Όλα τα φλέγοντα ζητήματα που σχετίζονται με την επιχείρηση και τους εργαζόμενους, ζητήματα που όλο το προηγούμενο διάστημα αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στη δράση του Σωματείου, συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Προεδρείου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με τον Υπουργό ΠΕΝ κ. Γεώργιο Σταθάκη.

Ξεπούλημα λιγνιτικών μονάδων (επίσης γνωστό ως …αποεπένδυση)
Από την πλευρά του Συνδικάτου εκφράστηκε για μία ακόμα φορά η πάγια θέση του σε ότι έχει να κάνει με τις πολλαπλές και δυσμενείς συνέπειες που ενέχει το σενάριο του ξεπουλήματος λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, καθώς το ξεπούλημα θα αποτελέσει την αρχή ενός ντόμινο με προεκτάσεις σε πολλούς και ζωτικούς τομείς.
Από την πλευρά του Υπουργού, εκφράστηκε αισιοδοξία ως προς την επίτευξη μίας «ικανοποιητικής λύσης».
Το Σωματείο, για το ζήτημα αυτό, εξακολουθεί να βρίσκεται σε εγρήγορση και ετοιμότητα.

Λειτουργία Μονάδων και Σταθμών
Σε ότι έχει να κάνει με τη συνέχιση λειτουργίας των μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς –τουλάχιστον ως τη στιγμή που το σύστημα συνδεθεί στο δίκτυο της «Πτολεμαΐδα V»- το σωματείο έλαβε τη διαβεβαίωση του Υπουργού ότι δεν τίθεται θέμα παύσης.
Για το δε Αμύνταιο, ο κ. Σταθάκης (παρά την αρχική του εκτίμηση ότι ο ΑΗΣ Αμυνταίου «χωράει» στον ενεργειακό σχεδιασμό), εμφανίστηκε άκρως προβληματισμένος για το αν θα βρεθεί τελικά τρόπος διασφάλισης της μακροημέρευσης του Σταθμού και συνεπώς το συνδικάτο κατατάσσει το θέμα αυτό στην κατηγορία «Αναζητείται λύσης».

Προσλήψεις
Σε συνέχεια σχετικού εξωδίκου, το Σωματείο έθεσε επιτακτικά προς τον Υπουργό το ζήτημα των ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΩΝ προσλήψεων για να «εισπράξει» την απόλυτη κατανόηση του κ. Σταθάκη στο εν λόγω ζήτημα υπογραμμίζοντας ότι αναμένει από την επιχείρηση το πλάνο με τις συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Στον απόηχο μιας βαρυσήμαντης συζήτησης όπου τέθηκαν ζητήματα που διαμορφώνουν τις ενεργειακές εξελίξεις, τις σχέσεις των εργαζομένων και την προοπτική τοπικών κοινωνιών, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει όταν και όπου κρίνει πως αυτό είναι αναγκαίο για τη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Γραφείο  Τύπου