Με αφορμή την κατάθεση  και  ψήφιση στην Βουλή του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων στη ν Δυτική Μακεδονία, η Δημοτική Παράταξη ¨Ενότητα-Συνεργασία¨ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση διαμαρτυρίας:

Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καλούμε  τους φορείς αλλά και τους κατοίκους του νομού μας σε εγρήγορση και δυναμικούς αγώνες, για να αποτρέψουμε την κατάφορη αδικία που θα υποστεί η Φλώρινα με την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας τις επόμενες μέρες.

Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται να ιδρυθούν 23 νέα τμήματα με διασπορά σε Καστοριά ,Γρεβενά, Πτολεμαΐδα και κυρίως στην Κοζάνη πληθώρα τμημάτων.

Στην Φλώρινα που αποτελεί τον δεύτερο πόλο του Πανεπιστημίου  των Ανθρωπιστικών σπουδών και χάρη της οποίας υπάρχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με την Παιδαγωγική Ακαδημία να λειτουργεί από το 1956 και με 50 μέλη ΔΕΠ(διπλάσια από την Κοζάνη) ιδρύονται:

Η Γεωπονική σχολή με δύο τμήματα ύστερα από την συγχώνευση με τα ΤΕΙ και το τμήμα Ψυχολογίας.

Ο Υπουργός αρνείται πεισματικά και ανεξήγητα την ίδρυση του τμήματος Ψηφιακών Τεχνών για να δημιουργηθεί η Σχολή Καλών Τεχνών.

Πρέπει να τονίσουμε ότι το τμήμα Ψηφιακών τεχνών θα αποτελέσει όχημα τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης μας, θα ενώσει την τεράστια πολιτιστική μας παράδοση στις  τέχνες με τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο. Η Φλώρινα,  αγαπημένη μούσα του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη θα γίνει και πάλι γνωστή στην χώρα μας αλλά και διεθνώς.

Τέλος, το νομοσχέδιο μπορεί να γίνει λαιμητόμος για τις σχολές της πόλης μας καθώς σύμφωνα  με το άρθρο 10 και την παράγραφο 8 προβλέπονται μετακινήσεις καθηγητών ΕΛΕΥΘΕΡΑ εντός του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Από έγκυρες πληροφορίες που γνωρίζουμε αναμένεται σύντομα να αποσχισθούν σε όμορες πόλεις από 50 μέλη ΔΕΠ τα 15. Αυτό θα έχει  ως συνέπεια  να μην στελεχωθεί όχι το νεοσύστατο τμήμα  Ψυχολογίας αλλά να κινδυνέψει να κλείσει και το τμήμα Νηπιαγωγών.

Όπως και στο παρελθόν καταφέραμε με αγώνες να παραμείνει η Παιδαγωγική Σχολή στην Φλώρινα έτσι και τώρα πρέπει να δώσουμε την μάχη για δίκαιη αντιμετώπιση του νομού μας. Με δυναμικές κινητοποιήσεις  πρέπει να αποτρέψουμε αυτήν την κατάφορη αδικία.

Φορείς και λαός ενωμένοι διεκδικούμε το δίκιο μας.

Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ.
Από το Γραφείο Τύπου