Περί Βαρικού και υβριστικού κειμένου του Γραφείου Δημάρχου

Στο Βαρικό πραγματοποιήθηκε η πολιτική συζήτηση για την αποκατάσταση της αλήθειας, στην οποία προσκλήθηκε ο κ. Θεοδωρίδης, αλλά επειδή φοβήθηκε την άμεση αντιπαράθεση έμεινε στην ασφάλεια ενός επιθετικού κειμένου, που υπογράφει το "Γραφείο Δημάρχου" και όχι ο ίδιος.

Καταρχάς είναι προκλητικό να επιτίθεται το "Γραφείο Δημάρχου" με αυτό τον άκομψο τρόπο σε πρώην Δήμαρχο, προβάλλοντας τις απόψεις του πολιτικού προσώπου Κώστα Θεοδωρίδη και όχι υπερασπιζόμενο τον θεσμό του Δημάρχου Αμυνταίου. Είναι απαράδεκτο υπάλληλοι που πληρώνονται με δημοτικά χρήματα να ασχολούνται με την πολιτική ή την μικροπολιτική του κ. Θεοδωρίδη, δημοσιεύοντας ένα υβριστικό κείμενο, σύμφωνα με το οποίο λέω "αερολογίες", έχω "πολιτικά απωθημένα", "διαστρεβλώνω την πραγματικότητα" και είμαι "ρίψασπις". Εκτός αυτών, ουδείς μπορεί να αντιληφθεί για ποιον λόγο ασχολείται το "Γραφείο Δημάρχου" με τη φημολογία περί καθόδου μου στις περιφερειακές ή τις βουλευτικές εκλογές.

Προφανώς, για τον κ. Θεοδωρίδη είναι απολύτως φυσιολογικό, αφού αντιμετωπίζει τον Δήμο Αμυνταίου ως τσιφλίκι του και θεωρεί ηθικό να χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς του κατά το δοκούν και κυρίως για δικό του όφελος.

Σε ότι αφορά στην πολιτική συζήτηση που έκανα στο Βαρικό με τους κατοίκους του χωριού, μάλλον καλά έκανε και δεν ήρθε γιατί πείσθηκαν μέχρι και οι συνεργάτες του ότι ψεύδεται ασύστολα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αντιδήμαρχός του ήταν δέκτης έντονων ερωτημάτων, τα οποία δεν μπορούσε φυσικά να απαντήσει και βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να δεχθεί επίθεση από τους συγχωριανούς του.

Με αδιάψευστα στοιχεία απέδειξα ότι ασκεί εγκληματική πολιτική σε ότι αφορά στο εργοστάσιο του Ξινού Νερού, ψεύδεται για την Τηλεθέρμανση Αμυνταίου, Λεβαίας και Φιλώτα, όπως επίσης και για τις Τηλεθερμάνσεις στα 11 χωριά.

Για το εργοστάσιο του Ξινού Νερού είναι σαφές πια ότι η δήθεν επένδυση που έχει εντάξει στον Αναπτυξιακό Νόμο ο κ. Θεοδωρίδης είναι ένας μεγάλος μύθος. Απλώς ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος, λέει ψέματα για να στηρίξει τη λογική της απαξίωσης και της μιζέριας. Δεν επιθυμεί την αξιοποίηση της πηγής και τις νέες θέσεις εργασίας που θα φέρει η ιδιωτική επένδυση, η οποία έχει σχεδιαστεί να γίνει σύμφωνα με τον δικό του αρχικό σχεδιασμό του 2010. Είναι σίγουρο ότι αν είχε την ένταξη του έργου θα δημοσιοποιούσε το σχετικό έγγραφο θριαμβολογώντας. Τώρα, αντιθέτως, σωπαίνει!

Για την Τηλεθέρμανση Αμυνταίου, Λεβαίας και Φιλώτα, δεν θέλω να είμαι μάντης κακών ειδήσεων, αλλά του χρόνου θα σταματήσει να υπάρχει. Ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα ότι η ΔΕΗ συνεδριάζει για το λόγο αυτό κάτω από την πίεση της Κομισιόν. Και μετά από όλα αυτά ο κ. Θεοδωρίδης επιμένει ότι τα έκανε όλα σωστά! Ας παραδεχτεί επιτέλους ότι έχει δείξει εγκληματική ολιγωρία και αναποτελεσματικότητα, που θα καταδικάσουν την Τηλεθέρμανση σε αχρηστία και το Αμύνταιο, τη Λεβαία και τον Φιλώτα στην παγωνιά.

Σε ότι αφορά στις Τηλεθερμάνσεις με βιομάζα στα 11 χωριά που έχω αναφέρει, ο κ. Θεοδωρίδης την είχε καταψηφίσει, ενώ τώρα διατείνεται ότι θα την υλοποιήσει ο ίδιος, ενώ ταυτόχρονα ισχυρίζεται πως δεν του παραδώσαμε καμία μελέτη. Εγώ απέδειξα ότι επί των ημερών μου ξεκίνησε η εκπόνηση των μελετών, τις οποίες έχει παραλάβει ο ίδιος ο κ. Θεοδωρίδης, ως επόμενος από μένα δήμαρχος. Έχω αποδείξεις ότι έχουμε εδώ και χρόνια τις μελέτες με την αναλυτική καταγραφή του θερμικού φορτίου και όλα τα δεδομένα που απαιτούνται για να ολοκληρωθούν οι οριστικές οικονομοτεχνικές μελέτες, παρά το γεγονός ότι ο κ. Θεοδωρίδης ισχυρίζεται ψευδόμενος πως δεν του έχουμε παραδώσει καμία μελέτη.

Όσο για το έργο που έγινε επί των ημερών μου οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: στη θητεία των 3,5 ετών καταφέραμε να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ έργα, το σύνολο οποίων έχει μεγαλύτερο προϋπολογισμό από το αντίστοιχο των τριών θητειών του κ. Θεοδωρίδη. Εγώ έχω παραθέσει αριθμούς και συγκεκριμένα έργα. Αν τολμάει αυτή την απλή σύγκριση ας το κάνει κι ο ίδιος!

Αυτό το έργο θέλησα να υπερασπιστώ και όχι να παρέμβω στην προεκλογική συζήτηση.

Αυτά τα περί "πατροναρίσματος" είναι η γνωστή τακτική του κ. Θεοδωρίδη με τις προσωπικές μομφές και την προσπάθεια αποδόμησης όλων των πολιτικών του αντιπάλων. Τα ίδια και τα ίδια εδώ και 35 χρόνια! Κάθε πολιτικό του αντίπαλο τον μετατρέπει σε προσωπικό του εχθρό.

Επειδή από τη μία πλευρά είναι σαφές ότι προσπαθεί μέσα από την δική μου παρέμβαση να αποδομήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους με άκομψο τρόπο και από την άλλη είναι σαφές ότι δεν θα εμφανιστεί σε καμία συζήτηση μαζί μου διότι φοβάται ότι στην άμεση αντιπαράθεση θα λάμψει η αλήθεια, σταματάω τις παρουσιάσεις. Δεν θα του κάνω τη χάρη να χρησιμοποιήσει την παρουσία μου για να φαρμακώσει για άλλη μια φορά την πολιτική ζωή του τόπου.

Τέλος, σε ότι αφορά σε αυτά που αναφέρει ότι δήθεν έχει ως προτεραιότητες, ο κόσμος κουράστηκε από παχιά λόγια που έρχονται σε αντίθεση με τα εγκαταλειμμένα χωριά μας, τις αγροτικές μας υποδομές που έχει αφήσει να ρημάζουν, τα θέματα της ενέργειας για τα οποία έχει αδιαφορήσει, την καθημερινότητα των πολιτών που πάει από το κακό στο χειρότερο και φυσικά το ανύπαρκτο αναπτυξιακό του πλάνο.

Μάκης Ιωσηφίδης
πρώην Δήμαρχος Αμυνταίου