Νοσταλγικές εικόνες από το παρελθόν της Φλώρινας φιλοξενεί κάθε Παρασκευή η στήλη "Παράθυρο στο παρελθόν" της εβδομαδιαίας εφημερίδος "Φωνή της Φλωρίνης " και συγκεκριμένα στο σημερινό φύλλο με αριθμό κυκλοφορίας 2815/22.03.2019 ο εκδότης Σωτήριος Βόσδου μας φέρνει στο έτος 1962.
Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει :  

"Από το Σάββατο 16 Μαρτίου μέχρι και την Δευτέρα 25 Μαρτίου το Χιονοδρομικό μας Κέντρο στην Βίγλα Πισοδερίου «φιλοξενεί» όλους τους αγώνες του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Αλπικού Σκι. Όλοι οι πρωταθλητές Ελλάδας Αλπικού Σκι θα αναδειχθούν στην Φλώρινα. Καθημερινά το χιονοδρομικό μας κέντρο σφύζει από ζωή καθώς δίνουν το αγωνιστικό παρόν από 90 μέχρι 120 χιονοδρόμοι. Παρόντες και 15 Φλωρινιώτες σκιέρ.

Η Φλώρινα έχει να επιδείξει πολλούς χιονοδρόμους που εκπροσώπησαν και την χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις. Χωρίς εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, όπως φαίνεται στην σημερινή μας φωτογραφία. Αλλά ο πηγαίος από την αγάπη για το χιόνι ενθουσιασμός ξεπερνούσε όλα τα εμπόδια.

Η σημερινή μας φωτογραφία είναι του 1962, από την Χιονοδρομική Σχολή του Ε.Ο.Σ. Φλώρινας.

Από αριστερά: Ελευθέριος Βιολίδης, Θέμις Ρόζας, Λάζαρος Γούναρης, Γιώργος Τσάπανος, Νίκος Σιάμκουρης, Αντώνης Ζούμπος, Γιώργος Μπανάς, Πέτρος Γιαννάτσης, Δημήτριος Σουλτάνος και Κώστας Βάσσου.
Η φωτογραφία έχει δημοσιευτεί στο βιβλίο «ΦΛΩΡΙΝΑ – ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ – Από το 1917 μέχρι το 1995» του Γιώργου Χρ. Ανθόπουλου και προέρχεται από το αρχείο του Αντώνη Ζούμπου."