Στην πόλη μας διεξήχθησαν το τριήμερο που μας πέρασε οι αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων –Κορασίδων 2019. Στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Φλώρινας αναδείχθηκαν οι Πρωταθλητές/τριες στις κατηγορίες του ομαδικού, του απλού και του διπλού για τους παίδες (Κ15) και τις κορασίδες (Κ15).

Οι ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας πρόσθεσαν έναν τίτλο ακόμα στη συλλογή τους κατακτώντας την 1η θέση στο ομαδικό κορασίδων. Η ομάδα μας αποτελούμενη από τις Παπαδημητρίου Μαλαματένια, Χρυσή Φωτιάδου, Άμπα Δέσποινα, Γιώτη Μαρία και Μάλο Αλεξία έφτασε αήττητη στην κορυφή και κέρδισε επάξια το τρόπαιο νικώντας στον τελικό την ομάδα της Καβάλας με σκορ 3-1.

Για πρώτη φορά οι ΣΑΡΙΣΕΣ συμμετείχαν σε τελικούς και με την ομάδα των παίδων. Η ομάδα μας στην πρώτη της συμμετοχή αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων σημειώνοντας 2 ήττες. Ηττήθηκε από τον ΓΑΟ Πειραιά και από την ΧΑΝΘ με το ίδιο σκορ 1-3. Αγωνίστηκαν οι Ελσάμι Ζαχαρίας, Μούσιας Σωτήρης και Ελσάμι Ζαχαρίας.

Στο αγώνισμα του διπλού είχαμε πάλι μεγάλη επιτυχία. Το δίδυμο Παπαδημητρίου/Φωτιάδου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και τα κορίτσια στέφτηκαν Πρωταθλήτριες Ελλάδας για δεύτερη φορά στην ίδια διοργάνωση. Στην κατηγορία του διπλού κορασίδων αγωνίστηκε επίσης η Άμπα Δέσποινα με παρτενέρ την Τζαρίδου Στέλλα από τον Αίαντα Ευόσμου. Το δίδυμο έφτασε στην 8άδα και διεκδίκησε την είσοδό της στα μετάλλια. Ηττήθηκε όμως 0-3 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Στα αγόρια στο διπλό είχαμε τη συμμετοχή των Ελσάμι Ιωσήφ και μούσια Σωτήρη ως δίδυμο. Τα αγόρια διεκδικώντας την είσοδό τους στην 8άδα ηττήθηκαν οριακά 2-3 και έμειναν στην 16άδα.

Στο ατομικό αγώνισμα στις κορασίδες είχαμε νέες επιτυχίες. Στον τελικό της κατηγορίας βρέθηκαν δύο αθλήτριες των ΣΑΡΙΣΩΝ διεκδικώντας τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδας. Η Παπαδημητρίου Μαλαματένια και η Χρυσή Φωτιάδου. Η Μαλαματένια αποδίδοντας πολύ καλύτερα από την αντίπαλό της κέρδισε εύκολα τον αγώνα 3-0 και τον τίτλο. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Μαλαματένια κερδίζει τον τίτλο αυτό για 3η συνεχόμενη χρονιά κάτι πολύ σπάνιο, όσο και δύσκολο. Στην ίδια κατηγορία αγωνίστηκαν επίσης η Άμπα Δέσποινα και η Γιώτη Μαρία. Και οι δύο με δύο ήττες αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων. Στη φάση των ομίλων αποκλείστηκε και ο Ελσάμι Ιωσήφ, η μοναδική συμμετοχή των ΣΑΡΙΣΩΝ στην κατηγορία. Ο Ιωσήφ σημείωσε 1 νίκη και 2 ήττες και έμεινε έξω από τα νοκ άουτ παιχνίδια.

Το Δ.Σ. των ΣΑΡΙΣΩΝ συγχαίρει όλα τα παιδιά για την αγωνιστικότητα και την πολύ καλή εμφάνιση. Ιδιαίτερα συγχαίρει την πολυνίκη Παπαδημητρίου Μαλαματένια και την Χρυσή Φωτιάδου για την τεράστια προσπάθεια που κάνουν και τους εύχεται πάντα επιτυχίες.