Νοσταλγικές εικόνες από το παρελθόν της Φλώρινας φιλοξενεί κάθε Παρασκευή η στήλη "Παράθυρο στο παρελθόν" της εβδομαδιαίας εφημερίδος "Φωνή της Φλωρίνης " και συγκεκριμένα στο σημερινό φύλλο με αριθμό κυκλοφορίας 2817/5.4.2019 ο εκδότης Σωτήριος Βόσδου μας φέρνει στο έτος 1969.

Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει : 

Η παρέα των μαθητών έχει συγκεντρωθεί στην αυλή του σχολείου και έχει στρέψει την προσοχή της στον συμμαθητή που ξεφυλλίζει το βιβλίο που έχει στα χέρια του αναζητώντας πληροφορίες. Μπροστά στην (τότε) αίθουσα κλειστού γυμναστηρίου και κοντά στον τοίχο που χώριζε το Αρρένων με το Θηλέων. Μάλιστα διακρίνονται και μαθήτριες στην αυλή του Θηλέων. Ήταν τελευταίες ημέρες του σχολικού έτους 1968-1969 και  τελειόφοιτοι του 6ης Τάξης του Γυμνασίου Αρρένων φωτογραφίζονται από τον γνωστό φωτογράφο εκείνης της εποχής Σίμο Πολπατζή.

Από αριστερά Βασίλης Βογδανίδης (καθισμένος στο τοιχάκι), Νίκος Τάχος (με το βιβλίο), Σταύρος Χατζηϊωάννου, Χρήστος Ιωαννίδης, Λευτέρης Μπουτάκης, Τάσος Ζυγομάνης, Βασίλης Μιχαήλ, Νίκος Τσάλης, Γιατρακάς (;), Ιωσήφ Πίππας και Γιώργος Δάφας (γονατιστός).

Ευχαριστούμε πολύ τον Βασίλη Βογδανίδη για την παραχώρηση της φωτογραφίας και το νοερό ταξίδι στο παρελθόν