Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019


Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Τρύφωνα Γεώργου, σχετικά με τον αποχιονισμό της περιόδου 2011-2012 έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι του διαφεύγουν σημαντικά γεγονότα και σημεία εκείνης της περιόδου. Θα θέλαμε λοιπόν να του υπενθυμίσουμε περιληπτικά μερικά μόνο από τα γεγονότα που ενδεχομένως να του διαφεύγουν ή εντέχνως αποκρύπτει στην ανακοίνωση του:

1. Μήπως κ. Γεώργου, ξεχνάτε ότι ψάχνατε το αλάτι για δέκα ολόκληρες μέρες, το οποίο ήταν αποθηκευμένο στις αποθήκες της πρώην ΑΤΕ, στον δρόμο προς Πέτρες;

2. Σε μία νύκτα, το δεύτερο βράδυ της κακοκαιρίας, καθαιρέθηκε ο κ. Βολιώτης Αργύρης, ο οποίος είχε αφεθεί αβοήθητος για δύο συνεχόμενες μέρες και αντικαταστάθηκε από τον κ. Παπαχρήστου Ν.;

3. Πόσες μέρες ήταν εγκλωβισμένο – θαμμένο στην κυριολεξία- απορριμματοφόρο του Δήμου, στον δρόμο προς τον χώρο συλλογής απορριμμάτων (παλαιά αμμορυχεία);

4. Ο δρόμος προς Πέτρες, έμπροσθεν του παλιού εργοστασίου του κου Σιδέρη, παρέμεινε κλειστός για 10 συνεχόμενες μέρες;

5. Ο δρόμος προς Ξινό Νερό, παρέμεινε επίσης κλειστός για μέρες με σοβαρά προβλήματα; κι εδώ προφανώς δεν θυμάστε τα έντονα παράπονα των κατοίκων.

6. Στον δρόμο Ροδώνα-Φανός-Πεδινό, ήταν εγκλωβισμένα τρία Ι.Χ. οχήματα;

7. Ο δρόμος Αμυνταίου – Σωτήρα, παρέμεινε κλειστός για τρείς συνεχόμενες μέρες, με εγκλωβισμένο όχημα αποχιονισμού της ΠΕ Φλώρινας;

8. Υπήρξαν ή όχι σοβαρά προβλήματα στην κατηφορική οδό Αμυνταίου – Λεβαίας και Λεβαίας – Φιλώτα;

9. Την Καθαρά Δευτέρα του 2012, λίγο πριν τον οικισμό του Νυμφαίου, ήταν δύο, τα ακινητοποιημένα οχήματα αποχιονισμού, που ανάγκασαν πολλούς εκδρομείς να μην μπορούν να αναχωρήσουν και να παρατείνουν την διαμονή τους για μία επιπλέον μέρα;

Προς επιβεβαίωση των ανωτέρω και άλλων παρόμοιων περιστατικών, όπως και των σοβαρών προβλημάτων που δεν καταφέρατε να αντιμετωπίσετε στις τοπικές κοινότητες αλλά και στο οδικό δίκτυο μπορείτε να ανατρέξετε στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο της εποχής.

Λυπούμαστε ειλικρινά, γιατί η αναμόχλευση γεγονότων εκ μέρους σας δεν προάγει τον γόνιμο και δημιουργικό διάλογο, αλλά μόνο ζημιά μπορεί να φέρει στην περιοχή μας. Οι συνδημότες μας, είναι κουρασμένοι από στείρες αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις και μονότονα επαναλαμβανόμενα κλισέ, που υποτιμάνε τη νοημοσύνη τους και τους υποβαθμίζουν ως πολίτες.

κ. Γεώργου κανείς δεν διεκδικεί το αλάθητο. Είναι αρετή να μπορεί κάποιος να μαθαίνει από τα λάθη του. Καθημερινά από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον απλό πολίτη καθώς προτεραιότητα μας ήταν, είναι και θα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και η αντιμετώπιση των προβλημάτων του.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλή και δημιουργική χρονιά και είμαστε πάντοτε στην διάθεση σας, για να μας καταθέσετε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις σας που στόχο θα έχουν μία γόνιμη συνεργασία προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Γραφείο Δημάρχου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.