Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019

on

Για 4η συνεχή χρονιά ο Όμιλος Ρομποτικής του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Πολυμήχανοι Κατασκευαστές» εκπροσώπησε την πόλη μας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στον τελικό του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής της WRO Hellas που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Φέτος από τον όμιλο μας συμμετείχαν δυο ομάδες, που παρουσίασαν σε κοινό και κριτές τις προτάσεις τους πάνω στο θέμα του διαγωνισμού που ήταν «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά». Συγκεκριμένα:

Έξι Φλωρινιώτες στο Αιγαίο
Βογδάνης Παντελής
Δίβιος Ηλίας
Ηλίας Αλέξανδρος
Πολατίδης Ευάγγελος
Τόττης Γρηγόρης
Προπονήτρια: Ζουμπουρτικούδη Ελένη

Magic 5:
Κουρεμπανάς Νίκος
Παπαευγγέλου Μιλτιάδης
Παπαθανασίου Θεόδωρος
Παρίσης Ναούμ
Χατζής Άγγελος
Προπονήτρια: Αμαραντίδου Κυριακή

Ο τελικός των κατηγοριών του Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου στο Αθλητικό Κέντρο Γαλατσίου με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα και το επίπεδο όλων των προτάσεων ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συναρμολογήσουν και να παρουσιάσουν τις κατασκευές τους, καθώς και να έρθουν σε επαφή με άλλα παιδιά που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα από όλη την Ελλάδα.

Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την προσπάθεια και την παρουσία τους και να ευχαριστήσω τους γονείς τους που στήριξαν την προσπάθεια που γίνεται από το σχολείο μας.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω:

τις προπονήτριες των δυο ομάδων που αφιέρωσαν αρκετό από τον προσωπικό τους χρόνο για να στηρίξουν τα παιδιά από την φάση της προετοιμασίας μέχρι και την συμμετοχή στις διαγωνιστικές διαδικασίες,
την Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας και ιδιαίτερα τους κ.κ. Παλαιγεωργίου Γιώργο, Μπράτιτση Θαρρενό και Ξεφτέρη Στέφανο για τη στενή συνεργασία και υποστήριξη που μας παρείχαν,
την κ. Ρόζα Βαλίνα και τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Μπίρο Στέφανο για την έμπρακτη στήριξη τους.
Ο υπεύθυνος των Ομίλων Ρομποτικής του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, Αρβανιτάκης Γιάννης.

Σχολικό έτος: 
2018-2019
Ημερομηνία: 
Σάββατο, 16 Μαρ 2019

Θεματικές ενότητες: 
Τεχνολογία, Ρομποτική, Πληροφορική, Προγραμματισμός
Δραστηριότητα στα πλαίσια του Ομίλου
Πολυμήχανοι Κατασκευαστές

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν
Αμαραντίδου Κυριακή
Αρβανιτάκης Γιάννης
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.