Στο Λιλιάνο της Ιταλίας βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι αθλήτριες των ΣΑΡΙΣΩΝ Χρυσή Φωτιάδου και Μαλαματένια Παπαδημητρίου, όπου πήραν μέρος στο πολύ δυνατό όπεν της Διεθνούς Ομοσπονδίας World Junior Circuit. Το όπεν αυτό είναι από τα πιο μεγάλα διεθνώς και φέτος πήραν μέρος πάνω από 400 αθλητές/τριες από όλο τον κόσμο. Οι αθλήτριές μας, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, αγωνίστηκαν σε δύο κατηγορίες και των νεανίδων και των κορασίδων, στο απλό, στο διπλό και στο ομαδικό.

Στην κατηγορία των νεανίδων (U18) στο απλό η Παπαδημητρίου περνώντας ως 2η από τη φάση των ομίλων αποκλείστηκε στο 1ο νοκ-άουτ παιχνίδι, ενώ η Φωτιάδου αποκλείστηκε από τους ομίλους. Στην ίδια κατηγορία στο διπλό η Παπαδημητρίου με παρτενέρ την Κροάτισσα Αράποβιτς έφτασε μέχρι την 32άδα, ενώ η Φωτιάδου με παρτενέρ την Ρωσίδα Ιβάνοβα έφτασε μέχρι την 64άδα.

Στην κατηγορία των κορασίδων (U15) στο απλό η Παπαδημητρίου (Νο.19) αφού πέρασε bye τους ομίλους αποκλείστηκε στη φάση των 32 σημειώνοντας ήττα από τη Γερμανίδα Στορζ (Νο.125). Η Φωτιάδου (Νο.91) αγωνιζόμενη στους ομίλους με 2 νίκες πέρασε ως 1η στα νοκ-άουτ παιχνίδια. Εκεί, στη φάση των 64 αποκλείστηκε από την Σερ Λιν Κιαν (Νο.37) από την Σιγκαπούρη. Σε αυτό το παιχνίδι η Χρυσή πλησίασε να κάνει την μεγάλη έκπληξη καθώς προηγήθηκε 2-0 σετ, όμως δεν άντεξε στην αντεπίθεση της Ασιάτισσας και τελικά έχασε με 2-3 (12-10, 11-9, 2-11, 7-11, 8-11).

Στο διπλό των κορασίδων η Παπαδημητρίου με παρτενέρ την Κροάτισσα Αράποβιτς έφτασαν ως την 8άδα και διεκδίκησαν την είσοδό τους στα μετάλλια. Τελικά, κάμφθηκαν από το δίδυμο της Σιγκαπούρης με σκορ 0-3. Η Φωτιάδου στο ίδιο αγώνισμα έπαιξε με παρτενέρ την Τυνήσια Ζογκλάμι. Το δίδυμο αποκλείστηκε στη φάση των 32 από τις Ισπανίδες με σκορ 1-3.

Στο ομαδικό κορασίδων η Ελλάδα είχε στη σύνθεσή της την Παπαδημητρίου και την Φωτιάδου. Η Ελληνική ομάδα κληρώθηκε στον 8ο όμιλο έχοντας ως αντιπάλους τις ομάδες της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας. Η ομάδα μας νίκησε την Ιταλία 3-0 και την Αγγλία 3-0, ενώ ηττήθηκε από την Γαλλία 1-3. Βγήκε 2η στον όμιλο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.