ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ 

Όλγα Μούσιου Μυλωνά     
Εκπαιδευτικός – Αντιδήμαρχος Φλώρινας

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Φλώρινας
Με την παράταξη ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 
του Θεόδωρου Καρυπίδη

Δύναμη ελπίδας
για ευημερία και ανάπτυξη
       
Η Όλγα Μούσιου Μυλωνά είναι Φλωρινιώτισσα εκπαιδευτικός, πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας. Είναι Διδάκτορας της Διδακτικής της Νεοελληνικής γλώσσας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και έχει Μεταπτυχιακό στα «Παιδαγωγικά» (Π.Τ.Δ.Ε. Φλώρινας) και Διατμηματικό Μεταπτυχιακό στη «Διδασκαλία της νέας ελληνικής ως μητρικής και ως δεύτερης/ξένης γλώσσας» του  Τομέα Γλωσσολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης. 

Έχει διδάξει για 13 χρόνια σε Δημοτικά Σχολεία όλης της Π.Ε. Φλώρινας. Ως Σχολική Σύμβουλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Φλώρινας επί 18 έτη είχε την επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση πολλών σχολικών μονάδων, ήταν Συντονίστρια Δράσεων πρόληψης της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού στη Δυτική Μακεδονία και δυο φορές Υποδιευθύντρια του Π.Ε.Κ. Κοζάνης. Έχει διατελέσει πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, και ήταν η πρώτη γυναίκα Αιρετή εκπρόσωπος σε περιφερειακό υπηρεσιακό συμβούλιο (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) πανελλαδικά.

Έχει διδάξει ως επιστημονική συνεργάτιδα στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας (2 εξάμηνα) και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (6 εξάμηνα). Τα τελευταία 5 έτη διδάσκει στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Κοζάνης.

Έχει σημαντική κοινωνική δραστηριότητα και εικοσαετή συμμετοχή στα κοινά ως υποψήφια Δήμαρχος (2006, 2010) και υποψήφια Βουλευτής Φλώρινας (2009, 2009). Είναι Δημοτική σύμβουλος ανελλιπώς από το 1999, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (2014-2017), Αντιδήμαρχος Φλώρινας (2001-2002) και Διοικήτρια του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. (Κ.Α.Α.Κ.Υ. Α.μεΑ.) Καστοριάς (2010-2012). Από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι σήμερα είναι Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής  Πολιτικής. Την τρέχουσα περίοδο της παρούσας Δημοτικής αρχής είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Φλώρινας.

Επίσης, είναι συγγραφέας δύο επιστημονικών βιβλίων, ενός βιβλίου κοινωνικού περιεχομένου (συλλογή άρθρων), μιας ποιητικής συλλογής και πολλών ερευνητικών εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά Συνεδρίων. Έχει πλούσια συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, σε Συνέδρια και Ημερίδες στη θεματική των Παιδαγωγικών και της Διδακτικής της γλώσσας. Είναι αξιολογήτρια των βιβλίων της Γλώσσας για την  Δ΄ και Στ΄ τάξη του Δημοτικού και αρθρογραφεί συχνά για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού και πολιτικής επικαιρότητας στον τοπικό και περιφερειακό τύπο.

Είναι παντρεμένη με τον Μιχάλη Μυλωνά,  συνταξιούχο εκπαιδευτικό και καλλιτέχνη, και μητέρα δύο αγοριών, του Θωμά, 36 ετών, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών, και του Δημήτρη, 32 ετών, Γεωλόγου και Χρηματοοικονομικού Αναλυτή.

Λατρεύει την ποίηση, τη μουσική και τον τόπο της, την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Αγωνίζεται μαζί με τους συμπατριώτες της για μια νέα προοπτική ανάπτυξης στη Δυτική Μακεδονία και στη Φλώρινα και για ένα ελπιδοφόρο μέλλον ευημερίας και ανάπτυξης, που αξίζει στους κόπους των ώριμων γενεών και στα όνειρα της νέας γενιάς.

Όλγα Μούσιου Μυλωνά
Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής πολιτικής Φλώρινας
Εκπαιδευτικός ΠΕ70
e-mail: mousiou.olga@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.olgamousiou.gr (υπό ανανέωση) 
Facebook: Όλγα Μούσιου Μυλωνά https://www.facebook.com/omousiou 
Κατοικία: Σπηλιάδου 22, Φλώρινα 53100
Υπηρεσία: Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, Διοικητήριο, Φλώρινα 53100
Και Δήμος Φλώρινας, Μεγ. Αλεξάνδρου 97, 53100 Φλώρινα, τηλέφωνο 2385351010
Τηλέφωνα: 6974482640 (κινητό), 2385054583-4 (υπηρεσία), 2385029853 (οικία)