Συνάντηση συνεργασίας είχε ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019, στο γραφείο του στο Δημαρχείο, με τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, και Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Φλώρινας, αιδεσιμότατο π. Δημοσθένη Παπαδόπουλο, και Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Φλώρινας, αιδεσιμότατο π. Αναστάσιο Γκερτσάκη. Παρόντες ήταν και οι Αντιδήμαρχοι, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά και κ. Χρήστος Μπαρδάκας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με στόχο τη διερεύνηση της δυνατότητας για την ανέγερση ενός νέου Ιερού Ναού στο όνομα του Αγίου Αγαθαγγέλου, Προστάτη και Αγίου της Φλώρινας, προκειμένου να τιμάται αντάξια από τους κατοίκους της περιοχής. Επίσης, συζητήθηκαν και άλλα θέματα της τοπικής μας Μητροπόλεως, στα οποία ο Δήμος έχει αρμοδιότητες για συνδρομή και υποστήριξη. 

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, και Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Φλώρινας, αιδεσιμότατος π. Δημοσθένης Παπαδόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ως τώρα συμπράξεις με την παρούσα Δημοτική αρχή, η οποία έχει στηρίξει ουσιαστικά το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και, ιδιαιτέρως, για τον Δήμαρχο, κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο, ο οποίος έχει εμπεδώσει ως Νομάρχης και ως Δήμαρχος μια σχέση διαρκούς και αγαστής συνεργασίας με την Μητρόπολη της Φλώρινας.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, τοποθετήθηκε κι αυτός με τη σειρά του πολύ εγκάρδια για την πορεία της άριστης συλλειτουργίας της τοπικής Εκκλησίας και της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, σε θέματα κοινών αρμοδιοτήτων και στόχων, υπογραμμίζοντας τον πολύ σημαντικό ρόλο του Ποιμενάρχη μας, κ.κ. Θεοκλήτου, στο θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και στο μεγάλο κοινωνικό έργο που υλοποιείται από κοινού στην περιοχή μας. Ο κ. Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι στο μέτρο των θεσμικών του αρμοδιοτήτων, αλλά και προσωπικών του δυνάμεων, θα συνεχίσει να συνδράμει στο φιλανθρωπικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας προς όφελος όλων των συμπολιτών μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.