Με μεγάλη θλίψη διαβάζω την επαίσχυντη και προβοκατόρικη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Φλώρινας, με την οποία με εγκαλούν προσωπικά μαζί με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, για τις εξελίξεις στο θέμα της συνένωσης του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και το κατά πόσο η Φλώρινα θα βγει αδικημένη από αυτό.

Θεωρώ πως είναι απύθμενο το θράσος όσων κατηγορούν τη δική μας πολιτική στο θέμα αυτό, όταν το 2013 η Νέα Δημοκρατία, που κυβερνούσε τη χώρα, διέλυσε κυριολεκτικά τον ακαδημαϊκό χάρτη της περιοχής μας,κλείνοντας εν μία νυκτί όχι ένα, όχι δύο αλλά τρία ολόκληρα πανεπιστημιακά τμήματα της Φλώρινας (Βαλκανικών Σπουδών και δύο τμήματα του ΤΕΙ). Που ήταν τότε η οργάνωσή σας κύριοι της ΝΟΔΕ; Δεν θυμάται κανένας μας να προβάλλατε κάποια ουσιαστική αντίδραση. Μήπως εσείς λειτουργήσατε τότε μικροκομματικά;

Αντιθέτως, βλέπουμε τώρα που προετοιμάζεται κάτι εξαιρετικά καλό για την πόλη μας, να ασκείται ανούσια και ανήθικη κριτική. Τόσο από εσάς όσο και από επίδοξους πολιτευτές του χώρου σας. Όσο και να αντιδράτε σε αυτό το εγχείρημα, οι εξελίξεις των επόμενων ημερών θα σας διαψεύσουν.

Ως Βουλευτής του Νομού Φλώρινας είμαι δυναμικά παρών σε όλη αυτή την διαπραγμάτευση και διεκδικώ τα καλύτερα για το Πανεπιστήμιό μας. Οι θετικές εξελίξεις, όσον αφορά τα πανεπιστημιακά τμήματα της Φλώρινας θα γίνουν αντιληπτές από τους συμπολίτες μας, στους οποίους και θα λογοδοτήσετε για την ανεπάρκεια και την υστεροβουλία σας.

Εκτιμώ την σοβαρή δουλειά του Υπουργείου Παιδείας για το θέμα αυτό και αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις του.