Το ψέμα του κ. Θεοδωρίδη έχει κοντά ποδάρια!

Πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Θεοδωρίδης απάντησε σε μία εύστοχη παρέμβαση του επικεφαλής των Ανοιχτών Οριζόντων, καλού φίλου και συνεργάτη Νίκου Παπαχρήστου. Φυσικά, ήταν μία απάντηση με πλήρη απουσία επιχειρημάτων, σχεδόν υβριστικού χαρακτήρα.

Ο γνωστός κ. Θεοδωρίδης...

Στην απάντησή του αυτή ενέπλεξε και το όνομά μου, κατηγορώντας με για ανυπαρξία έργου, ενώ σε άλλο σημείο αφήνει αιχμές για μεθοδεύσεις στην εταιρία του Ξινού Νερού! Η αλήθεια είναι ότι μου πήρε μέρες να αποφασίσω αν θα τον απαξιώσω ή θα απαντήσω...

Αν και η απαξίωση είναι αυτή που ταιριάζει σε έναν μυθομανή, τελικά αποφάσισα να απαντήσω και μάλιστα με ένταση, διότι οι συμπολίτες μας που δεν ασχολούνται με τα κοινά είναι σίγουρο ότι δεν μπορούν και δεν οφείλουν να γνωρίζουν λεπτομέρειες για τα δρώμενα του Δήμου Αμυνταίου. Επίσης, από την πλευρά μου πιστεύω ότι πρέπει να υπερασπιστώ το έργο μου και τους συνεργάτες με τους οποίους πορευθήκαμε και δουλέψαμε μαζί.

Η θητεία μου, ως Δήμαρχος Αμυνταίου, ήταν η μικρότερη χρονικά και μάλιστα περιελάμβανε τις συγχωνεύσεις του "Καλλικράτη", οπότε ο καθένας καταλαβαίνει ότι εγώ και οι συνεργάτες μου είχαμε περίπου δύο χρόνια για να κάνουμε αναπτυξιακή δουλειά. Κι όμως! Καταφέραμε να εντάξουμε και να υλοποιήσουμε ένα πλήθος έργων στο ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά προγράμματα, κάτι που δεν είναι λόγια του αέρα, καθώς αποδεικνύεται με την αμείλικτη γλώσσα των αριθμών. Εντάχθηκαν έργα συνολικού προϋπολογισμού 61.803.500 € στο ΕΣΠΑ, εκ των οποίων ο κ. Θεοδωρίδης, ως επόμενος Δήμαρχος, "κατάφερε" να χάσει το έργο για την κατασκευή του βιολογικού και των αποχετευτικών της Δ.Ε. Φιλώτα. Είναι πραγματικό "κατόρθωμα" και μνημείο ανικανότητας! Τα υπόλοιπα έργα υλοποιήθηκαν προσφέροντας στους συμπολίτες μας σημαντικές υποδομές, όπως επίσης υλοποιήθηκαν και πολύ σημαντικά έργα, όπως η βελτίωση των αγροτικών και δασικών δρόμων ή ο καθαρισμός των καναλιών, που δεν ήταν ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και δεν προσμετρούνται στο παραπάνω ποσό.

Είναι φαινόμενο, τελικά, ο άνθρωπος με το ανύπαρκτο έργο, αυτός που έχει υποβαθμίσει τον θεσμό του Δημάρχου και τον έχει καταντήσει στον επαρχιώτη δημοσιοσχεσίτη του μνημόσυνου, να κατηγορεί εμένα για απουσία έργου!

Όσο για τις υποτιθέμενες μεθοδεύσεις στην επιχείρηση του Ξινού Νερού, πρώτον η επιχείρηση άλλαξε ιδιοκτησία κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο, με δήμαρχο τον κ. Θεοδωρίδη και στη βάση όσων ο ίδιος είχε υπογράψει και δεύτερον είναι πια καιρός να μιλήσουμε για πραγματική ανάπτυξη του τόπου και δημιουργία θέσεων εργασίας χωρίς παρωπίδες.

Τέλος, στο κομμάτι των τηλεθερμάνσεων στα χωριά, που ο κ. Θεοδωρίδης με θράσος ισχυρίζεται ότι δεν είχαμε καμία προετοιμασία, έχει παραλάβει μελέτες για τηλεθερμάνσεις σε έντεκα (11) χωριά, με καταγραφή των αναγκών, που έγινε με συνεντεύξεις και έρευνα σε κάθε σπίτι!

Σοβαρές μελέτες καταγραφής κάθε σπιτιού και όχι άχρηστες μελέτες που απλώς γεμίζουν τα συρτάρια του Δημαρχείου και τις τσέπες των ημετέρων.

Επειδή όμως τα κείμενα είναι κουραστικά για τους πολίτες και δεν μου δίνουν τη δυνατότητα να αναφερθώ στο σύνολο των στοιχείων που έχω στη διάθεσή μου, θεωρώ ότι είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω με περισσότερες λεπτομέρειες τους συμπολίτες μας σε ειδικές εκδηλώσεις. Φυσικά, στις εκδηλώσεις αυτές θα προσκληθεί ο κ. Θεοδωρίδης για να πει εάν θέλει την άποψή του. Πιστεύω ότι δεν χρειάζονται πια στείρες αντιπαραθέσεις, αλλά διάλογος με επιχειρήματα και ντοκουμέντα (έγγραφα αποφάσεων ένταξης, φωτογραφίες υλοποίησης έργων, συμφωνίες κλπ).

Σε αυτό τον διάλογο δεν χωράνε ύβρεις και ανούσιες κατηγορίες. Μόνο επιχειρήματα και έγγραφα!

Μάκης Ιωσηφίδης
πρώην Δήμαρχος Αμυνταίου