Ο κος Παπαχρήστου για πολλοστή φορά, με σκοπό να συγκαλύψει τις ευθύνες του και την πλήρη ανεπάρκεια του κατά τη διαχείριση της Τηλεθέρμανσης επί των ημερών του, επιδόθηκε για μια ακόμη φορά σε διαστρέβλωση των γεγονότων και παραπληροφόρηση των δημοτών. Η τακτική αυτή δυστυχώς έχει γίνειδεύτερη φύση του. Η ίδια αποτυχημένη τακτική εδώ και χρόνια, από την οποία αδυνατεί να ξεφύγει!

Ξέρουμε ότι έχουμε κουράσει τους συνδημότες με τις διαδοχικές αντικρούσεις των όσων ψευδώς παραθέτει ο κος Παπαχρήστου, αλλά πλέον αποτελεί μονόδρομος η παράθεση όλων των πραγματικών στοιχείων, ευελπιστώντας ότι θα σταματήσει επιτελούς την αήθη τακτική της παραπληροφόρησης, που θίγει τη νοημοσύνη του κόσμου και την κοινή λογική.

- Ισχυρίζεται ότι το 2009 η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε γνωστό στον Δήμο μας (μήπως μας έστειλε και γράμμα ??) ότι μένουν 17.500 ώρες για τον ΑΗΣ Αμυνταίου (;)

Κε Παπαχρήστουη Ευρωπαϊκή οδηγία 75/2010 για τον περιορισμό των Βιομηχανικών ρύπων, από την οποία απορρέει ο περιορισμός της λειτουργίας των ΑΗΣ/Αμυνταίου εκδόθηκε στις 24/11/2010 και δημοσιεύθηκε στις 17/12/2010, δηλ. λίγες μέρες πριν αναλάβετε εσείς το 2011!!! Εμείς πως το γνωρίζαμε από το 2009; Επιπλέον η απόφαση για τις 17.500 ώρες, λήφθηκε από την ελληνική πολιτεία σε εφαρμογή της παραπάνω οδηγίας, αργότερα, το 2011!! Γιατί ΨΕΥΔΩΣ παραπλανάτε ότι το ξέραμε από το 2009;

- Ισχυρίζεται ότι το 2011 όταν ανέλαβε την τηλεθέρμανση στα ταμεία της είχε 800.000€, και το 2014 άφησε στα ταμεία της 2.500.000€

Παραθέτουμε τους ισολογισμούς, από όπου φαίνονται τα διαθέσιμα της επιχείρησης 31/12/2010 και 31/12/2014:

Δηλαδή τα διαθέσιμα που βρήκε στο ταμείο (1,8 εκ ευρώ) είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που άφησε!! Το χειρότερο είναι ότι τα πάγια της επιχείρησης (κτίρια και τεχνικές εγκαταστάσεις: 3,169 εκ. € και 13,63 εκ. €) παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα! Δηλαδή δεν ενσωματώθηκε κανένα νέο έργο! Όταν λέμε ότι δεν έκανε κανένα έργο, δεν το λέμε για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. Κυριολεκτούμε. Δυστυχώς ήταν ο μοναδικός Πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ που δεν έπραξε τίποτα! Το τελευταίο του αφήγημα, αδυνατώντας πλέον να αντιπαραθέσειοποιοδήποτε άλλο επιχείρημα, είναι ότι μας άφησε χρήματά για να πράξουμε… έργα. Εσείς κε Παπαχρήστου δεν είχατε τα αντίστοιχαδιαθέσιμα με μας; Γιατί δεν πράξατε τίποτα;
- Ισχυρίζεται τώρα ότι μας άφησε να «ολοκληρώσουμε» το έργο 13, εκ. €, το οποίο ένταξε στις Bρυξέλλες(!!). Μέχρι πρότινος έλεγε ότι το είχαν εκτελέσει.  Ο δε πρώην Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι ήταν έτοιμο από το Σεπτέμβριο του 2014(;;)
Τελικά θα μας πείτε τι από όλα αυτά ισχύει; Μάλλον αδυνατείτε, εξαιτίας των πολλών αντιφάσεών σας. Η πραγματικότητα είναι ότι μια τυπική διαδικασία κοινοποίησης των έργων όλων των Τηλεθερμάνσεων της Δυτ. Μακεδονίας στην ΕΕ, ο κος Παπαχρήστου με τον κοΙωσηφίδη θέλησαν να την παρουσιάσουν στο κόσμο ότι  «έσωσαν το έργο». Συνήθης τακτική από την πλευρά τους, δε μας εκπλήσσει πλέον. Ευτυχώς που δεν μας είπαν ότι «σώσανε» και τις Τηλεθερμάνσεις Πτολεμαΐδας και Κοζάνης στις Βρυξέλλες!! 
Η πραγματικότητα είναι ότι σε έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, κατάφερε με παράτυπες ενέργειες του, να μπλοκάρει την χρηματοδότησή του, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε το 2014 να επιστρέψουμε στο ΕΣΠΑ όλη την κρατική χρηματοδότηση (4,3 εκ. €). Για του λόγου το αληθές παραπέμπουμε όποιον επιθυμεί να λάβει γνώση της 134/2013 πράξεως του Ζ’ κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αποτέλεσμα ήταν να μπλοκάρει την κατασκευή όλου του έργου πριν καλά - καλά προλάβει να ξεκινήσει. Οι ίδιοι άνθρωποι προεκλογικά το 2013-2014 έταζαν στο κόσμο ότι θα είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο του 2014, ενώ γνώριζαν πολύ καλά, ότι με τις δικές τους αφελείς ενέργειες το είχαν ήδη μπλοκάρει!!
- Ισχυρίζεται μας άφησε χρήματα από τον τοπικό Πόρο για το έργο των μονάδων παραγωγής θερμικής ενέργειας που μόλις ξεκίνησε, και για τις μελέτες που γίναν!!
Κε Παπαχρήστου, όλο το προηγούμενο διάστημαδιαλαλούσατε ότι είχατε δρομολογήσει το έργο των μονάδων επί των ημερών σας. Ευτυχώς συμμαζευτήκατε πλέον, και αρκείστε πλέον να παραπληροφορείτε ότι τελικά μόνο λεφτά μας αφήσατε για να τα πράξουμε όλα, αδυνατώνταςπλέον να συνεχίσετε να υποστηρίζετε τα όσα αναληθή λέγατε.Αφήσατε λέτε τώρα,  χρήματα από τον τοπικό πόρο, του οποίου τα κονδύλια επί των ημερών σας δεν είχαν κατανεμηθεί, δεν είχαν καν προβλεφθεί, για ένα έργο του οποίου ο προϋπολογισμός και η απαιτούμενη ιδία συμμετοχή ούτε κατά φαντασία δεν υπήρχαν!! Υποστηρίζετε δε ότι αργήσαμε να πάρουμε δάνειο! Κε Παπαχρήστου δεν μπορείτε να αντιληφθείτε ότι για να λάβεις δάνειο για ένα έργο πρέπει πρώτα να καταστεί γνωστό το συμβατικό του κόστος, μετά να λάβεις έγκριση από κάποια τράπεζα για το σκοπό αυτό, και μετά να προβείς στη διαδικασία του δανεισμού με τους κανόνες σύναψης δημοσίων συμβάσεων; 
Έχετε ξεπεράσει κάθε έννοια λογικήςκαι υποτιμάτε πλήρως τη νοημοσύνη όλου του κόσμου, αν νομίζετε ότι ξεστομίζοντας τέτοιες χονδροειδείς ΑΦΕΛΕΙΕΣ, μπορείτε να πείσετε τον οποιοδήποτε! 
Ειλικρινά πλέον αδυνατούμε να κατανοήσουμε αν αυτά που λέτε είναι προϊόν της διαχειριστικής ανεπάρκειας ή συνειδητή συστηματική παραπληροφόρηση, ή μήπως τελικά και τα δύο!!

Από το Γραφείο Δημάρχου