Φλώρινα 22-4-2019
«Δημόσια απάντηση σε κάποιον που την απέφυγε…»

Γιάννη Χριστάκη

Θεωρώ ότι πετύχατε να «προκαλέσετε» την προσοχή που «σκόπιμα επιδιώξατε» επιτιθέμενος στην Καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Ιστορίας του Π.Δ.Μ. κα Σοφία Ηλιάδου – Τάχου (άλλωστε σας απάντησε ήδη όπως σας αρμόζει) όπως και στην αφεντιά μου.

Το παράδοξο όμως είναι ότι επιτεθήκατε και σε ανθρώπους όπως, τον πρώην Γερουσιαστή των ΗΠΑ κ. Κρις Σπύρου, την Δικηγόρο κα Αριάδνη Νούκα, και τον Δημοσιογράφο και Διευθυντή της παλαιότερης σε κυκλοφορία ακόμα ελληνικής εφημερίδας ΕΣΤΙΑΣ κ. Μανώλη Κοττάκη, σαν να τους γνωρίζατε από παλιά, λες και είχατε προσωπικά μαζί τους, κατηγορώντας τους -ω του απύθμενου θράσους σας- ως «κομματικούς πατριώτες».

Ποιους;

Αυτούς, που βλέπατε και ακούγατε για πρώτη φορά στη ζωή σας, ζωντανά, μπροστά σας! Αυτούς, που δημόσια και όχι στα κρυφά… σε «σκοτεινά δωμάτια ανατρεπτικών οργανώσεων», πάντα ενεργοί ο καθένας στον χώρο του και με επιχειρήματα, υποστηρίζουν τις απόψεις τους. Ιδιαιτέρως τον τελευταίο καιρό, έπειτα από την υπογραφή της «κατάπτυστης» συμφωνίας της λίμνης, τολμούν, μιλούν και γράφουν κατά της συμφωνίας. Τι ποιο δημοκρατικό και ελεύθερο;

Πάνω όμως, στον «οίστρο» της πασοκο-συριζαίικης έπαρσής σας, «προσβάλατε» κατάφωρα, και όλους τους παρευρισκόμενους στον χώρο της εκδήλωσης, ακόμα και τους συντοπίτες σας, όλους εκείνους τους Φλωρινιώτες που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του θεάτρου του Φ.Σ.Φ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»!

Στην αγωνία σας να «δείξετε και εγγράφως την υποτέλειά σας» προς το «νέο κομματικό σας χώρο», καθώς ήσαστε «κουρασμένος» από το μακρύ ταξίδι, από το ΠΑΣΟΚ στον …Σύριζα, αποκρυπτογραφώντας ταυτόχρονα, τα «κωδικοποιημένα για εσάς» γραπτά της Καθηγήτριας κυρίας Σοφίας Ηλιάδου-Τάχου, ίσως να… μπερδευτήκατε και, υποπέσατε σε ικανό αριθμό ατοπημάτων.

Ατόπημα 1ο

Στην επιστολή σας, με αναφέρετε ως διοργανωτή της εκδήλωσης, αγνοώντας ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση, ήταν άλλη μία πετυχημένη συνδιοργάνωση του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και του Δήμου Φλώρινας.

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ λειτουργεί δημοκρατικά, συλλογικά και όχι ατομικά. Πρώτα μπαίνει ο Σύλλογος και μετά όλοι εμείς, τα μέλη του ΔΣ, τα ενεργά και αρωγά μέλη του, χωρίς να προβάλλεται κανείς και χωρίς να «καπελώνουμε» συνδιοργανωτές, ομιλητές, προσκεκλημένους και θεσμούς. Εάν, φυσικά, επιθυμούσατε με αυτή σας την αναφορά να δημιουργήσετε, πρόσκαιρες δυσμενείς εντυπώσεις για τον Σύλλογο ή τριβές μεταξύ των συνδιοργανωτών, δυστυχώς για εσάς -και πάλι- ατυχήσατε.

Η οποιαδήποτε ευχαριστήρια αναφορά του Προέδρου του ΦΣΦΑ προς το πρόσωπό μου, (υπερβολική, αν όχι αχρείαστη κατά την γνώμη μου), αποτελεί το ελάχιστο δυνατό ψήγμα ατομικής προσφοράς, μπροστά στην ιστορία, την εθνική, πολιτιστική, και κοινωνική Προσφορά όσων πέρασαν πριν από εμένα, στα 78 χρόνια ύπαρξης του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ. Δεν μπορώ και δεν πρέπει να συγκριθώ μαζί τους. Είναι εκτροπή.

Εξάλλου, τα γνωρίζετε πολύ καλά όλα αυτά, αφού είτε ως θεατής, είτε ως ακροατής είτε ως επισκέπτης (κρατώντας ή όχι σημειώσεις στο μπλοκάκι σας),ακόμα και ως προμηθευτής βιβλίων της Χρηστιδείου Τελετής έχετε συμμετάσχει, σε εκδηλώσεις του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ. Μπράβο σας και, πολύ καλά κάνετε! Μην βαράτε όμως, τώρα, άστοχες μπαλωθιές για τα μάτια του …Σύριζα!!!

Τέλος, και πάλι μπράβο στον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί, χωρίς καμιά κρατική οικονομική βοήθεια, χρόνια τώρα. Και αυτό το ξέρετε και εσείς, όπως και όλη η Φλώρινα!

Ατόπημα 2ο.

Γράφετε για …«κομματικούς πατριώτες»!!!

Απαντώ: Η Πατρίδα έχει «καεί» από κομματικούς σαν εσάς και σαν κάποιους άλλους σαν και εσάς. Η σημερινή πολιτική, οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική, θρησκευτική κατάπτωση οφείλεται καθαρά σε όλα τα «κομματικά σινάφια» και κατεστημένα του παρελθόντος, τους κομματικούς στρατούς, που υπηρετήσατε πιστά, και εσείς!

Ο πατριωτισμός δεν έχει κόμμα, δεν έχει χρώμα και ανταύγειες. Πατριώτες, είναι όλοι εκείνοι, που αγωνίζονται μαζί, που υποφέρουν μαζί στις Εθνικές Ήττες, γλεντούνε παρέα στις Νίκες, διαμαρτύρονται ενωμένοι όταν βλέπουν πολιτική εκτροπή.

Εξοργίζονται όταν διασύρεται η Δημοκρατία, όταν παραχωρείται Εθνική κυριαρχία, όταν η Πατρίδα μας γίνεται «υποτελής χώρα» σε ξένα συμφέροντα, όταν καθοδηγούνται βουλευτές σε αντεθνικές αποφάσεις, όταν καταστέλλονται διαδηλώσεις με ληγμένα χημικά (Πισοδέρι, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πτολεμαΐδα),τελικά, σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, από τους «δικούς σας πλέον» Συριζαίους «δημοκράτες»…

Είναι κομματικοί πατριώτες τα εκατομμύρια των ελλήνων που διαφωνούν με την συμφωνία της «λίμνης»;

Κομματικοί πατριώτες ήταν όλοι αυτοί που στο θέατρο του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, έψαλλαν Όρθιοι το «απαγορευμένο» Μακεδονία Ξακουστή, και ο μόνος -προκλητικά- καθήμενος σε όλη την αίθουσα ήσασταν Εσείς;;; Βέβαια, δεν ήταν ο Εθνικός Ύμνος, θα μου πείτε, αλλά το «Μακεδονία ξακουστή», φέρεται και έχει γίνει ήδη, συνώνυμο του Εθνικού μας Ύμνου -για όσους θεωρούν Εθνικό τον Ύμνο του Διονυσίου Σολωμού.

Αλήθεια, απαντήστε; Οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, που κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2019, παρέλασαν υπό τον ρυθμό του Μακεδονία Ξακουστή, ήταν και αυτοί «κομματικοί πατριώτες»;; Το ίδιο και οι μαθητές; Και οι μπάντες; Και ο λαός που χειροκροτούσε; Ντροπή σας!

Ατόπημα 3ο.

Μάλλον δεν έχετε ή δεν θέλετε να καταλάβετε, ότι ο έγκριτος Δημοσιογράφος-Διευθυντής της ΕΣΤΙΑΣ κ. Μανώλης Κοττάκης έχει απόλυτα δίκιο όταν λέει ότι «στη Φλώρινα το καζάνι βράζει»! Βράζει, όπως ακριβώς βράζει και ολόκληρη η Μακεδονία, και όλη η Ελλάδα! Και ναι, κ. Χριστάκη, έχει απόλυτα δίκιο όταν γράφει και λέει ότι ο «εχθρός μπορεί να είναι ντυμένος Έλληνας ή γείτονας ή ο διπλανός ή να φοράει κουστούμι, να είναι ντυμένος Ορθόδοξος και ίσως μπορεί να είναι βουλευτής ή… οτιδήποτε άλλο».

«Ήρθαν ντυμένοι φίλοι
αμέτρητες φορές οι εχθροί μου
το παμπάλαιο χώμα πατώντας
και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους».

Πάντα επίκαιρος ο Ελύτης αρκεί να τον διαβάζουμε και να θυμόμαστε… ότι αυτό το «ποτισμένο με αίμα χώμα», ξέρασε κατά καιρούς όσους το βεβήλωσαν.

Ατόπημα 4ο.

κ.Χριστάκη, τόσα χρόνια ενεργός πολίτης, βιβλιοπώλης, συνεργάτης τοπικής εφημερίδας, και παρότι δηλώνετε φιλίστωρ, τελικά αποδεικνύετε ότι δεν γνωρίζετε ιστορία.

Και φυσικά, δεν περιμένω από την αξιότιμη Καθηγήτρια κα Σοφία Ηλιάδου-Τάχου ή οποιονδήποτε άλλον καλοπροαίρετο και γνώστη της ιστορίας, να καταφέρει να σας την διδάξει τώρα, επειδή απλά, δεν θέλετε! Δεν σας συμφέρει ούτε προσωπικά, ούτε κομματικά!

Όσο για τις οίηση (νέο-συριζαίικης προέλευσης), που περιέχουν οι γνώσεις σας περί «μακεδονικής ή βουλγαρικής γλώσσας», έχετε λίγη υπομονή…

Αν και γνωρίζετε την αλήθεια, θα την ακούσετε προσεχώς, από τα πλέον επίσημα και αρμόδια χείλη και θα αποδειχτεί -και πάλι δυστυχώς για εσάς- το πόσο εκτεθήκατε και σε πόσο δυσάρεστη θέση θα βρίσκεστε στο μέλλον, για όσα με τόσο «θέρμη» και «γνώση» γράψατε.

Ατόπημα 5ο.

Με κατηγορείτε για κομματική έχθρα κατά του Σύριζα, όταν παραγνωρίζετε την ενεργό συμμετοχή μου (ως πρόεδρος του Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας Πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕ και ως Περιφερειάρχης Γραμματείας Οργανωτικού Δυτικής Μακεδονίας των ΑΝΕΛ),σε πάρα πολλές συσκέψεις, συγκεντρώσεις, ημερίδες, συναντήσεις στη Βουλή των Ελλήνων, στην κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ και όπου αλλού επιβαλλόταν. Πάντα αγωνιζόμουν ως Φλωρινιώτης Δυτικομακεδόνας, ποτέ ως κομματικό στέλεχος! Μέχρι εκείνο το Σάββατο(16-06-2018) που, αν και παραιτήθηκα από το κόμμα μου για την «απογοητευτική» στάση του στην Βουλή των Ελλήνων, ήρθε η μαύρη Κυριακή της «κατάπτυστης» συμφωνίας της «λίμνης». Από πότε λοιπόν η Εθνική Στάση θεωρείται κομματική έχθρα;

Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω κάθετα αντίθετος, απέναντι σε όποιον θεωρώ ότι διαπράττει έγκλημα κατά του Έθνους, του Λαού και της Ελλάδας! Θα αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις, για την Μία και Ελληνική Μακεδονία!
Τελειώνοντας κ. Χριστάκη, επιτρέψτε μου μία συμβουλή. Την άλλη φορά που θα πάτε κάπου… και θελήσετε να πάρετε τον λόγο για να ρωτήσετε ή να εκφράσετε τις όποιες αντιρρήσεις σας, απλά ζητήστε το! ΕΚΕΙ και όχι πίσω από την οθόνη ενός υπολογιστή…

Δημόσιος διάλογος γίνεται όταν έχετε το Θάρρος της Γνώμης και της Άποψης, και όχι έπειτα από ένα μήνα και πλέον αφού διαβάσετε τις σημειώσεις από το μπλοκάκι σας… ή αφού δείτε καλά τα βίντεο… Εκτός και εάν τώρα συνειδητοποιήσατε που βρεθήκατε ή, εκτός εάν σας μάλωσαν που βρεθήκατε εκεί, μαζί μας!

Αλήθεια; Πείτε μας, πόσους δημόσιους διαλόγους έκαναν έγιναν για το θέμα της Μακεδονίας, οι …«αντικομματικοί πατριώτες», δηλαδή ο Σύριζα; Που έγιναν αυτοί οι διάλογοι; Σε πόσους τέτοιους διαλόγους και συζητήσεις πήγατε; Τι είπατε;

Να σας υπενθυμίζω, διότι η μνήμη χρυσόψαρου δεν σας ευνοεί, την κομματική φιέστα, στην οποία συμμετείχατε (δημοκρατικότατο δικαίωμά σας), που διοργάνωσε ο Σύριζα-Φλώρινας για χάρη του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, στις 1η Μαρτίου 2019 στο κέντρο του ΦΟΟΦ. Θυμάστε πόση δημοκρατία επέδειξε το κυβερνών κόμμα (εσείς); Θυμάστε πόσο «ανοικτή» εκδήλωση προς τους Φλωρινιώτες πολίτες ήταν; Θυμάστε πόση πλατιά «δημόσια συζήτηση» έγινε με τους διαμαρτυρόμενους συμπολίτες σας και τις …αστυνομικές δυνάμεις που τους εμπόδιζαν να βρεθούν με τον κ. υπουργό; Θυμάστε πόσο μακριά είχαν κρατηθεί οι «κομματικοί πατριώτες» από εσάς, τους «αντικομματικούς πατριώτες» του Σύριζα; Θυμάστε πόσο απαξιωτικά και προσβλητικά γράψατε -τελικά το γράψιμο δεν σας πάει τελευταία- για τους διαμαρτυρόμενους συμπολίτες σας και, πως τους χρωματίσατε -ανέξοδα- όλους κομματικά; Εάν συνεχίζετε να γράφετε τόσο δημοκρατικά και πατριωτικά, στο τέλος θα πιστέψετε ότι μπορείτε να πείσετε την κοινή γνώμη ότι στον πόλεμο του Βιετνάμ, νίκησαν οι Αμερικάνοι!!! Τόση δημοκρατία και αλήθειες περιέχουν τα γραπτά σας!

Εάν θέλετε να κρατήσετε την όποια σοβαρότητα σας απέμεινε πλέον μετά από το τελευταίο δημοσίευμά σας, ζητήστε «δημόσιους διαλόγους» από το κομματικό σας μαντρί, τον Σύριζα.

Δυστυχώς για εσάς, η Φλώρινα είναι μικρή και όλοι μας «γνωριζόμαστε» και, όπως λέει ο λαός κάθε αρνάκι από το ποδαράκι του κρέμεται. Έρχεται και Πάσχα και, «Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου».

Τελικά, ο Μανώλης Κοττάκης είχε δίκιο: «τα χαλασμένα μυαλά του μικροελλαδισμού είναι ο αντίπαλός μας»…

Πέτρος Γ. Γώγος