Γλυκόπικρη η παρουσία του Αστέριου Τσώκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα -20 στο Τόρουν της Πολωνίας την προηγούμενη εβδομάδα. Για ένα μόλις χτύπημα έχασε την πρόκριση στην 32αδα τριτώνοντας την ατυχία που τον ακολουθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Φότζια και στο Grand – Prix της Βουδαπέστης νωρίτερα τον Μάρτιο με το ίδιο ακριβώς σκόρ.

Τελική κατάταξη 58ος ανάμεσα σε 192 αθλητές από 45 χώρες.

Σε δηλώσεις του ο Φλωρινιώτης Πρωταθλητής τόνισε: «Οι ήττες μας κάνουν πιο δυνατούς! Η συστηματική και επίπονη δουλειά κάποια στιγμή θα αντιστρέψουν τους ρόλους και το αποτέλεσμα. Λίγη ξεκούραση τώρα και συνεχίζουμε με τα προολυμπακά κριτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ΤΟΚΙΟ 2020 με 4 εθνικούς αγώνες και 3 παγκόσμια κύπελλα. Ευχαριστώ τον Προπονητή μου Γιώργο Παυλίδη, τον ακούραστο Πατέρα Πέτρο Τσώκα και την ΕΟΞ.».

Περισσότεροι από 4.000 μαθητές και επισκέπτες «πέρασαν» από το Περίπτερο της Ελληνικής Ξιφασκίας κατά την διάρκεια της SPORTEXPO 2019 στη ΔΕΘ το προηγούμενο σ/κ. Οι Προπονητές, οι αθλητές – αθλήτριες και οι εθελοντές του ΟΞΙΦ είχαν την ευκαιρία να μυήσουν τα παιδιά στα μυστικά του αθλήματος της ξιφασκίας αλλά και να διαφημίσουν τις ξεχωριστές υπηρεσίες και επιτεύγματα του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας και του Προπονητικού μας Κέντρου στη ΔΕΘ, το TFC-HELEXPO.

Η δράση συνεχίζεται το ερχόμενο σ/κ με την συμμετοχή της ομάδας ξίφους ασκήσεως ανδρών – γυναικών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Αθήνα αλλά και με τον Μαραθώνιο ξίφους μονομαχίας στο TFC-HELEXPO.

Από το Δ.Σ.