Τρίτη, 2 Απριλίου 2019

on

O Δήμος Αμυνταίου συμμετέχει στην πανελλαδική περιβαλλοντική εκστρατεία«LET’SDOITGREECE 2019»που τελείυπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 σε όλη την Ελλάδα.

Φέτος ο Δήμος μας με το σύνθημα 

«ΑλλάΖΩ,φροντίΖΩ, παίΖΩ με τη  διαφορετικότητα»

καλεί

πολίτες, φορείς, συλλόγους στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης – ΚΕΦΙΑπΑμυνταίου (πρώην ΚΑΦΚΑ)του Γεν. Νοσ. Φλώρινας «ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» την Κυριακή και ώρες 11:30-14:00.

Θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να στείλουμε το δικό μας περιβαλλοντικό μήνυμα από έναν χώρο της Υγείας που εδρεύει στον τόπο μας, που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και είναι μοναδικός στη Δημόσια Υγεία στη Βόρεια Ελλάδα. Θέλουμε κι εμείς, ως εθελοντές, να γίνουμε η αλλαγή που όλοι αναζητούμε!

 Καλούμε τους πολιτιστικούς, αθλητικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους, τους συλλόγους ΑμεΑ, συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, όπως και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τους φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ μας να παρευρεθούν στις προγραμματισμένες δράσεις. 

Περιγραφή Δράσης: (11:30-14:00)
Καθαριότητα εξωτερικού χώρου
Παρεμβάσεις χρωματισμού (κιόσκια, κάγκελα, παγκάκια)
Περιβαλλοντική δράση- απασχόληση για τα μικρά παιδιά και εφήβους
Σκυταλοδρομίες και παιχνίδι σταθμών με θέμα το περιβάλλον, τη διαφορετικότητα, τα δικαιώματα του ανθρώπου

Στόχος εκδήλωσης:
Καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης
Προώθηση συνεργατικότητας
Προώθηση εθελοντικής συνείδησης
Αποκαταστάσεις, καλλωπισμός, καθαριότητα χώρου
Εμπλοκή-συμμετοχή νοσηλευομένων ασθενών και συνοδών- φροντιστών τους στις δράσεις μας, κάτι που θα βοηθήσει την επανένταξη των ίδιων αλλά και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο χώρο της αναπηρίας και της διαφορετικότητας


Let΄s do it for kids
Περιμένουμε και τους μικρούς μας φίλους 
*να ζωγραφίσουμε 
* να εκφραστούμε ελεύθερα αφήνοντας το δικό μας χρωματιστό περιβαλλοντικό αποτύπωμα
* να φτιάξουμε χειροτεχνίες
*να στείλουμε το δικό μας περιβαλλοντικό γράμμα 
...και φυσικά να κάνουμε Facepainting με θέμα το περιβάλλον!!!


Από το Γραφείο Δημάρχου 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.