Πάτησε βάθρο για ακόμα μία φορά όχι μόνο ο Δημήτρης Μοσχόπουλος αλλά όλες οι ομάδες ξίφους ασκήσεως του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα -20 το περασμένο Σ/Κ στο ΟΑΚΑ.
Αναλυτικά, το Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Δημήτρης Μοσχόπουλος στο ατομικό του Παν. Πρωταθλήματος -20 αλλά το σημαντικότερο είναι ότι του έκαναν παρέα στην 8αδα 3 ακόμα παιδιά του ΟΞΙΦ,  Σωτήρης Ζαχαρόπουλος 6ος, Θοδωρής Κωστέντσης 7ος και Δημήτρης Σαχινίδης 8ος (47 συμμετοχές)! Τα κορίτσια μας έκαναν 16άδα με την Αντωνία Απιδοπούλου 12η, την Αναστασία Αλεξοπούλου 13η, τη Δέσποινα Ζωγράφου 14η και τη Νέλη Γεροσίδερη στην 16η θέση (46 συμμετοχές).

Στα ομαδικά πραγματικά τα παιδιά μας έκαναν θαύματα. Τα αγόρια (Μοσχόπουλος – Σαχινίδης – Ζαχαρόπουλος – Σουλίδης) έφθασαν στο Τελικό και κατέκτησαν το Ασημένιο Μετάλλιο (7 ομάδες)  ενώ τα κορίτσια (Αλεξοπούλου – Απιδοπούλου – Γεροσίδερη -  Συγγελάκη)  κέρδισαν τα Χανιά και κατέκτησαν το Χάλκινο Μετάλλιο (8 ομάδες)!
Σημειωτέον ότι η εμφάνιση των ξιφομάχων μας έως τώρα στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα -17 και -20 2019 ανανέωσαν ή «έδωσαν» το Bonus εισαγωγής στα ΑΕΙ σε περισσότερα από 12 παιδιά!

Το ίδιο Σ/Κ ο Τσώκας Αστέριος συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο -20 στο Βελιγράδι Σερβία (132ος σε 241 συμμετοχές) και ο Άγγελος Ρασπόπτσης, ο μικρότερος (ηλικιακά) ξιφομάχος των Αγώνων.
Το επόμενο Σ/Κ οι ομάδες του Ξίφους Μονομαχίας συμμετέχουν στο Παν. Πρωτάθλημα -20 στο ΟΑΚΑ ενώ ο Στάθης Γεροσίδερης (ως Διαιτητής) ταξιδεύει στο Βανκούβερ για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών.

Από το Δ.Σ.