Στην εγκατάσταση κλιματιστικών μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας για τη θέρμανση του κλειστού γυμναστηρίου της σχολικής μονάδας προχώρησε το Δημοτικό Σχολείο των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Όμηρος στην Κορυτσά, μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη.

Ο Περιφερειάρχης μετά από επικοινωνία που είχε με την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. φρόντισε να εξασφαλιστεί η βελτίωση των εγκαταστάσεων του σχολείου για τους μαθητές των ελληνικών εκπαιδευτηρίων.

«Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς μας για μια ανοιχτή Περιφέρεια σε συνεργασίες με τα Βαλκάνια», τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, «παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις και τις αναγκαιότητες που αφορούν στους ομογενείς μας. Μετά από αίτημα που υπήρξε από τα «Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Όμηρος» στην Κορυτσά, κάναμε παρέμβαση στα Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. και στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης η διοίκηση της εταιρείας ανταποκρίθηκε, χρηματοδοτώντας το σχολείο με νέας τεχνολογίας θερμαντικά σώματα, για να μπορούν τα παιδιά των ομογενών μας να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση μέσα στο σχολείο τους.

Λειτουργούμε για το καλό όλων σε μια σταθερή βάση φιλίας στα Βαλκάνια και έχουμε αποδείξει πως στόχος της Περιφέρειάς μας είναι η στήριξη των ανθρώπων και η προοπτική μέσα από τις αρχές και τις αξίες της αλληλεγγύης».