Νοσταλγικές εικόνες από το παρελθόν της Φλώρινας φιλοξενεί κάθε Παρασκευή η στήλη "Παράθυρο στο παρελθόν" της εβδομαδιαίας εφημερίδος "Φωνή της Φλωρίνης " και συγκεκριμένα στο σημερινό φύλλο με αριθμό κυκλοφορίας 2816/29.3.2019 ο εκδότης Σωτήριος Βόσδου μας φέρνει στο έτος 1967.

Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει :  


Η φωτογραφία που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο γνωστός Φλωρινιώτης καλλιτέχνης Βασίλης Μιχαήλ έφερε σε πολλούς αναμνήσεις από την προσκοπική ζωή. Όπως είναι γνωστό, ο προσκοπισμός γνώρισε μεγάλη άνθηση στην Φλώρινα. Γενιές ολόκληρες συμμετείχαν στις προσκοπικές ομάδες, στις ενωμοτίες, γνώρισαν την φύση και έκαναν νέες φιλίες. Ιδιαίτερα, όσοι συμμετείχαν στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, έχουν να διηγούνται αξέχαστα περιστατικά και γεγονότα που η νεανική ανεμελιά σκαρφιζόταν. Πολλοί μαθητές επέλεγαν να παρελάσουν με την προσκοπική ομάδα και όχι με την τάξη τους στο σχολείο.

Η σημερινή μας φωτογραφία είναι από την παρέλαση της 25 Μαρτίου 1967. Τα τμήματα παρελαύναν τότε στον κεντρικό δρόμο, όπου σήμερα ο πεζόδρομος, και η εξέδρα των επισήμων ήταν τοποθετημένη στο πεζοδρόμιο προς την πλευρά της πλατείας, απέναντι από το κτίριο της οικογένειας Τέγου. Γνωστοί Φλωρινιώτες είναι στην φωτογραφία: διμοιρίτης είναι ο Tάσος Μπούτσκος και πίσω του, αριστερά ο Βασίλης Μιχαήλ και δεξιά ο Βασίλης Βογδανίδης. Στην πρώτη σειρά είναι στην μέση ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και δεξιά ο Κώστας Μπασιακούλης ενώ στην επόμενη σειρά είναι αριστερά ο Γαγάτσης και στην μέση ο Δημήτριος Μεκάσης.