλημμύρισαν το Μητροπολιτικό Μέγαρο και η χαρά των Χριστουγέννων  πλημμύρισε τις καρδιές όλων μας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, κ.κ. Θεόκλητος, αρχοντικός οικοδεσπότης, μας υποδέχτηκε εγκάρδια και παρακολούθησε όλη την εκδήλωση με βαθιά συγκίνηση. Αρχικά, μας απηύθυνε το θερμό του καλωσόρισμα και τις ευλογίες του, στη συνέχεια, μας ανέφερε την χαρά του που για άλλη μια χρονιά έζησε τη στιγμή αυτή και ολοκλήρωσε τον λόγο του με πατρικές ευχές προς όλους μας για τις γιορτινές μέρες και για τη νέα χρονιά. Τέλος, μας χάρισε από ένα Ημερολόγια των μαχητών του Μακεδονικού Αγώνα, Μητροπολιτών και ιερέων.

Ο Μαέστρος μας, κ. Δημοσθένης (Μίμης) Μούσιος, που διηύθυνε με την πολυετή εμπειρία του την χορωδία και την ορχήστρα μας, χάρισε στον Σεβασμιότατο το βιβλίο του «Ευχές του Αγίου Βασιλείου και του Μαέστρου», για την Βιβλιοθήκη του Δημοτικού σχολείου Κυπαρισσίου Γρεβενών, όπου γεννήθηκε και αποφοίτησε ο ίδιος, και περιέχει όλα τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που ψάλλουν οι Χορωδίες μας επί πενήντα ολόκληρα χρόνια στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, κ.κ. Θεόκλητο.

Στον λόγο του Μητροπολίτη μας απάντησε από μέρους όλων, πολύ συγκινημένη, η Αντιδήμαρχος Φλώρινας, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, εκφράζοντας τη χαρά όλων που βρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή και την προσωπική της ευτυχία για την ταυτόχρονη παρουσία του Πνευματικού και του φυσικού της πατέρα για άλλη μια χρονιά. Μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Δημάρχου, κ. Ιωάννη Βοσκόπουλου, και της Προέδρου του Κ.Α.Π.Η. Φλώρινας, κ. Παναγιώτας Γαϊγάνη Τίτα, και ευχήθηκε και του χρόνου να είμαστε όλοι παρόντες.

Συμμετέχοντας πρώτη φορά στην εκδήλωση αυτή, η οποία καθιερώθηκε από τον Μαέστρο, κ. Δημοσθένη (Μίμη) Μούσιο, και πραγματοποιείται επί 50 και πλέον έτη, και συγκεκριμένα από το 1957, ένιωσα κι εγώ πολύ συγκινημένος και νιώθω την ανάγκη να συγχαρώ δημόσια τον Μαέστρο για άλλη μια φορά για τις πρωτοβουλίες του, για όλη την μουσική του διαδρομή και για την 75ετή προσφορά του στα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα της Φλώρινας, που είναι εμβληματική και καταλυτική.

Ευχόμαστε στον Σεβ. Μητροπολίτη μας, κ.κ. Θεόκλητο, άνθρωπο της αγάπης και της συγχωρητικότητας, να έχει κρυστάλλινη υγεία και να μας αξιώσει όλους ο Πανάγαθος και τον ερχόμενο χρόνο να συναντηθούμε και πάλι μαζί να πάρουμε την ευχή του και τις ευλογίες του. 

Γεώργιος Γιαπράκης
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός – Βοηθός Μαέστρου
Μέλος του  Κ.Α.Π.Η. Φλώρινας