Συμφωνία για την τροφοδοσία της λιγνιτικής μονάδας Μελίτης (Φλώρινας) της ΔΕΗ επιτεύχθηκε σήμερα μεταξύ της επιχείρησης και του ιδιοκτήτη του τοπικού λιγνιτωρυχείου, σύμφωνα με την οποία η τιμή του λιγνίτη διαμορφώνεται στα 16,5 ευρώ ανά τόνο για την πενταετία 2020-2024.

Συνάντηση με Παγκόσμια Τράπεζα και Κομισιόν,για «απολιγνιτοποίηση» της Δ. Μακεδονίας

Με την συμφωνία αυτή επιλύεται μια σημαντική εκκρεμότητα για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ ενώ, όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές της ΔΕΗ, η τιμή καθιστά και την μονάδα της Μελίτης κερδοφόρα (όπως είναι ήδη η Μεγαλόπολη).

Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτείται η διαμόρφωση μηχανισμού επιμερισμού του ρίσκου μεταξύ ΔΕΗ και νέων ιδιοκτητών, επιλογή που ήδη αντιμετώπιζε δυσκολίες εφαρμογής. Η συμφωνία θα αναρτηθεί στο σημείο ενημέρωσης των υποψήφιων επενδυτών προκειμένου να ενημερωθούν επίσημα.

Οι ίδιες πηγές της ΔΕΗ ανέφεραν ότι απομένει να διευκρινιστεί το ζήτημα των Αποδεικτικών Διαθεσιμότητας Ισχύος, δηλαδή το κατά πόσο οι λιγνιτικές μονάδες θα αποζημιώνονται για την παροχή της εν λόγω υπηρεσίας στο σύστημα.

πηγή : bigbusiness.gr