Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019

on

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 
ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 
ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δόθηκε προς διαβούλευση (25 Φεβρουαρίου 2019) από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το νομοσχέδιο για την ενοποίηση των ΑΕΙ-ΤΕΙ της Δυτικής Μακεδονίας. Σε αυτήν την πρόταση νομοσχεδίου εξαιρείται η ίδρυση του δεύτερου τμήματος στη Σχολή Καλών Τεχνών: του Τμήματος Ψηφιακών Τεχνών. 
Το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών θα ολοκλήρωνε την ακαδημαϊκή δομή της ήδη υπάρχουσας Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το Τμήμα θα αποτελούσε, μαζί με το υπάρχον Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, μια πλήρη δομή Εκπαίδευσης και Πολιτισμού στην ακριτική αυτή περιοχή και θα ολοκλήρωνε το στρατηγικό ακαδημαϊκό σχεδιασμό του. Ήδη έχουν δρομολογηθεί για τις εγκαταστάσεις της Σχολής Καλών Τεχνών η οικοδόμηση ενός καινούργιου κτιρίου 5.000 τμ, προϋπολογισμού 11.000.000 ευρώ που θα παραδοθεί μέχρι το 2023, η πλήρης ανακαίνιση του ιστορικού κτιρίου της Αγίας Όλγας, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ που θα είναι έτοιμο μέχρι το 2021. Το υπάρχον προσωπικό μπορεί να στηρίξει το καινούργιο Τμήμα στην αρχική του λειτουργία. Η ίδρυση του Τμήματος Ψηφιακών Τεχνών έχει προταθεί με ομόφωνες αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, της Γενικής Συνέλευσης του υπάρχοντος Τμήματος και του συνόλου των φορέων της Φλώρινας.

Υποστηρίζουμε ότι στην τελική μορφή του Νομοσχεδίου το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πρέπει να συμπεριλάβει το προταθέν Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών δημιουργώντας μια σύγχρονη δυναμική Σχολή Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.

Το Διδακτικό Προσωπικό του Τμήματος
Το Διοικητικό Προσωπικό του Τμήματος
Ο Φοιτητικός Σύλλογος


 https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/_PsIFISMA_GIA_TIN_IDRYSI_TMIMATOS_PsIFIAKON_TEHNON_STI_SHOLI_KALON_TEHNON_FLORINAS/?tgbijgb

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.