Ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, κ. Ιωάννης Μίσκας και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου επισκέφθηκαν την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2019, τον Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο.

Στη συνάντηση, που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο, παρόντες από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χριστόπουλος Θωμάς, ο Αντιπρόεδρος κ. Αμανατίδης Στέλιος, η Ταμίας κ. Ρούφου Χριστίνα και οι κ.κ. Μητσκόπουλος Παύλος, Παπαναούμ Ελένη καιΤουμπαρίδου Ελένη, μέλη του Συλλόγου.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν οι παρεμβάσεις που πρέπει να λάβουν χώρα στο κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, με σκοπό και την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, αλλά και τη βελτίωση των υποδομών του.

Ο κ. Δήμαρχος, μετά την κατάθεση των αιτημάτων τους, είπε ότι η Δημοτική αρχή εστιάζει στην αναβάθμιση των σχολικών μονάδων στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας, με σκοπό το όσο το δυνατό καλύτερης ποιότητας σχολικό περιβάλλον για όλους τους μαθητές. Έτσι, ο Δήμος Φλώρινας έχει προβεί στην κατάθεση μελετών μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», όπου έχουν εγκριθεί έργα για παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες. «Επιπλέον», είπε, «πρόσφατα δημοπρατήθηκε και ένα μεγάλο έργο για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων, ώστε να υλοποιούνται διαρκώς έργα σε κάθε σχολική μονάδα στα όρια του Δήμου μας. Παρόλα αυτά, δε σταματάμε, καθώς σε κάθε πρόσκληση που βγαίνει από το αρμόδιο Υπουργείο, καταθέτουμε προτάσεις και μελέτες».

Σχετικά με τις παρεμβάσεις στο 1ο Δημοτικό σχολείο Φλώρινας, είπε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν τα απαραίτητα για τη βελτίωσή του έργα.