Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια μιας εξαίρετης κυρίας, μιας αγαπημένης και εξέχουσας καλλιτεχνικής παρουσίας, μια άξιας Φλωρινιώτισσας, της Ντάνης Δοσίου.

Η Ντάνη Δοσίου είχε καταφέρει να πραγματοποιήσει διεθνή καριέρα, υπήρξε πρώην καθηγήτρια της μοναδικής έδρας βιολιού και πρώην Διευθύντρια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, καθώς και ιδρυτικό μέλος του Ωδείου Φλώρινας, οι μαθητές του οποίου προκόβουν και διακρίνονται διαρκώς, κάνοντάς μας πραγματικά υπερήφανους.

Έφυγε από τη ζωή ένας χαρισματικός και σημαντικός άνθρωπος για τη Φλώρινα, μια παρουσία που είχε συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη μουσική παιδεία στην περιοχή μας. Ακούραστη, με διάθεση, με μεράκι και με το πάθος που την χαρακτήριζε κατάφερε να μυήσει πολλά παιδιά της περιοχής μας στον υπέροχο κόσμο της μουσικής και του βιολιού.

Είχα την χαρά και την τιμή να συνεργαστώ μαζί της ως Νομάρχης και ως Πρόεδρος του Ωδείου Φλώρινας, όπου ο λόγος της πάντα ήταν τεκμηριωμένος και εξαιρετικός, κι έτσι καταφέραμε να δώσουμε στο Ωδείο μας την προοπτική για μια ακόμα καλύτερη πορεία.

Για τον τόπο μας, όπου έζησε αυτή η σπουδαία, άξια και σεμνή κυρία, η απουσία της αφήνει ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό, αφού προσέφερε τόσα πολλά στην τοπική μας κοινωνία, αλλά και στη μουσική ιστορία της Ελλάδας.

Τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους συνεργάτες της.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας και 
Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

Ιωάννης Βοσκόπουλος