Στο φύλλο με αριθμό 2811 της 22 Φεβρουαρίου 2019 που κυκλοφόρησε ο εκδότης Σωτήριος Βόσδου φιλοξενεί μια φωτογραφία του έτους 1937 όπου νέου και νέες από την Σκοπία Φλώρινας και τα Άλωνα που είχαν συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 4ης Αυγούστου.
ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ 
ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης φωτογραφήθηκαν το 1937 νέοι και νέες από την Σκοπιά και τα Άλωνα που συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 4ης Αυγούστου.
Φορώντας τις τοπικές ενδυμασίες, μαζί με Ηπειρώτισσες, «πόζαραν» στην διάσημη Ελληνίδα φωτογράφο Έλλη Σεραϊδάρη, που ήταν γνωστή ανά την υφήλιο ως Nelly’s, και ο φωτογραφικός φακός της κατέγραψε την επίσκεψη. Η φωτογραφία προέρχεται από τα ψηφιοποιημένα αρχεία του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου (ΕΛΙΑ) και, όπως αναφέρεται είναι από την συλλογή του Κώστα Κοτζιά.

 ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ

Ο Αναστάσιος Καραντζίδης, δάσκαλος από το Πισοδέρι, είναι ο ένας εκ των τριών φίλων της φωτογραφίας της στήλης ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ στο προηγούμενο φύλλο μας (2810/15-2-2019).

Ακολουθώντας πιστά το χειρόγραφο ο «δαίμων» μεταπήδησε και στο τυπογραφείο. Αποκαθιστώντας στο ορθό ζητάμε συγνώμη στον βαθμό που μας αναλογεί.