Ο Δήμος Αμυνταίου ενημερώνει τους συνδημότες μας ότι κοινοποιήθηκε ο Προσωρινός Κατάλογος της δράσης «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» βάσει του οποίου ανάμεσα στις προτάσεις που προτείνονται προς ένταξη στο ΕΠ είναι και η πρόταση «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αμυνταίου», με συνολικό προϋπολογισμό για τον εμπορικό κόσμο και τον Δήμο Αμυνταίου, 1.407.853,40 €.

Στον προϋπολογισμό του έργου, μελετήθηκαν και συμπεριλαμβάνονται οι αποκαταστάσεις προσόψεων εμπορικών καταστημάτων, σύγχρονος αστικός εξοπλισμός και επιστρώσεις, φυτεύσεις, smart παρεμβάσεις (WiFi acces point, Infokiosk, LED Πάνελ διάβασης πεζών για τοποθέτηση στο οδόστρωμα, μεταλλικοί Ιστοί, αισθητήρες παρουσίας και κίνησης πεζών, υπόγειος εξοπλισμός ανίχνευσης κατειλημμένης θέσης στάθμευσης, Πινακίδες Πληροφόρησης οδηγών για ελεύθερες θέσεις στάθμευσης, κλπ).

Με τις ανωτέρω ψηφιακές και τεχνικές επεμβάσεις, ενοποιούνται τα κυριότερα τοπόσημα του αστικού ιστού (Σιδηροδρομικός Σταθμός, Πλατεία Αγοράς, Πάρκο, Ι. Ν. Αγ. Κων.νου & Ελένης, Πνευματικό Κέντρο & Παλαιό Α’ Δημ. Σχολείο) της πόλης του Αμυνταίου, αναβαθμίζονται οι τοπικές επιχειρήσεις και βελτιώνεται γενικότερα η εικόνα του Δήμου Αμυνταίου .

Η δεδομένη, βάσει βαθμολογίας, ένταξη της πρότασης στον Οριστικό Πίνακα κατάταξης είναι αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και προσώπων όπως και έχει αναφερθεί σε παλαιότερες μας ανακοινώσεις.

Υποσχόμαστε στους συνδημότες μας ότι θα συνεχίσουμε για την εξασφάλιση περισσότερων ακόμα χρηματοδοτήσεων από τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα προκύψουν στην μεταβατική περίοδο που θα διανύσουμε. Χρηματοδοτήσεις που θα κατευθυνθούν σε επενδύσεις υποδομών και αξιοποίησης του αξιόλογου μας ανθρώπινου δυναμικού που θα στηρίζουν την τοπική υγιή επιχειρηματικότητα και θα ενδυναμώνουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου μας.

Γραφείο Δημάρχου