Φίλες και φίλοι,
Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

Σας ευχαριστώ πολύ για τη δυναμική σας παρουσία στη σημερινή μας εκδήλωση.

Σας ευχαριστώ που για μια ακόμη φορά αψηφήσατε τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα και προβλήματα και δώσατε το παρόν στο σημερινό μου κάλεσμα.

Με πολύ χαρά βρισκόμαστε και πάλι σήμερα εδώ να ολοκληρώσουμε αυτόν τον αγώνα, τον οποίο ξεκινήσαμε όλοι μαζί και χάρη σε εσάς τον συνεχίζουμε φτάνοντας στη 2η εκλογική αναμέτρηση.

Στη σημερινή ομιλία θ’ αφήσω στην άκρη τις τυπικότητες και δεν θα σας κουράσω επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά όσα ήδη γνωρίζετε τόσο από εμένα τον ίδιο όσο και από τα ενημερωτικά έντυπα που έχουμε εκδώσει σχετικά με τα σχέδιά μας για την αναμόρφωση του δήμου μας. Νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου, όπως ακριβώς με έναν φίλο.

Η νίκη του συνδυασμού μας είναι κοντά. Κοιτάζω στον καθρέφτη των ματιών σας και διαβάζω να μου λέτε δυνατά και καθαρά. Βασίλη… είσαι αυτός που μαζί με τους άξιους συνεργάτες σου θα κάνεις το νέο ξεκίνημα.

Το βλέπω και στη ζεστασιά, την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε απ’ άκρη σ’ άκρη του δήμου μας.

Ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από αυτόκλητους σωτήρες, δεν έχει ανάγκη από ξεπερασμένα και πεπαλαιωμένα αυτοδιοικητικά μοντέλα.

Στον δήμο μας δεν έχουν θέση οι αθέμιτες αξιώσεις, οι προσωπικές συναλλαγές, οι εκβιασμοί, οι αδικίες και οι απειλές, οι λοιδορίες, οι κακολογίες, ο τυχοδιωκτισμός και η αναξιοκρατία! Όλα αυτά είναι τακτικές του παρελθόντος που μας γυρίζουν πίσω και δεν αρμόζουν στους πολίτες του 2019 που γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και απαιτούν το σεβασμό απ’ αυτούς που λένε ότι είναι οι θεματοφύλακές τους.

Άλλωστε, αγαπητοί συμπολίτες ο σεβασμός είναι αυτός που μας κάνει να ξεχωρίζουμε απ’ τα υπόλοιπα όντα και που αποτελεί προϋπόθεση για μια αρμονική κοινωνία.

Εμείς, και τονίζω το «εμείς» οραματιζόμαστε ένα νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο, με έμπειρα αλλά και νέα πρόσωπα με φρέσκιες ιδέες. Οραματιζόμαστε, και με τη δική σας θέληση θα το κάνουμε πράξη, ένα συμμετοχικό αυτοδιοικητικό μοντέλο με πίστη σε δημοκρατικές αρχές, αξίες και διαφάνεια.

Στις εκλογές της 2ας Ιουνίου επιλέγουμε
έναν δήμο ποιοτικών και βιώσιμων θέσεων εργασίας,
έναν δήμο αειφόρο και θερμικά θωρακισμένο,
έναν δήμο με ενιαία συνείδηση και κοινό βηματισμό,
έναν δήμο ελεύθερο και απαλλαγμένο από βαρίδια και εξαρτήσεις.

Φίλες και φίλοι,

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Βασικό κριτήριο για εμάς και τις παρεμβάσεις μας είναι οι ανθρώπινες ανάγκες, γιατί, πολύ απλά, ο Δήμος ανήκει στους ανθρώπους του, ανήκει σε όλους τους δημότες του.

Με το Νέο Ξεκίνημα η παρουσία της Δημοτικής Αρχής θα γίνεται αισθητή σε ολόκληρη τη διάρκεια της θητείας μας σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου μας και όχι μονάχα σε γιορτές.

Βασικές στοχεύσεις και επιδιώξεις του συνδυασμού μας είναι:

Ένας ΔΗΜΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ, ΕΞΩΣΤΡΕΦΗΣ, κοντά στον πολίτη, που αξιοποιεί την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.

Η ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ της περιοχής, μέσω της διαχείρισης των περιβαλλοντικών, οικονομικών και κοινωνικών πόρων

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ της περιοχής μέσα από μία σύγχρονη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ μάρκετινγκ με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάπτυξη ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ.

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ και αξιοποίηση της ισχυρής και αδιαμφισβήτητης ιστορικής και πολιτιστικής ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ της περιοχής.

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

Η καρέκλα του δημάρχου για μένα δεν είναι αυτοσκοπός, δεν είναι μια φιλοδοξία, μια επιθυμία για την απόκτηση εξουσίας και δύναμης με έρεισμα την αλαζονεία και την ικανοποίηση προσωπικών και ιδιοτελών συμφερόντων. Είναι Απόφαση ζωής που εμπνέεται από τον πόθο να συντελέσω με όλες τις δυνάμεις της ψυχής και του σώματος στην εκπλήρωση όλων όσων επαγγελλόμαστε.

Προτεραιότητά μας είναι η αναγέννηση του δήμου. Θέλω να ξέρετε και να νιώσετε, όλοι εσείς, ότι θα υπάρξει μια νέα τοπική αρχή, ένας νέος δήμαρχος που θα διεκδικεί και θα κερδίζει για τον δήμο μας.

Ο δήμαρχος είναι δήμαρχος όλων, είναι παντού και πάντα. Ο δήμαρχος, μπορεί να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων γύρω του προς το καλύτερο.

Με μόνη κινητήρια δύναμη την αγάπη για τον τόπο, οι συνεργάτες µου κι εγώ, είμαστε παρόντες σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Μια αναμέτρηση για ν’ ανοίξουμε παράθυρο στο μέλλον, να μετατρέψουμε το καθημερινό παράπονο σε συνειδητή δράση.

Έχουμε την καθαρότητα και τη θέληση να σας κοιτάξουμε στα μάτια να δούμε τα προβλήματα και να ριχτούμε στη μάχη και να τα νικήσουμε.

Είναι ανάγκη να φύγουμε μπροστά και να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις και τις δυναμικές που βρίσκονται παντού σε αυτή την πόλη. Με σωφροσύνη και λογική όπου χρειάζεται, αλλά και με επαναστατικότητα όταν δεν γίνεται αλλιώς. Να φτιάξουμε μαζί μια πόλη ελεύθερων ανθρώπων που θα ενώνονται με δυνατούς δεσμούς και οδηγό την αγάπη τους. Γιατί αυτή είναι η πεμπτουσία της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η δυνατότητα για ένα μόνιμο ανοιχτό διάλογο. Και σε αυτόν τον ανοιχτό διάλογο σας καλώ να πάρετε και να παίρνετε συνεχώς μέρος σήμερα, αύριο, και κυρίως τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Είναι ανάγκη να εμπνεύσουμε ξανά εμπιστοσύνη.
Φίλες και φίλοι,
Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες

Σε όλη την προεκλογική περίοδο επιλέξαμε τον πολιτικό πολιτισμό. Γιατί όταν ζητάς από τους συνδημότες σου τον καλύτερο εαυτό τους, οφείλεις πρώτα να τον δώσεις εσύ ο ίδιος. Και όταν οι άλλοι στόχευαν χαμηλά, με επιθέσεις και με κατηγορίες, εμείς κρατούσαμε το βλέμμα μας ψηλά. Μιλήσαμε μόνο θετικά. Πρακτικά και χειροπιαστά. Για απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Όχι με ωραία λόγια, αλλά με συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Όχι με πολιτικά συνθήματα, αλλά με εμμονή στα μικρά και καθημερινά που κάνουν τη ζωή μας δύσκολη. Όχι με μεγαλοστομίες και διακηρύξεις, αλλά με πραγματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα. Γιατί είναι τα αυτονόητα που μας λείπουν. Γιατί ο Δήμαρχος είναι για να φροντίζει την καθημερινότητα της πόλης.

Η αξιοπρέπεια του κάθε δημότη αποτελεί προϋπόθεση για την αξιοπρέπεια της τοπικής κοινωνίας μας.

Το πρόγραμμα μας είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, οραματικό, πρωτοποριακό, προσγειωμένο και σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε σε θέση να το υλοποιήσουμε, όπως το σχεδιάζουμε, γιατί έχουμε την τεχνογνωσία, τη διάθεση για δουλειά, το όραμα και την αγάπη για τον τόπο.

Είναι ένα πρόγραμμα που θέλει τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους κοντά στον πολίτη.

Αυτό το πρόγραμμα μας, αποτελεί μια συμφωνία εμπιστοσύνης, μια συμφωνία που θα συνυπογράψουμε και θα αποτελεί τη βάση της σχέσης του δημότη με τον δήμο.

Φίλες και φίλοι,
Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες

Πλησιάζουμε στο τέλος της προσπάθειας του αγώνα που όλοι μαζί καταβάλλαμε προκειμένου να πετύχουμε στο στόχο. Δεν κατεβαίνουμε σ’ αυτές τις εκλογές ως υπήκοοι και εκτελεστές εντολών άλλων, αλλά ως σημαιοφόροι νέων ιδεών με μοναδικό στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας. Κύριο μέλημά μας είναι η δημιουργία ενός δήμου ανταγωνιστικού, ενός δήμου ευρωπαικού, ενός δήμου που δεν θα είναι ο ουραγός της αγέλης αλλά η ατμομηχανή.

Δεν είμαστε ονειροπόλοι και αιθεροβάμονες .

Είμαστε πολίτες της ίδιας πόλης, της διπλανής πόρτας, αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα και έχουμε τον ίδιο πόθο να δούμε τον δήμο μας, τον ακρίτα των συνόρων μας , να ξεχωρίζει και να καινοτομεί. Έχουμε ήδη αποδείξει μέσα από την μέχρι τώρα προεκλογική περίοδο την ικανότητά μας να παράγουμε έργο. Θα το αποδείξουμε και στον δήμο, αξιοποιώντας τέσσερα ισχυρά στηρίγματα:

• την δυναμική ομάδα όλων των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού μας,
• την ομάδα στελεχών και συνεργατών με δοκιμασμένη εμπειρία και επάρκεια,
• όλους τους εργαζόμενους του δήμου, που με υπευθυνότητα, εργατικότητα, χαμόγελο, ευγένεια και γνώση δίνουν ζωή σ΄ έναν απρόσωπο οργανισμό και μετουσιώνουν σε έργο το όραμα και το σχέδιο των αιρετών διοικήσεων.
• όλους τους ανθρώπους της τοπικής μας κοινωνίας, που μπορούν να προσφέρουν.

ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!!!

Φίλες και φίλοι,
Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες

Είμαι βέβαιος ότι πολλοί από εσάς αναρωτιέστε και αμφιβάλλετε για όλα όσα ακούτε. Πιθανό να πιστεύετε ότι πρόκειται για υποσχέσεις που συνηθίζουν να δίνουν όλοι οι πολιτικοί (και σας έδωσαν στο παρελθόν χωρίς να τις πραγματοποιήσουν). Ωστόσο, αυτή είναι η διαφορά μας. Δεν υποσχόμαστε αλλά σας διαβεβαιώνουμε, δεν εικάζουμε. Δεσμευόμαστε και εγγυώμαστε ότι, αν μας εμπιστευτείτε, την επόμενη τετραετία ο δήμος μας θα αποτελεί έναν πρότυπο δήμο, αντάξιο των προσδοκιών σας.

Ζητάμε από όσο γίνεται περισσότερους να μας εμπιστευτούν. Έχουμε αποδείξει έμπρακτα πως ξέρουμε να συνεργαζόμαστε. Δεν περιμέναμε τον Κλεισθένη και την απλή αναλογική για να ανακαλύψουμε όψιμα την αξία της συνεννόησης και της συναίνεσης.

Σε αυτό το σημείο θέλω να κοιτάξω στα μάτια τους νέους και τις νέες. Όλα αυτά τα παιδιά που ψηφίζουν για πρώτη φορά. Παιδιά της νέας χιλιετίας, που γεννήθηκαν μετά το 2002. Παιδιά που βίωσαν στις οικογένειές τους, τους συμβιβασμούς και τις ήττες της κρίσης. Παιδιά που αναρωτιόνται αν αλλάζει τίποτα.

Ναι λοιπόν, αλλάζει. Ναι, λοιπόν, γίνεται!

Για αυτό αυτή την Κυριακή πηγαίνετε στην κάλπη. Στείλτε το δικό σας μήνυμα απέναντι σε όλα όσα σας πληγώνουν, όσα σας πικραίνουν, όσα σας απογοητεύουν. Σηκώστε το ανάστημά σας απέναντι στην παραίτηση και τη μοιρολατρία.

Μη ξεχνάτε ότι η ψήφος σας είναι η δύναμη αλλά και η αδυναμία σας. Από τον τρόπο που θα την αξιοποιήσετε εξαρτάται το μέλλον όλων μας.

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες

Όλα αυτά δεν είναι μόνο λόγια που έχουν ως στόχο να σας πείσουν αλλά αποτελούν κατάθεση ψυχής και σας διαβεβαιώνω ότι όταν εκλεγούμε θα υπηρετήσουμε το χρέος μας με ζήλο και αυταπάρνηση όχι ως απλοί εκτελεστές της εξουσίας αλλά ως συνάνθρωποι και συμπολίτες, δίνοντας καθημερινά τον αγώνα, μαζί με εσάς και για εσάς!!!

Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και στην εντολή που θα μας δώσετε για έναν Δήμο λειτουργικό, ανθρώπινο, εξυπηρετικό, φιλόξενο, νοσταλγικό.

Έναν Δήμο για όλους τους Δημότες του!!!

Κλείνοντας ως επικεφαλής της παράταξης θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού μας για τον ειλικρινή, έντιμο και πολιτισμένο αγώνα που κάναμε, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο με σύνεση και σωφροσύνη, όλους τους συνεργάτες μου, όλους τους φίλους μου, την οικογένεια μου, μα κυρίως όλους εσάς που μάς επιβραβεύσατε και μας τιμήσατε με το υψηλό ποσοστό του 34%, κατατάσσοντάς μας πρώτους, δίνοντάς μας το εφαλτήριο για τον αγώνα της επόμενης Κυριακής.

Πάμε όλοι μαζί!!!
Οι αξίες και τα όνειρά μας είναι η δύναμή μας!!!
Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία σας !