Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019


Κεντρική παράμετρος της φιλοσοφίας του Σ.Δ.Ε. Φλώρινας και του Παραρτήματος Αμυνταίου είναι η συμβολή του σχολείου στον γραμματισμό των εκπαιδευόμενων αναφορικά με τον ρόλο τους στην κοινωνία των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό παρακολούθησαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου με σκοπό να εξοικειωθούν με τις δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να βιώσουν, σε αυθεντικές συνθήκες, δημοκρατικές διαδικασίες όπως η δυναμική αντιπαράθεση, η διαλεκτική σύνθεση απόψεων και η λήψη αποφάσεων με βάση την αρχή της πλειοψηφίας. Είχε προηγηθεί μέσα στην τάξη, σε θεωρητικό επίπεδο, η γνωριμία των εκπαιδευόμενων με τις δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Θεωρούμε υποχρέωση να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου τόσο για τη θερμή υποδοχή προς τους εκπαιδευόμενους όσο και για την προθυμία να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ενηλίκων στη Φλώρινα.

Οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.