πηγή : fwniellinon.blogspot.com via newsbomb.gr



Συμφωνία των Πρεσπών: Γιατί ο Ιβάνοφ δεν την υπογράφει;

Πώς και για ποιο λόγο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε τα έγγραφα της ρηματικής διακοίνωσης όπου γίνεται λόγος ξεκάθαρα για «Δημοκρατία της Μακεδονίας»; 


Πώς είναι δυνατόν ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας να υπογράψει μια διακρατική συμφωνία που από την άλλη μεριά δεν υπάρχει υπογραφή του ομολόγου του, αλλά του προέδρου της Σκοπιανής Βουλής - Εωλη είναι η εισαγωγή της συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή προς κύρωση, λόγω του ότι, τα Σκόπια δεν ολοκλήρωσαν τις εσωτερικές νομικές διαδικασίες που προβλέπονται στην συμφωνία - 

Δείτε το βίντεο και τις εξηγήσεις που δίνει η διακεκριμένη δικηγόρος Αριάδνη Νούκα
Το αποκάλυψε εγκαίρως το Newsbomb.gr


Η εμπλοκή με την περίφημη συμφωνία των Πρεσπών είναι δεδομένη.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος Ιβάνοφ αρνήθηκε να υπογράψει τα διαταγματα νόμου που επικύρωσαν αφενός την συμφωνία και αφετέρου τις συνταγματικές τροποποιήσεις.

Το γεγονός αυτό, προκύπτει και από την ρηματική διακοίνωση που εστειλε το γειτονικό κράτος στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Κατά συνέπεια εγείρονται σοβαρότατα ερωτηματικά, εάν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα δεχτεί να συμπράξει σε μία συμφωνία που ο άνωτατος πολιτειακός παράγοντας του κράτους των Σκοπίων και ομόλογος του αρνείται να συμπράξει.

Επιπρόσθετα, εξαιρετικής σημασίας θέματα εγείρονται με την αναφορά στις συνταγματικές τροποποιήσεις, της ύπαρξης «μακεδονικού λαού» και «μακεδονικής» γλώσσας καθώς και με την άρνηση αλλαγής του όρου «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» στο άρθρο 36 του Συντάγματος των Σκοπίων.

Εντύπωση, τέλος, προκάλεσε το γεγονός, ότι το Υπουργείο Εξωτερικών δέχτηκε να παραλάβει την ρηματική διακοίνωση, στην οποία το κράτος των Σκοπίων, αναφέρεται, ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και όχι ως «FYROM».

Η διακεκριμένη δικηγόρος κ. Αριάδνη Νούκα έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στον διευθυντή του Newsbomb.gr κ. Κώστα Τσιτούνα υποστηρίζοντας πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι νεκρή.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη: