Το Βαρύτιμο Έπαθλο του 2ου Διεθνούς Κυπέλλου «ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΥΡΓΟΣ» στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας κατέκτησε ο Στέργιος Τσώκας. Στον Τελικό ο Στέργιος νίκησε τον Σαουδάραβα Alhussein Ahmed με 15-10 ενώ νωρίτερα στον ημιτελικό επικράτησε επί του Νεοζηλανδού Baker με 15-11. Να σημειωθεί ότι ο Σαουδάραβας Alhussein νίκησε τον Στέργιο στο GP της Βουδαπέστης 15-14 στο ταμπλώ των 128. Ο Νικόλας Τσώκας κατέκτησε την 5η θέση (συνολικά 55 συμμετοχές)

Στο KIDS CUP Vol.5 η Άννα Σταυρίδου κατέκτησε το Ασημένιο Μετάλλιο και ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης το Χάλκινο Μετάλλιο στην κατηγορία -14.

Να σημειωθεί ότι το περασμένο σαββατοκύριακο ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας μέσω του Προγράμματος Stand & Fence συνδιοργάνωσε μαζί με τον Σπάρτακο Κορινθίας του Αγώνες στο Ξυλόκαστρο, ενώ ταυτόχρονα φιλοξένησε στο ΟΞΙΦ Αρένα στην Φλώρινα κάμπ προετοιμασίας με την συμμετοχή του ΚΑΣ ΔΑΜΟΚΛΗΣ από την Κέρκυρα, και , τέλος, φιλοξένησε στο TFC HELEXPO στη Θεσσαλονίκη τη Σχολή Προπονητών της ΓΓΑ

Νωρίτερα στις 20 και 21 Απριλίου στο ΟΑΚΑ οι ομάδες ξίφους ασκήσεως ανδρών – γυναικών πραγματικά διέπρεψαν στο «Μεγάλο» Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Οι Γεροσίδερη, Ζωγράφου, Απιδοπούλου, Αλεξοπούλου στις γυναίκες και οι Δούδος, Κωστέντσης, Μοσχόπουλος, Παπαντωνίου κατέκτησαν την 2η θέση και το Ασημένιο Μετάλλιο χαρίζοντας πολύτιμους βαθμούς στην Κούρσα για την κατάκτηση της 1ης θέσης στη Γενική Βαθμολογία Συλλόγων της ΕΟΞ.

Το ερχόμενο η δράση κορυφώνεται με τη συμμετοχή των ξιφομάχων μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών ξίφους μονομαχίας και Παμπαίδων – Πανκορασίδων στο ξίφος ασκήσεως και σπάθης.

Από το Δ.Σ.